Reklama

Reklama

Na zdraví

(seriál)
USA, (1982–1993), 110 h 7 min (Minutáž: 22–47 min)

Hudba:

Craig Safan

Hrají:

Ted Danson, Shelley Long, Kirstie Alley, Nicholas Colasanto, Rhea Perlman, Woody Harrelson, Kelsey Grammer, Bebe Neuwirth, George Wendt, Paul Willson (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(272)

Obsahy(1)

"Na zdraví" je bar, který převezme Sam Melone, playboy se slabostí na letušky. Bar pravidelně navšťevují jeho kamarádi s nudným životem, aby si ho zpestřili a odpoutali se od problémů (s alkoholem). Mezi zaměstnanci baru je poměrně jednoduchý, a proto vtipný Woody a také místy protivná číšnice, která pase po majiteli domu, ve kterém se bar nachází. A taky Rebecca, která sice v baru pracuje, ale nikdy nikdo ji pracovat neviděl. (masw)

(více)

Recenze (62)

cariada 

všechny recenze uživatele

No tenhle seriál jsem sledoval už za dob začátků tv nova a ted na její mutaci Nova cinema ,ted se tam naštěstí vysílají všechny serie a je fakt ,že se seriálu musí přijít na chut. Škoda že už tam ted nehraje Diana ani nevím proč už tam vlastně není. Ale i tak je to dobrá zábava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na zdravie“ nie je len tak nejaký sitkom. Je to krásny seriál s nezameniteľnou atmosférou starých zafajčených čias, kedy sa slopalo z iných dôvodov, ako dnes. Svižné dialógy, skvelá výprava krčmičky, pestrá galéria postáv (Perlmanová, Grammer, Wendt) a z rád štamgastov i personálu (mojim favoritom bol poštár), nádherná úvodná pesnička a vynikajúci Ted Danson v hlavnej úlohe. P.S. Rolu mladučkého Woodyho Harrelsona mal pôvodne hrať Timothy Treadwell. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších amerických sitcomů. U nás svého času běžely dvě první série, ale faktem je, že ten sitcom se točil asi dvanáct let, takže si netroufám hodnotit to, co přišlo potom (v pozdějších dílech hráli např. Kirstie Alleyová nebo Woody Harrelson). Ovšem to, co jsem viděl, se mi dost líbilo. Vynikající byla především Shelley Longová (Doktor T. a jeho ženy) jako Diana. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice bych uvítala komplet v nějaké rozumné podobě (ideálně s dobře přeloženými titulky). V počátcích Novy jsem to sledovala společně s Křídly, ale pochybuju, že jsem tehdy docenila kromě domácky příjemné atmosféry všechny vtípky. Až v posledních letech jsem navíc objevila pozdější série s Kirstie Alley, které jsou skutečně pikantní, ale chybí mi kompaktní zážitek se seriálem jako celkem. ()

