Reklama

Reklama

Narok 6 metre

  • Thajsko นรก 6 เมตร
Trailer 1

Obsahy(1)

Thajský filmový štáb natáčí film v a okolo bazénu. Když je po několika dnech dotočeno a všichni už z místa definitivně odjedou, jeden z aktérů filmu Day si ještě v bazénu na lehátku užívá zasloužený odpočinek v podobě spánku. Bazén se ale začne vypouštět a Day se probudí když už tam není skoro žádná voda. Mladý kluk se tedy náhle ocitne úplně sám na dně 6 metrů hlubokého vypuštěného bazénu. To ale ještě není to nejhorší, do bazénu se čirou náhodou dostane i krokodýl, který právě utekl z místní zoo... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina lidí letos upřela pozornost především na Ajovu Kořist, díky které se po delší době opět zvedl rating filmů s krokodýlí tématikou, našla se i řada takových, kterým neunikl ani tento thajský kousek. Je jasné, že takové renomé si u diváků a kritiků nezískal, to však neznamená, že by měl být zbytečně opomíjen. Jedná se totiž o vcelku vydařený průměrný krokodýlí survival, u kterého se nudit ani moc nebudete. Nepotřebujete mít okolo sebe řadu známých tváří, ani astronomický rozpočet, abyste dokázali natočit solidní film, který by uspokojil potřeby většiny diváků (mnohdy totiž stejně ani to nefunguje a nezaručuje úspěch). Tady si naši šikmoocí kamarádi vystačili s ústřední dvojicí hrdinů, chlupatým psem, digitálním krokodýlem a vypuštěným bazénem. Díky sérii nešťastných náhod a kupy smůly (až si jeden řekne, že mladík Day musel být vážně neskutečný smolař), se jim podařilo natočit vcelku atmosférickou podívanou, okořeněnou o několik opravdu povedených scén. Je však potřeba říci, že některé momenty zde byli taky dost přitažené za vlasy, nebo ještě lépe řečeno trapné. Kupříkladu některé ze soubojů s krokodýlí samicí (chytnutí za ocas a mrštění o stěnu bazénu…). Navíc mi vadilo, že když už se povedlo navodit opravdu dobrou atmosféru a napětí, byly tyto scény náhle přerušeny vzpomínkovými pasážemi nebo romantickými kecy – což mi popravdě dost vadilo a šlo o takzvané zbytečné sešlápnutí „brzdy“. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Přiznám se, že subžánr Animal Attack mě až tak moc nevyhledávám. Tohle mě ale celkem zaujalo. Nakonec z toho vylezl hodně podivnej kousek. Přišlo mi to jako by si nezvratnej osud odskočil na dovolenou do Thajska a dělal si z hlavního týpka vyloženě prdel. Je tu totiž tolik nešťastných náhod, který hrajou proti Dayovi, že to až není možný. Samozřejmě nesmí chybět nelogický myšlení postav. Tím myslím jak Daye tak i jeho partnerku která toho rozumu evidentně taky moc nepobrala když chce těhotná skákat ze skokánku do bazénu. Možná i díky neuvěřitelným až přehnaným náhodám (kdy člověk neví co se může ještě stát) si film udržel moji pozornost až dokonce. Konec byl už ale vyloženě přes čáru. Za mě měl přežít pes a jinak měli všichni chcípnout. Místo toho přijde téměř pohádkovej Happy End z kterýho mi bylo nablití. Takže po dokoukání tohohle Animal Attacku jsem byl pěkně znechucenej. I tak ale dávám 3 slabší hvězdy, protože v porovnáním s Kořistí (Crawl) od Alexandra Aji u mě jasně vítězí Narok 6 metre. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Co všechno se může dít v 90minutovém filmu o někom, kdo uvízne v hlubokém vypuštěném bazénu spolu s krokodýlem? Překvapivě hodně věcí. A je nesmírně zábavné sledovat, s jakou vynalézavostí scenárista-režisér Ping Lumpraploeng dokáže udržet celou dobu hlavního hrdinu na dně bazénu a diváka v neustálém napětí. Je ohromující, s jakou úchylnou rafinovanosti dokáže svému hrdinovi nepřetržitě házet klacky pod nohy. Zákon schválnosti tu postupně eskaluje do enormně absurdních rozměrů. Hrdinovi se neustále nabízí možnosti úniku, ale poté se vždy něco nešťastnou náhodou pokazí a on je na tom ještě hůř než předtím. The Pool je v tomto ohledu snad nejzlomyslnější film, co jsem kdy viděl. Respektive nejzlomyslnější hraný film, protože takhle krutí jsou scenáristé snad jen k padouchům v kreslených groteskách typu Road Runner. The Pool je podobně ulítlou zábavou, ve které logika a pravděpodobnost nemají co dělat. Přiznám se, že jsem se u toho provinile bavil víc než u letošního krokodýlího hororu The Crawl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava z Thajska. Hlavní hrdina se ocitá v nezáviděni hodné situaci. Uvízne v 6 metrovém hlubokém bazénu a při vší smůle mu tam spadne také krokodýl. Takže se jedná o Animal/Survival, který je velmi napínavý, zábavný i slušně natočený. Místy bylo až parodické, co vše se hlavnímu hrdinovi děje, protože tolik smůly a nešťastných náhod se opravdu jen tak nevidí. Fajn jednohubka. 65% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letošní letní Kořist Alexandra Aji a Sama Raimiho byla sice produkčně lépe ošetřena, ale pokud bych měl vybrat jeden parádní krokodýlí survival, doporučil bych výlet do Thajska. Nádherně zlomyslná zábava, v níž hlavní hrdina shodou nešťastných náhod uvízne v šest metrů hlubokém bazénu a dějou se mu hrozné věci. Jako třeba že za nim do toho bazénu spadne krokodýl :D a tím to nekončí, i dál se posere, co může. Po několika artověji laděných "hororových" nudách, na které se nedalo dívat, je tohle pro mě vyloženě osvěžující film a neváhám se slabší čtyřkou. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama