Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z prvních spin-of ke Hvězdným válkám. Han Solo (Harrison Ford) je na návštěvě rodné planety svého přítele Chewbaccy (Peter Mayhew). Chtějí zde oslavit svátky zvané Wookiee (něco jako Vánoce), ale vše se jim snaží překazit agenti galaktické říše, kteří jim jsou v patách. Han Solo se zde také seznámí s příbuznými kapitána Chewbaccy, s otcem Itchyem (Paul Gale), manželkou Mallou (Mickey Morton) a synem Lumpym (Patty Maloney). Ukáží se zde i R2-D2 a C-3PO. (Terva)

(více)

Recenze (63)

matrosh 

všechny recenze uživatele

jedná se estrádu takže se to moc hodnotit ani nedá, já jen, že jsem u toho usínal protože je to zábava pro děti v předškolním věku :) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V opravdu bizarním svátečním speciálu se představuje Chewbaccova rodina. Není divu, že na hodinu a půl wookijských skřeků by Lucas nejraději zapomněl. The Star Wars Holiday Special je špatný i pokud se na něj díváte jako nejzarytější a nejvěrnější fanoušek. Harrison Ford a Mark Hamill se sice mihnou ve vedlejší roli (Ford coby neohrožený Solo s poněkud lhostejnějším výrazem, než je pro tohoto intergalaktického pašeráka obvyklé briskně odzbrojí zlovolného imperiálního vojáka), ale nestojí to za to. Zbytek je více méně nesourodou přehlídkou tehdejších televizních hvězd. Pokud si na ni přesto troufnete, odměnou budiž animované intermezzo představující Bobbu Fetta a zpívající princezna Leia. Ta může být i docela dobrým trestem. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne že by byl problém o tomhle legendárním počinu něco napsat, ale jak vlastně začít? Co takhle: Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii... Blbost! Ve skutečnosti to přišlo na svět poměrně nedávno, a to nejen v téhle galaxii, ale bohužel přímo na téhle planetě - THE STAR WARS HOLIDAY SPECIAL! Těžko uvěřit, že jde o výsledek snažení myslících lidských bytostí (a pěti scénáristů). U scén se Žvejkalovou famílií, v nichž jedinou komunikaci mezi nimi, potažmo s divákem, obstarává smršť nesnesitelného vrčení a chrochtání, se ještě dá jakžtakž bavit nad debilitou toho všeho, která překonává snad i Teletubbies. To platí pro prvních circa pět minut, než člověku dojde, že se ho ta chlupatá sebranka bude snažit tím řvaním připravit o rozum i po zbytek filmu. Sklapnou pouze při příležitostech, kdy musí uvolnit místo pro nějakou estrádní kravinu, kterou pak sledují v televizi, případně na hologramu - cirkus, pořad o vaření, MTV, instruktážní video, pornokanál... prostě normálka. Copak právě vynalezli televizor, aby mi ho imrvére cpali pod nos? Jestli se o civění na bednu říká, že je ztrátou času, čím je pak sledování toho, jak na ni čumí jiní? Trocha potenciálu tu přitom byla. Jedna část, která má dokonce i nějakou tu atmosféru, se odehrává v proslavené filmové kantýně a motá se kolem jejích hostů a personálu. Nebylo by to snad příhodnější místo pro prezentaci všech těch kabaretních výstupů? I kdyby byly sebehorší, aspoň by to vnitřně dávalo smysl a odpovídalo to zvolenému formátu pořadu. A když už měli tvůrci přístup k vystřiženým scénám z Hvězdných válek, proč nezařadili třeba setkání Lukea a Biggse na Tatooine? Přinejmenším by tak nemuseli do svého projektu tahat chudáka Hamilla, jenž s tím nánosem makeupu vypadá jako živá matrace pro vojáky ve vzdálených imperiálních koloniích. Ale dost fantazírování. Z dalších segmentů, které nejsou vyloženě strašné, bych vyzdvihl trochu divně stylizovaný animák s Bobou Fettem a snad ještě docela fajn song od Jefferson Starship. Kdyby v jeho doprovodném klipu neabsentovala Grace Slicková a celé to nebylo utopeno v růžových efektech, dalo by se na něj i dívat. Naopak příšerné je zcestně zaranžované Williamsovo ústřední téma, do něhož se pokouší zpívat nebohá Carrie Fisherová, jež někdy tou dobou začala frčet na koksu. Výstupy Harveye Kormana pak představují takové komediální dno, že by se o něm ani Jar Jaru Binksovi nesnilo. Zkrátka, ani tak geniální kšetfsman a na stará kolena též manipulátor s historií a prznitel celuloidu, jakým je George Lucas, nedokázal Star Wars Holiday Special vymazat z kolektivního povědomí. Taková je to Síla. Nechť nás tedy provází navždy, aby nám připomínal, kam až to může vést, když je s výsledkem něčího umu a fantazie nakládáno jako s produktem. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinecna vec - pri sledovani je ovsem nutna vetsi nez mala hladina alkoholu v krvi :-))) (coz ostatne asi meli i ti, co to napsali/natocili ;-) ) ()

Melios odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem to nejak rozoberať. Áno je to zlé. Ale pritom je to tak bizarné, že by to žiadny pravý Star Wars fanúšik nemal minúť... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro naprosté super fanoušky série Star Wars určitě ano, pro nás ostatní normální nadšence či obyčejné sledovače televize asi zbytečné. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jedno z největších WHAAAT?! za hodně dlouhou dobu. Ano, je to opravdu špatný. Zvlášť fanatickým fanouškům SW z toho musí krvácet oči a měknout mozek. Ale díky tý špatnosti je to i docela zábavný. Místama. Ale upřímně, asi jsem viděl i horší filmy. Hlavní je udržet si nadhled. ;-) ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dvakrát, vždy na nějaké akci, takže ne celé. Konec jsem neviděl ani jednou. No nevím, je to asi opravdu jen úlet nebo sranda k vánocům. Dnes jsou vánoční speciály v každém seriálu, tenkrát to byly asi novinka. Pro fanoušky je to střípek do mozaiky, pro ostatní možná zajímavost nebo taky ne. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda, za to, že měli koule na to tohle vydat, a taky za to, že film vždy dokázal překvapit, když jsem si myslel, že horší už to nebude. Katastrofa, naprosto chápu Lucasova slova, že by nejradši dohledal každou kopii tohoto filmu a zničil ji kladivem. Ovšem doufám, že Lumpy někdy dostane svůj sólový film, rozhodně nejlepší postava z celých Star Wars. ()

D.Paulus 

všechny recenze uživatele

Jednu věc je třeba přijmout, ještě než se na film půjdete podívat: Ano, JE to bezesporu příšerné a laciné a sedmdesátými lety skrz naskrz prosáklé dílko, které se v televizi vysílalo pouze jednou. :-) Nicméně za tu dobu, která od jeho vzniku uběhla, se z něj stal jakýsi "maskot" a "miláček publika" pro všechny neradikální fanoušky STAR WARS. Tento televizní film představil spoustu prvků, které nyní tvoří právoplatnou součást Star Wars universa (nájemný lovec Boba Fett, wookieeská planeta Kashyyyk, Chewbaccova rodina, wookieeský Den života, šéfkuchařka Gormaanda, noční barmanka Ackmena). Navíc jsou některé scény opravdu vtipné nebo jinak povedené (holonetový pořad o vaření v podání vynikajícího Harveyho Kormana, scény s obchodníkem Saunem Dannem v podání Arta Carneyho, nebo výborná píseň od skutečné kapely Jefferson Starship) . Naproti tomu je televizní film v některých scénách hodně naivní až trapný. Některé z těchto scén už stačily "zlidovět" (např. zpěv princezny Leiy, mystická oslava Dne života) a staly se legendami v negativním slova smyslu a některé už asi "nezlidoví" nikdy. ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je něco tak bizarního.. Není divu, že se od tohoto šíleného počinu sami tvůrci distancovali bezmála 40 let od vydání. Pokud jste narazili v Mandalorianu na referenci a napadlo vás prohloubit si znalosti Star Wars universa tímto filmem - nedělejte to! odpad! ()

BigBang odpad!

všechny recenze uživatele

Estráda spojovaná scénkami z Hvězdných válek. Nejvíc je hned první "veselé" baletní vystoupení "pro děti" na psychotický pochod ve stylu moderní vážné hudby (v čase cca 9 min). ()

Blazkowicz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, konečně to mám z krku. Co k tomu ve zkratce říct? Otřesné. Co to jako mělo znamenat? Míchají se tam nějací uřvaní mutanti, úplně random postavy bez nějakého významu, zpívající černoška, kreslený příběh, no prostě úplně všechno. Z fanouškovské úcty k Star Wars jsem přemýšlel aspoň o jedné hvězdě, ale já už jsem dnes večer jeden špatný film viděl, takže nic nebude. ()

Reklama

Reklama