DJ Obelix

všechny recenze uživatele

Geniální úvodní znělka. "Sometimes you wanna go where everybody knows your name..." . Seriál si ale hodnotit netroufám. Ničím mě nezaujal a viděl jsem jen minimum dílů. Nicméně jeho "využití" v How I Met Your Mother bylo naprosto špičkové... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál, který skoro nevyleze z hospody, ale pobaví skvěle. Mnohem víc, než naše pozdější Hospoda. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Sledoval som prvé 2. série vysielané v začiatkoch TV NOVA. A keďže NOVA CINEMA nemám, hodnotím len to čo som videl v podvečerných časoch za Železného éry. Navyše ten pôvodný dabing bol vynikajúci: Danson (MARTIN ZOUNAR), Longová (VERONIKA ŽILKOVÁ), Wendt (ANTONÍN MOLČÍK), Perlmanová (MARTINA MENŠÍKOVÁ), Colasanto (JAN PŘEUČIL). No a NORMove hlášky, ktorými sa dožadoval ďalšieho pivka sú absolútne nesmrteľné. :-) (10.2.2009) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch k nám vo veľkom valili americké seriály z rokov osemdesiatych. Cosby Show, Ženatý se závazky, Na zdraví a spol. Iróniou je, že práve Na zdraví zožalo v Amerike najviac cien a chváli, a pritom sa jedná o pomerne dosť nezáživný počin. Úvodná znelka je najvýraznejší vnem a patrí medzi klasiky. Ale predovšetkým sa tu odštartovala púť skvelej postavy menom Frasier. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Kultovní Burrowsův sitcom Cheers v tuzemsku nikdy - Zjevně dík tomu časovému odstupu, s nímž se seriál u nás vysílal.. - nedisponoval větší diváckou základnou, podobně jako v USA během svých prvních krůčků, nicméně dáte-li mu šanci, rozhodně neuděláte chybu.. Paradoxně na seriál výhradně se odehrávající v baru se jedná možná až překvapivě o velmi inteligentní záležitost s vtipnými dialogy, ukázkově užitými running joky a parádním obsazením na čele s mým favoritem Woodym Harrelsonem v nezvykle civilně uchopené roli pitomce.. A ta, hádám nezáměrná, až samozřejmá atmosféra osmdesátek se jinde jen dost těžko hledá.. Podobně jako byste jen dost těžko hledali někoho, kdo si ty osmdesátky prožil, a o Cheers by minimálně neslyšel.. Zkrátka takoví starší a klidnější osmdesátkoví Přátelé, jednoduše fenomén.. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Snaha o vtipnost je evidentní a smích z plechovky vysloveně nutí diváky, aby se také bavili. Jenže tomuto seriálu se musí přijít na chuť a to se mně bohužel nestalo. Pár scén stojí za to, ale celkově průměrný americký seriál. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Old-school sitcom jak má být , s dobrým obsazením a atmosférou. Kam zajít po práci? No přece do hospůdky , kde s přáteli rozeberete starosti všední i nevšední a dáte si přitom pár kousků zrzavého a pěnivého moku. Tak na co čekáte , jdeme tam a hlavně "Na zdraví" , 77% ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

tak na tenhle seriál jsem úúúplně zapomněl a nebýt Simpsnů(konkrétně 20.série-11. díl), tak žiju v zapomnění ještě teď. Každopádně hodnocení nutno brát s rezervou, protože jsem na to koukal tak před ...no už je to dost let:-), ale tu melodii z hlavy jen tak nedostanu a tak poprvý shledávám Simpsnovi užitečnými..(doufám, že je ale zřejmý, že na ně rád koukám, i když ta nepatrná dávka sarkasmu je tam cejtit nutně oprávněně:-)(jinak teď mi došlo, že melodie se hraje i v přátelích, když jsou v Londýně)-no nic..takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho.. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala poslední 11.řadu seriálu, u kterého jsem se moc bavila. Musím říct, že jsem ráda, když Shelley Long jako Diana ze seriálu odešla, protože mi tam začala lézt na nervy a vadila mi. Pak nastoupila Kirstie Alley jako Rebecca a díly mi připadali vtipnější, jenže 10. a 11.řada už nejsou to pravé. Je to pořád to samé dokola, žádné velké vtipy a nic důležitého se tam neděje. Ale jinak jsem se u seriálu moc bavila. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (6) - 40. ročník (za rok) 1982, 42. ročník 1984 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, 47. ročník 1989 - *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 48. ročník 1990 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, *Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson + nominace (26) - 40. ročník 1982 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 41. ročník 1983 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Shelley Long, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 42. ročník 1984 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 43. ročník 1985 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, 44. ročník 1986 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 45. ročník 1987 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 46. ročník 1988 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 47. ročník 1989 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman 49. ročník 1991 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Rhea Perlman, 50. ročník 1992 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Kirstie Alley, Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Ted Danson ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený seriál, z kterého čiší osmdesátková pohodová atmosféra a sympatický Ted Danson v hlavní roli. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byla docela sranda.. kde šlo většinou o převážně ten chytrý humor.... bohužel se z toho postupem času stal humor pouze příležitostný.... až jsem o tenhle komedi-sitcom ztratil úplně zájem. Znám rozhodně lepší a i starší. Tohle je jen lehčí průměr. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

jéjé...bez vlivu Cheers by nebyl Homer alkoholik s oblíbeným barem U Vočka, ani jeho legendární osazenstvo.... a já mám dokonce podezření, že jednotlivé charaktery hlavních hrdinů a hrdinek byli lehkou inspirací postávám k RED DWARF. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama