Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument, ve kterém nás představitel Luka Skywalkera Mark Hamill provede zákulisím všech tří filmů původní trilogie Hvězdných válek. Film se zaměřuje hlavně na epizodu Návrat Jediho a ukáže i nepoužité scény. Svým komentářem přispěje i otec Hvězdných válek George Lucas. (TwoFace)

Recenze (4)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodinový dokumentární film o Star Wars ukazuje celý fenomén původní trilogie, zaměřuje se ale především na Epizodu VI. Je nutno poznamenat, že asi tak 30% veškerého materiálu pochází z dokumentu Roberta Guenetta právě o Návratu Jediho - Classic Creatures: Return of the Jedi, a i většina dalších záběrů je z Guenettových dokumentů o Star Wars. Průvodcem dokumentu je opět Mark Hamill. Vzhledem k tomu, že se jedná o dokumentární snímek shrnující předchozí tři Guenettovy dokumenty o Star Wars, hodnotil bych jen 4*, ale i tak přináší dost nového materiálu (honička na Endoru, nové záběry Jabba Hutta, rozhovor s Lucasem, ve kterém se vyznává z lásky k rychlosti), takže dám klasických 5*. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Co dodat. George Lucas byl za blázna když přišel s myšlenkou Star Wars. Jediný známý herec, kterého se mu podařilo dosadit do role, byl Harrison ford. A ejhle.. po první premiéře Episody IV se z něj vyklubal jeden z nejbohatších chlapíků planety a jedinečný génius. Každý seděl na zadku s otevřenou hubou a zíral na Lucasovi efekty. Tím si George Lucas koupil lístek do první řady ve světě filmu. Neboť vytvořil novou éru ve světě efektů, které se používají dodnes. Ze Star Wars se stal fenomém, který ne a ne najít konce. Vznikají spousty dalších příběhů před episodami i po episodách. Jak filmových, herních, tak knižních či počítačových. Tohle je další z krásných dokumentů, který mám ukázal zákulisí některých vydařených scén. ()

Reklama

Reklama