Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že by "doporučení" a zvěsti o bizarnosti něčeho byly tak dokonale pravdivé:) Tato papundeklová slátanina s víceméně štěky hlavních postav s čestnou výjimkou Chewbaccy, o kterém - a o jehož rodině! - to celé je, je prokládaná tu a tam nějakým záběrem z epizody IV, ale pozor, také "humory". Jakými? Tak třeba když mamka Chewbaccová vaří podle televizní show moderované tehdy v USA slavným transvestitou/transsexuálem v kostýmu fialové čtyřruké Haliny Pawlowské. Ano, skutečně;) Aby byl obsah pestrý, samozřejmě nemohou chybět hudební čísla tehdy slavných umělců (o kterých jste nejspíš neslyšeli). Ta jsou vpašována do děje skrz používání virtuální reality nebo 3D televize mimo jiné Chewbaccovic dědou. Upřímně naprosto chápu, že tento program od jeho televizní premiéry už NIKDY znovu nevysílali:D Nicméně je to vpravdě spirituální zážitek, čímž nemyslím Marka Hamilla s očními linkami:), ale rozhodnutí tvůrců, že hlavním poselstvím bude, že rodina (a povstání) jsou nejdůležitější, což se manifestuje tak, že Chewbacca málem nestihne "wookieovské Vánoce" kvůli imperiální blokádě:D Jestli tohle není ultimátní Christmasolo story, tak nevím:D V zásadě jedinými klady jsou Williamsova hudba a krátký animovaný segment, který dal světu Star Wars Bobu Fetta. Nechme stranou, že onen příběh má příběhovou kvalitu Tlapkové Patroly;) Pro fandy SW je dobrá zpráva, že pokud by na Holiday Special neměli cojones a chtěli nasypat Disneymu ještě nějaký ten bakšiš navíc do přetékajícího krmítka, tak dnes už je ten animák (podle wikipedie) samostatně k vidění na Disney+ :) Tohle je křišťálově čistý příklad bizáru, který si zasluhuje hodnocení krásnými nula procenty. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ideálna silvestrovská zábava pre fanúšikov sci-fi, špeciálne Hviezdnych vojen. Aj vás by zaujímalo v akom časovom období ságy sa tento špeciál odohráva? Doporučuje sa však výhradne ako doplnok ku konzumácii alkoholu a sledovanie v partii je taktiež vítané. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to hlavně pro děti, ale vždyť přece snad ani děti na tom nikdy nemohly být tak zle, aby se jim líbilo zrovna tohle. Každopádně pověsti nelhaly - bizarnější dílo aby jeden pohledal a jestli někdo nemůže vystát Jar Jara Binkse, v tomto případě mu bude stačit pět, deset nebo nedejbože patnáct minut na to, aby prvního Gungana, kterého potká, pozval na pivo a za všechno se mu upřímně omluvil. Protože třeba pohled na paní Chewbaccovou v zástěře, která vaří podle televizního pořadu čtyřruké mimozemšťanky... Ne, ne, ne a ne. Je to vážně Síla. ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Tahleta papundeklová obludnost neměla nikdy spatřit světlo světa a Lucas měl okamžitě po jejím vzniku spálit všechny dostupné kopie. Sledovat ji je čirý masochismus. Jediné, co na tomhle speciálu stojí opravdu za to, je pětiminutová animovaná vložka, která poprvé představila postavu Boba Fetta. Zbytek je jenom nesourodý a nudný slet zrůdně prvoplánových estrádních vystoupení. Že byli Ewokové otravní? Pak jsou wookiové hotové peklo. Doufám, že Abramsova Hvězda smrti rozstřílí celý Kashyyyk na prach! ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT THE FUCK?!?!? Drogy by mali vážne zákázať. Peklo pekelné, ale aspoň ten kraťas s Boba Fettom je celkom fajn. 1/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je ukrutná zhovadilost, opravdu nesmírných rozměrů, už jen, jak to začíná - dva podivní kříženci piskořů, panenky Chukie a příliš dlouho používaných kartáčů na schody, kteří se pokouší vydávat za rodinku Chewbaccy/Žvejkala, se tu dívají na jakousi odpornou galaktickou verzi ein kessel buntes s něčím, co vypadá jako zběř jugoslávských válečných prchlíků v homoerotických oblečcích zářivých barev, co se vydávají za cirkusáky, aby je pustili přes hranici a proto se snaží improvizovat, když jim někdo řekne, ať ukážou, co cirkusálního dokáží. Což, pokud by někdo nepochopil, tak tím myslím, že to opravdu vypadá nedobře. A veškeré humory jsou tu rakovinotvorné, třebas když se Žvejkalovo manželka (popis viz výše + zástěra) pokouší vařit podle tv kuchařky, nebo.. Nebo cokoliv jiného, ok je tu relativně snesitelná animovaná část, která by se klidně hodila do animované sbírky krátkých scifi povídek Heavy Metal, ale to je zoufale málo. No.. Na druhou stranu, je to prostě poplatné totálně béčkové, soudobé, televizní zábavě a vzhledem k tomu, že se vysílalo jen jednou a pak se to zavřelo do trezoru, tak jsem nakonec lehce smířlivej. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Svým způsobem nejhorší film všech dob - protože vedle tohoto dokonce ani Jar Jar Binks "není až tak zlý". ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholov 70s nevkusu. Pri sledovaní takýchto ujetostí sa mi vždy zasteskne. Mám totiž podozrenie, že ak by som v tej dobe TV producentom pitchol ideu na farebný remake Občana Kanea s Travoltom v hlavnej roli a disko soundtrackom, nielenže by to schválili, ale ešte by ma vybavili lajnou koksu na cestu. ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto pro mě bylo skutečným překvapením! Původní trilogie nemá tři díly, ale čtyři:-) !!! Jedná se o vánoční televizní (!) speciál, ve kterém se Chewbacca vrací s Hanem na svou rodnou planetu, aby mohla rodina pohromadě oslavit Life day. Tam na něj čeká jeho malý syn, manželka a táta. Většina děje se odehrává u Chewbaccových doma, takže centrem „děje“ je Chewieho rodina. Během hodiny a půl co to trvá, se manželka spojí s Lukem (právě opravuje R2), s Leiou, a chvíli je tam dokonce i Darth Vader. V jedné chvíli přijdou do domku imperiální vojáci a prohledají ho. Nakonec se objeví Chewie a Han, a shodí jednoho vojáka, který tam zbyl, z balkónu. Han řekne jak je má rád a tak. Vrcholem celého TV pásma (spíš než filmu – jsou tam i písničky a krátká animovaná vložka) je scéna, ve které Leia zpívá písničku do Williamsovi hudby. A to nejdůležitější je, že to, o čem mluvím je skutečně odehráno Harrisonem Fordem, Carrie Fisher, Markem Hammilem, Anthony Danielsem a J.E.Jonesem (pouze hlas Nevím, co napsat na závěr. Je to úlet, je to zklamání, že se k něčemu takovému propůjčili (kolik se toho napsala jak Fordovi nešli do úst trapné dialogy původní série – jenže to byla ve srovnání s touhle tv taškařicí POEZIE!), ale taky je to povinnost každého fanouška. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Pokud jako fanoušci Star Wars dokážete přijmout možnost krátké muzikálně-komediálně-sváteční odnože své oblíbené série, budete se královsky bavit. Osobně jsem se dlouho tak nenasmál. Je ovšem otázka, zda byl takový i původní záměr při natáčení, avšak to už bych nechal subjektivnímu výkladu. Obzvláště scéna při které Han Solo "vycuká" imperiálního vojáka k sebrání blasteru, při kterém dotyčný voják přepadne přes zábradlí, je z komediálního hlediska přímo geniální a hraničí až s parodií sebe sama. Chewbaccova rodinka je také nepopsatelná! ()

PanCitron odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je možné, že se tak skvělá hláška jako I Hate Fish, nikdy neobjevuje v nejlepších filmových hláškách všech dob. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že HVIEZDNYM VOJNÁM televízia nesekne. Všetko je tu neskutočne lacno vyzerajúce, pričom vesmírne scény sú len vystrihnuté zábery z originálneho filmu, herci nehrajú, iba ,,sú tam,, a tie hudobné čísla tam pasujú asi ako mníška do bordelu. Určené iba, opakujem IBA pre fanúšikov ságy, ktorí jediní majú šancu to prežiť bez úhony. A určite by som to nepustil haterom tohto Hviezdnevojnového eposu, len by som ich utvrdil v tom, čo tvrdia už celé dekády ( ale iba oni ). Že STAR WARS sú trápna sračka. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

U svatého Yody co bylo tohle? Nemít asi 5 piv v sobě tak bych nevydržel ani minutu. Jestli jsou dnešní vánoční speciály uděsné a trapné, pak ty před 30 lety byly ještě horší. Lucas źdímal prachy jak to šlo, herci ždímali ze sebe křečovité cosi a ten kdo tohle celý napsal a zrežíroval ždímal asi lysohlávky. Psycho-alko hvězdný úlet. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Taky miluju Hvězdný války a jsem taky rád za cokoliv co se z jejich světa natočí, ale to že "jsou to Hvězdný války" je asi jediný, za co můžu dát tomuhle hvězdičku. Šok a zklamání jsou asi dvě slova,který vystihujou moje dojmy z tohohle filmu. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure mamutích rozměrů, vedle kterých společně blednou jak Klonové války, tak Skyrtá hrozba. :) ()

Reklama

Reklama