Reklama

Reklama

Pro balík prachů

  • USA Honest Thief (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce Annie (Kate Walsh) ho přimějí napravit staré hříchy. Chce přestat žít jako zločinec a především nechce svůj vztah s Annie postavit na lžích. Rozhodne se přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za dohodu a čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil si schůzku, agenti Baker (Robert Patrick) a Meyers (Jeffrey Donovan) to považují jen za žert. Posílají místo sebe své podřízené, agenty Nivense (Jai Courtney) a Halla (Anthony Ramos). Tito dva mladší agenti jsou v šoku, když zjistí, že Tom je skutečný bankovní lupič. V jeho ukradených penězích spatří vstupenku do lepšího života. Tak začíná hra na kočku a myš, ve které se do sebe zamotá dobré a zlé. (Mirius FD)

(více)

Recenze (165)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ta Nýsnova archetypální poloha přesprávňackých, morálně dokonale ukotvených zasraných pyjonýrů, co by se s ublíženeckým výrazem chcípajícího baseta sveřepě vydrápali pro to koťátko uvízlé na stromě, i kdyby byli bez nohou na kriplkáře, a před nimiž si žádní slabí, utlačovaní, vdovy a sirotci nemohou být jistí, že by jim i přes mrtvoly urputně netoužili pomoci, ať už si to přejí, nebo ne, už mě začíná pěkně srát! Nyní tu máme naprosto oxymorousovitého „poctivého zloděje“, klátivého to geronta, který ho prostě nemůže bohatý z posledních sil nadrobit do stále solidně apelující Volšovic Katky, protože ho kope do prdele kategorický imperativ. Tudíž se rozhodne pro veskrze kokotskou morální očistu a vydá své celočorkařské úspory všanc zkorumpovaným orgánům, protože Katka na něj přece počká, až si to odsedí. Sice už bude po přechodu, mít tři brady, zteřelého netopýra a kozy na pneumatice, ale morálně neposqrněná láska dozajista qete v každém starobinci. Ke vší té zhovadilosti navíc narazí na druhé straně barikády na neméně cukrkandlového, největšího Mirka Dušína v historii FBI, zarytého pejskaře a dobráka od kokotsti, pročež celý ten roztřepávač podbradků ještě vyvrcholí jásavě durovým defilé Mumulendem ke šťastně zapadajícímu slunci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Taký hlúpy a vo všetkom nefunkčný film som už dlho nevidel. A to som nedávno videl Hubieho Halloween. 😃 Liam Neeson je tam paródia samého seba a keď sa zhruba v polovici pokúša prepnúť do toho zvyčajného taken-módu a sľubuje zloduchom do telefónu, že si ide po nich, skoro som sa vykotil z kresla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,150,777Tržby Celosvetovo $29,404,235Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ To už nie je ani smiešne, Liam Neeson a jeho x-tá variácia slušného likvidátora z Taken, on proste nechce ale musí všetkých spráskať a vykosiť. Lepšieho človeka, čo tak slušne kradne pre dobro duše nie je široko ďaleko. Scenár jasné béčko, zloduši rovno z kruhov FBI, prečo nie aj tam sú len nenažratý ľudia, na hranici chudoby. Aspoň to má riadny ráz stále sa niečo deje, uteká sa z miesta na miesto, hľadá sa popritom kúsok dôvery k vyslúžilemu vykrádačovi trezorov... a tak dobre, čo nás zas čaká na budúce, aký výlev, či výplach. Neeson sa chce stať akčnou stár nového milénia, Seagal, Van Damme, Adkins, traste sa. /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEDÁM VÁM VŠECHNY PENÍZE, CO JSEM UKRADL, KAŽDOU PENNY, VÝMĚNOU ZA NIŽŠÍ TREST…““ /// Tak nějak v poklidu rozehrajou tu hru, ve který Liam zdrhá a musí bojovat o svůj život. Prostě role, která mu sekne. Bohužel srdce vám nerozbuší činy jeho, ale činy těch druhejch. Spousta nelogična a píčovin, který mají zvýšit reputaci Liama Neesona jako drsnýho týpka. To se sice daří, ale jinak nic zvláštního nečekejte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se kvůli starý do lochu. 2.) Mám spoustu peněz a nebaví mě to. 3.) Říkají mi „dovnitř a ven“. /// Thx za titule „happyjim“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Neeson bohužel. Liam Neeson je sice pořád sympaťák a jeho vynalézavosti mě baví, ale tady bych mnohem raději uvítal kdyby se film soustředil na dané loupeže, ale tvůrci se vydali asi tím nejméně zajímavým směrem. Liam se zamiluje a hodlá se vzdát a vrátit peníze výměnou za nižší trest, ovšem né vše jde podle plánu, kor když po Vás jdou 2 chamtiví agenti. Blbé je, že "záporáci" jsou zde pouze 2 a jelikož Liam je dobrák, který nechce nikoho zabít, tak z akce si člověk neužije nic. Té akce je zde tak málo, že má divák pocit, že zde vlastně žádná není, trvá max 2 minuty a z celé stopáže zahrnuje maximálně 10 minut. Jako Drama ani romantický film příliš nebaví a na Thriller je málo napínavý, takže film zklamává téměř ve všech směrech. Škoda nebavilo mě to. Příběh***, Akce**, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 4/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takto. Ja sa vôbec nečudujem, že to Liam Neeson vzal. Zjavne ho oslovil nápad o polepšenom zlodejovi, ktorý na staré kolená nájde lásku svojho života a tak sa rozhodne udať, aby sa očistil a dožil šťastný a (s)pokojný život. Problém scenára je v tom, že tá zápletka je taká blbá... až je blbá. Akcie je minimum, našťastie to trvá len hodinu a pol aj s titulkami. Celkovo ma prekvapilo, ako fádne, lacno a komorne Pre balík prachov vyzerá (divne vyľudnené mestá i centrála FBI; najmasovejšou scénou je tá, keď sa v hotelovej izbe stretnú štyria chlapi s búchačkami). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jsou všechny role Liama Neesona tak trochu jak přes kopírák, ale mě to zatim ještě baví. Akorát teda postava zloděje, kterej vykrádá banky, aby ty peníze prostě jenom tak nastrkal do krabic, krabice zavřel do garáže a ty peníze vůbec neutrácel, je dost zvláštní. A když se nakonec ještě po X letech rozhodne, že se přizná, všechny peníze do posledního dolaru vrátí a půjde si to teda holt odsedět, tak to už vypadá spíš jako nějaká nechtěná komedie. Liam Neeson ale zvládnul tuhle divnou roli docela sympaticky ztvárnit a celej film utáhnul v podstatě sám. Škoda, že nedostal víc prostoru Terminátor Robert Patrick. Zbytek je tam spíš do počtu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to strašně... pomalé, nenapínavé a příležitost-promhrhávající. Přesto/proto nehodnotím tak nízko, jak bych asi mohla, protože si dovedu představit takzvaný film za filmem, tzn. kdyby to vzal do rukou někdo schopnější a naplnil zajímavou premisu zajímavým obsahem. Viděla bych tři hlavní možné cesty, buďto posílit tu absurdně-komediální rovinu, nebo tu brutální rovinu, nebo ideálně obě dohromady. Tak, jak to je teď, to bylo jen takové non-urgentní popojíždění různými auty po Bostonu. A přitom tam bylo takových možností pro proudy emocí. Ale líbili se mi Jai Courtney a Anthony Ramos s obličejovými zraněními. A postava Jeffreyho Donovana byla fajn. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když poctivý kasař Liam zahoří láskou, zhasne u bankovních trezorů hořák jeho autogenu a přezdívka „In & Out Bandit“ nabyde nových rozměrů.. Naivita scénáře je místy zarážející a teprve v 54. minutě vyhlásí Neeson režim řešení „my way“, nicméně v rámci soukromého žánru severoirského plnitele pytlů na mrtvoly to lze považovat za snesitelnou variaci. Pokud však hledáte o tradičně romantické kriminální profesi něco hodnotnějšího, nechte na svůj sejf působit klasický vrták Thief od Michaela Manna.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na filmu mne nejprve zaujalo jeho výborné obsazení, ale trochu jsem se výsledku obával. Nicméně snímek předčil všechna má očekávání, neboť jsme se dočkali velice promyšleného akčního krimi. Navíc Neeson opět ukázal, že i na stará kolena dokáže stále natočit drsňáka a rváče, což se většinou akčním hrdinům jeho věku moc nedaří (viz. filmy s Nicolasem Cage nebo Brusem Willisem). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I mě už ty neesonovky celkem přešly, ale kadence již není taková, takže jsem byl zvědav i na tu loňskou. Chvilku to vypadalo, že bude Neeson konečně záporák, nicméně už podle názvu a obsazení Jaie Courtneyho (ke kterému mám velice ambivalentní pocity) se dá leccos odtušit. A musím přiznat, že mě to docela dost bavilo a fandům nenáročného a nepříliš akčního thrilleru můžu jenom doporučit, nicméně do kina už bych na to nešel...70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co vám budu povídat? Jakmile to Jai Courtney schytá nůžkami do stehna, vyžere si to zřejmě i jeho mozek, protože zkušeného agenta FBI si představuju jinak. Zatímco on kulhá na jednu nohu, pitomý scénář hned na obě. Když už jsme ale u něho, tak floutek Courtney a charisma jsou (už z dob Terminátora nebo poslední Smrtonosné pasti) kapitolou, kterou bych raději obešel. Naopak u bývalého mariňáka Liama Neesona jeho postaršího charismatického bijce žereme opakovaně. Problém je ovšem se samotnou zápletkou. Příběh čestného zloděje na cestě za polepšením aneb roky vykrádal banky, přičemž peníze schovával do garáže a neutratil z nich ani dolar. Teď je hodlá vrátit výměnou za snížení trestu, aby se mohl brzy vrátit k zrzce, kterou poznal před rokem a se kterou to chce doklepat až do smrti. Zápletka nefunguje, „romantická“ linka je na tom stejně. Evidentně se šetřilo i na samotné akci, protože se nedočkáme prakticky ničeho zajímavého (CGI výbuch domu jest toho důkazem). Atmosféra žádná. Pokud jsem dal Cizinci ve vlaku, kterému brzy došel dech a kupil jednu nelogičnost za druhou, nebo Mrazivé pomstě o divném pojetí odplaty, tři hvězdy, tady musím jít ještě níž. PS: Jeffrey Donovan mě poslední dobou docela dost baví. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Uff tak jsem to ještě stihnul a dal si třetí a patrně poslední kino v tomhle pojebaným roce po Mizerech a Tenetu. Dostal jsem takovýho standartního Neesona kterej si jede pořád to svoje a i když už asi i on má svůj vrchol za sebou, tak rozhodně nezklame a do nadprůměru se určitě dostane. Co filmu trochu podráží nohy a brání vyššímu hodnocení je místy opravdu hodně blbej scénář, kdy někdy hlavnímu hrdinovi díky absurdnímu chování všech ostatních vyjdou úplně neskutečný věci. Akce je dost a Neeson i když už má svoje limity, tak to co od něj očekáváte si odehraje. Takže ve finále člověk letos bere v klidu i tohle a není důvod přehnaně píčovat.65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pre balík prachov je ďalšia nevýnimočná “neesonovka”. Tvorcovia nedokážu úplne dobre predať svoje pozitíva a vo výsledku ide o ďalší spotrebný materiál. Pre akciechtivých divákov je málo akčný. Ako psychologický film je príliš blbý. A ako kúsok pre filmových maniakov príliš obyčajný. Zlé to nie je, ale... 5/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příliš fádní nezajímavý příběh a ani Neeson to nezachrání. Ústřední zlosyn je dement a jeho partner ještě větší. Smutný ten dnešní Hollywood, tak prázdný a bezduchý.! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Liama Neesona a veľmi mi sedí, keď na staré kolena hraje drsňáka. No poslednú dobu zisťujem, že keď ho nerežíruje Jaume Collet-Serra za veľa to nestojí a vlastne ma to ani toľko nebaví. Príbeh fajn, postavy zaujímavé, dobrý herci tiež nechýbajú (Robert Patrick, Jai Courtney), akcia v norme. Jediné čo mu k tomu chýbalo bola strhujúcejšia réžia, ktorá pri iných akčných Neesonovkách nechýbala (Unknown, Non-Stop, Commuter). 60% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se z herce charakterních rolí stal čím dál tím více takový nepravděpodobný akční hrdina, který se po účasti v Star Wars: Epizodě I, Batman začíná a Královstvím nebeské objevil v hlavní roli akčňáku 96 hodin a dokázal, že mu akční poloha sedí překvapivě lépe než by čekal. Neeson se tak skutečně dočkal účasti ve velmi povedených akčních thrillerech jako 96 hodin či Non-Stop, podobně jako většina akčních protagonistů se ale časem stal víceméně obětí nevýrazných a tuctových žánrovek jako například Noční běžec nebo Cizinec ve vlaku. I přesto, že Neesonovi táhne na 70 (v červnu mu bude 69 let!) ho ale očividně akčňáky nepřestali bavit a tudíž se tak tento rok dočkáváme dalšího filmu. Patří Pro balík prachů AKA Honest Thief do té výraznější části akčních snímků s Neesonem v hlavní roli nebo se opět ve finále natočilo něco zcela nevýrazného a zaměnitelného? Dle mého názoru bohužel platí to druhé. Neesonovi ta akční póza přece jen pořád sedí, spoluscenárista a režisér Mark Williams má občas přece jen pár velmi zajímavých nápadů, díky kterým celá akce není vyloženě nezajímavá a ten pokus o to udělat takový civilnější snímek, který se v podstatě snaží o to, abychom nahlédli do duše tohoto zloděje, který se snaží žít nový život působí na první pohled víceméně svěže. Jenomže to samotné pořád nestačí, protože ta snaha být zároveň akční film, zároveň psychologická sonda a též romantické drama tak trochu nefunguje a za následek to má to, že je akce ve finále víceméně fakt málo, do té psychologické hloubky se zase tak moc též nejde a romance mezi Liamem Neesonem a jeho hereckou parťačkou Kate Walsh též kdovíjak za moc nestojí. Tenhle akčňák má celkově štěstí ve svém castingu, protože krom Liama Neesona je tu víceméně fajn Kate Walsh, velmi fajn Robert Patrick (dobře, je to jen cameo, ale T-1000 v akci potěší vždy!), oukey Jeffrey Donovan nebo též dostatečně herecky zajímavá dvojice Jai Courtney a Anthony Ramos. Díky tomuhle castingu je tenhle akčňák dostatečně působivý a i když samotný scénář, který Williams sepsal s Stevem Allrichem není kdovíjak super, minimálně ty herci jsou skutečně fajn a Neeson tak nemusí celý film tahat na svých bedrech. Je tu jedna dost povedená automobilová honička, když se přece jen Liam Neeson alespoň částečně vydá směrem brutálního likvidování, tak to je dostatečné zábavné. Zásadní problém je ale především v tom, že kdo čeká tradiční akčňák, kde bude Liam Neeson kosit desítky nepřátel podobně jako právě v 96 hodinách bude jednoznačně zklamán. Pro balík prachů je totiž pořád především ´´ komorním´´ dramatem, které má jenom pár akčních momentů, které navíc byli dodané do filmu pravděpodobně proto, aby se do ukázek mohli přidat nějaké ty akční pasáže, které by do kina nalákali fanoušky akčních filmů. V kině/na internetu tak dost možná na filmového diváka čeká menší podvod a bude jenom na divákovi jak na tento fakt přistoupí. Sám si stojím za tím, že Pro balík prachů není vyrovnaný v žádné své rovině, přesto jsem si ale Neesonovo neumírající charizma, některé přece jen zajímavé momenty a především tu akční honičku užil. A proto nemám problém dát palec nahoru a uznat, že jsem za tenhle rok viděl hodně horších filmů. Pro balík prachů není pecka, dost dobrá akční zábava nebo velmi fajn jízda. Je to jen oukey záležitost, která klouže po kluzkém povrchu a není si jistá, kdy zařadit zpátečku a jenom díky faktu, že samotné řemeslné zpracování působí pořád o hodně líp než Straight to DVD shity s Brucem Willisem nebo Stevenem Seagalem v hlavníchr olích a v samotném základu tam dost možná skutečně je o poznání lepší film, který by jen potřeboval lépe vyvážit a dost možná ho zbavit nálepky akčního filmu. Problém není v tom, že by Neeson na kraji sedmdesátky už nebyl schopný působit uvěřitelně jako akční hrdina. Problém je v tom, že má očividně problém vlézt do sázky na jistotu, kterou Pro balík prachů jednoznačně nepředstavuje. Ale furt vyloženě neurazí, přesto je ovšem ze všech Neesonových akčňáků z posledních let přece jen tak trochu nejméně pamětihodný..... () (méně) (více)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Už jen ta zápletka se mi v traileru nelíbila, ale tak co už … Tak jako tak mě celý film nebavil. Neeson zde působí už docela unaveně, ale stále to své charisma má, jenže zde mu to moc nepomohlo. Akčních scén zde moc nebylo, až na nějaké ty obyčejné přestřelky, které mě nebavily nebo nudné pronásledování autem. Ostatní herci nic moc včetně Jai Cortneye, který mi zde vyloženě vadil a to proti němu nic nemám (viz jeho role v neoblíbené páté smrtonosné pasti, která mi sedla). Robert Patrick – tak to je opravdu škoda, že ho sem dali jen na malou chvíli a úplně zbytečně. No, víc bych se o tom asi nerozkecával. Celé je to nudné, pitomé, nezáživné a ani ten podivný vztah mezi Neesonem a tou jeho přítelkyní mi zde nesedl. Prostě slabota. Bojím se, že Neesona už máme z toho nejlepšího využitého. Ale Mrazivá pomsta byl o dost horší film, takže asi tak. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre balík prachov bol robený aj tento film. Ale všetci vieme, prečo sa nakrúcajú tieto typy old school akčnákov s Neesonom a dostávame presne to, čo akože chceme, respektíve cieľovka chce. A ide opäť o príjemnú jednohubku, ktorú som si rád vychutnal v kine a možno sa k nej niekedy večer v telke aj vrátim. Scenár je ale prekvapivo veľmi slušný, v tomto prípade skôr hapruje réžia, kedy je všetko viac menej vlažné, ale aspoň to má fajn atmosféru. Nejaká tá minúta navyše venovaná poriadnej akcii by snímke slušala, nemal by som potom problém ani s vyšším hodnotením. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Totální tuctovka, ale podle reakcí jsem to čekal horší. Neurazí, nenadchne. Btw, budoucí MEGAFILM na Nově =) ()

Reklama

Reklama