Reklama

Reklama

Narok 6 metre

  • Thajsko นรก 6 เมตร
Trailer 1

Obsahy(1)

Thajský filmový štáb natáčí film v a okolo bazénu. Když je po několika dnech dotočeno a všichni už z místa definitivně odjedou, jeden z aktérů filmu Day si ještě v bazénu na lehátku užívá zasloužený odpočinek v podobě spánku. Bazén se ale začne vypouštět a Day se probudí když už tam není skoro žádná voda. Mladý kluk se tedy náhle ocitne úplně sám na dně 6 metrů hlubokého vypuštěného bazénu. To ale ještě není to nejhorší, do bazénu se čirou náhodou dostane i krokodýl, který právě utekl z místní zoo... (Matared)

(více)

Recenze (28)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Je to nějaký den zpátky, kdy jsem měl možnost zkouknout tento "klenot". Musel jsem si to nechat v hlavě uležet, abych tady neplival špínu zbytečně. Co k tomu dodat. Po začátku, kdy zkoukneme v prázdném bazéně krokodýla, který vypadá velmi komicky a fyzicky absolutně nereálně (čivava v plyšovém oblečku aligátora by měla skutečnější vzezření), jsem tomu chtěl dát šanci. Buď mi již odzvonilo a špatné, vtipně působící, až se stupiditou se konfrontující filmy už ve mě nevyvolávají tolik radosti a sounáležitosti, nebo je to prostě opravdu neskutečná blbost, ve které se nedá nalézt nic, než docela zajímavej námět. Tento thajskej příběh, kde blbost střídá náhodu a náhoda střídá nehodu, jsem obdivoval hloupost každého činu, pablbost veškerého slova a všechny okatě nastražené důležité věci k přežití. Možná kdybych viděl tuhle "věc" v jiném rozpoložení (pod vlivem magických látek), nebo v jiném období, dal bych tomu víc. Blbostí to ale zůstane, jen záleží na úhlu pohledu, jak se k tomu divák postaví. Pokud jsem filmům z produkce Asylum mohl před lety dávat plné hodnocení, nevidím důvod, proč by tomu mělo být u tohoto 90minutového teroru jinak. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letošní letní Kořist Alexandra Aji a Sama Raimiho byla sice produkčně lépe ošetřena, ale pokud bych měl vybrat jeden parádní krokodýlí survival, doporučil bych výlet do Thajska. Nádherně zlomyslná zábava, v níž hlavní hrdina shodou nešťastných náhod uvízne v šest metrů hlubokém bazénu a dějou se mu hrozné věci. Jako třeba že za nim do toho bazénu spadne krokodýl :D a tím to nekončí, i dál se posere, co může. Po několika artověji laděných "hororových" nudách, na které se nedalo dívat, je tohle pro mě vyloženě osvěžující film a neváhám se slabší čtyřkou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava z Thajska. Hlavní hrdina se ocitá v nezáviděni hodné situaci. Uvízne v 6 metrovém hlubokém bazénu a při vší smůle mu tam spadne také krokodýl. Takže se jedná o Animal/Survival, který je velmi napínavý, zábavný i slušně natočený. Místy bylo až parodické, co vše se hlavnímu hrdinovi děje, protože tolik smůly a nešťastných náhod se opravdu jen tak nevidí. Fajn jednohubka. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina na dně vypuštěného bazénu a na břehu přivázaný jeho pes. A protože neštěstí v tomto případě padá z nebe, není to jen krokodýl, který se na dno rovněž odporoučí. Tak fantastické množství šťastných a nešťastných náhod najednou se opravdu nevidí, a tak není divu, že chvílemi se ze survivalu stává komedie. Divákovi musí být jasné, že soužití s krokodýlem by se počítalo na minuty, nikoliv dny, ale pokud se nad tohle povznese, pak skousne i to další. Mnohé náhody se i stát můžou, vadily mi spíše nesmyslnosti - dnes skleněná stříkačka s inzulínem? Pochybuji. Na konci bych možná nechal zařvat všechny a závěrečná scéna je hodně přitažená za vlasy. Jako oddechovka s vtipnými momenty a na jedno podívání dobré. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery. Přiznám se, že subžánr Animal Attack mě až tak moc nevyhledávám. Tohle mě ale celkem zaujalo. Nakonec z toho vylezl hodně podivnej kousek. Přišlo mi to jako by si nezvratnej osud odskočil na dovolenou do Thajska a dělal si z hlavního týpka vyloženě prdel. Je tu totiž tolik nešťastných náhod, který hrajou proti Dayovi, že to až není možný. Samozřejmě nesmí chybět nelogický myšlení postav. Tím myslím jak Daye tak i jeho partnerku která toho rozumu evidentně taky moc nepobrala když chce těhotná skákat ze skokánku do bazénu. Možná i díky neuvěřitelným až přehnaným náhodám (kdy člověk neví co se může ještě stát) si film udržel moji pozornost až dokonce. Konec byl už ale vyloženě přes čáru. Za mě měl přežít pes a jinak měli všichni chcípnout. Místo toho přijde téměř pohádkovej Happy End z kterýho mi bylo nablití. Takže po dokoukání tohohle Animal Attacku jsem byl pěkně znechucenej. I tak ale dávám 3 slabší hvězdy, protože v porovnáním s Kořistí (Crawl) od Alexandra Aji u mě jasně vítězí Narok 6 metre. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Toho pejska tam dávat nemuseli, ale jinak první půlka byla fakt solidní, pak už to ubíralo tempo, ale jako kam se hrabe Kořist. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(Nebezpečí spoilerů!) Pár "pseudogremlinských" rad na začátek: (1) Nekoupejte se v bazénu bez schůdků! / (2) Mějte vždy voděodolný telefon! / (3) Nenoste zbytečné doplňky - jako řetězy apod.! / (4) Hlavně však nikdy neusínejte v bazénu, jenž se zrovna vypouští! - "Bazén" coby thajský bratranec loňské Kořisti, k níž je zde mnohými hojně přirovnáván, má i přes několik scenáristicky dementních nedostatků slušně syrovou atmosféru, jež by se dala místy opravdu krájet. Krokodýl je chvílemi sice hodně umělý, ale i tak z něj jde reálný strach. I když film hned v úvodu vyzrazuje zápletku, tak i přesto jsem byl napnutý až do konce - který byl tedy možná méně reálný než samotný krokouš. Ale budiž! Abych ale nebyl přehnaně rýpavý, musím uznat, že mě zaujala nepřeslechnutelná hudební stránka. Zamrzelo mě však, že Štístko bohužel nedostál svému jménu! P.S. Celkem mě překvapilo, že má film na Rotten Tomatoes 96%! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina lidí letos upřela pozornost především na Ajovu Kořist, díky které se po delší době opět zvedl rating filmů s krokodýlí tématikou, našla se i řada takových, kterým neunikl ani tento thajský kousek. Je jasné, že takové renomé si u diváků a kritiků nezískal, to však neznamená, že by měl být zbytečně opomíjen. Jedná se totiž o vcelku vydařený průměrný krokodýlí survival, u kterého se nudit ani moc nebudete. Nepotřebujete mít okolo sebe řadu známých tváří, ani astronomický rozpočet, abyste dokázali natočit solidní film, který by uspokojil potřeby většiny diváků (mnohdy totiž stejně ani to nefunguje a nezaručuje úspěch). Tady si naši šikmoocí kamarádi vystačili s ústřední dvojicí hrdinů, chlupatým psem, digitálním krokodýlem a vypuštěným bazénem. Díky sérii nešťastných náhod a kupy smůly (až si jeden řekne, že mladík Day musel být vážně neskutečný smolař), se jim podařilo natočit vcelku atmosférickou podívanou, okořeněnou o několik opravdu povedených scén. Je však potřeba říci, že některé momenty zde byli taky dost přitažené za vlasy, nebo ještě lépe řečeno trapné. Kupříkladu některé ze soubojů s krokodýlí samicí (chytnutí za ocas a mrštění o stěnu bazénu…). Navíc mi vadilo, že když už se povedlo navodit opravdu dobrou atmosféru a napětí, byly tyto scény náhle přerušeny vzpomínkovými pasážemi nebo romantickými kecy – což mi popravdě dost vadilo a šlo o takzvané zbytečné sešlápnutí „brzdy“. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělý a to hodně, ale provedení a boj o přežití hodně slabý, a řekl bych že souboj s aligátorem přeháňky a útěk před ním taky, prostě některé věci se hodně nepovedly. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já sice beru, že v podobných záležitostech jde primárně o souboj se zvířetem, ale to, jak se hlavní hrdina ocitnul na dně bazénu mě chtě nechtě rozesmálo a stejně tak i vpád krokodýla pobaví spíš díky kouzlu nechtěného. Samotné střety s ještěrem sice už nepůsobí tolik komicky, ale zase to není nic, co by člověk vystřelilo z ponožek. Pár momentů se tu sice najde a samotný krokouš se celkem podařil, ale příliš často se mi stávalo, že jsem koukal všude možně, jen ne na obrazovku. Nic moc. 35% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No musim povedat, že tu bol vysoký potenciál natočenia, slušného Eco hororu, lenže to by musel byt, režisér o niečo schopnejší a nepredhadzovať nám také sračky, ako to robil on. Je tu veľmi veľa, príšerne detinských náhod, ktoré s filmu robia úsmevnú paródiu na horrory o krokodíloch. A určite, to tak nemalo byt, aspoň si myslím, že režisér to chcel urobiť atmosférickejšie, no, ale sorry, si babrák. Lebo čim viac to chcel urobiť napínavejšie, tak tým viac sa zamotával, do väčších hovadín. Ze sa hlavný hrdina ocitol v tejto situácii pochopím, že pred tým psa, ktorý mohol vyhľadať pomoc uviazali, ok. Ale prišli situácie ako poslíček pizze a hrdinov boj o asi aj o život a potom to už išlo. Spomeniem len tie najdôležitejšie. Potreboval pásku, krokodíl ju mal v tlame, fúkal strašný vietor, tak zhodil drôt, kde boli zavesene deky a jasne, že ten drôt bol ostnatý, prišli dalsi do areálu kúpaliska a jasne , že hlavný hrdina mal siestu a i keď tam nechali rebrík, vyjebana okolnosť zabránila, aby po ňom vyšiel a vyhľadal pomoc a to som myslel, že sa to tým ukončilo. Ale režisér nesklamal, pri pomoci vyslobodiť svoju milú, sa hlavný hrdina zaprel o týč a stalo sa niečo nepredvídateľného i keď v tomto filme, ani nie. Iritoval má tento film, hlavne v tých nahodach, inač herci slušne hrali a krokodíl bol realistický znázornený a ten boj človeka s týmto žijúcim monštrom sa vydaril. Lenže ostatné je tu na figu a tak, len slabučké dve hviezdy a to som sa na tento film tesil, hádam i viac, ako na korisť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem teda dokoukal jen se sebezapřením a možná i ze zvědavosti jak daleko je tahle alegorická manifestace stařecké demence schopná zajít.. Tady se snad nedá vytýkat, že je nějaká scéna nelogická. Tohle je totálně nesmyslná absurdita úplně celé. Od začátku do konce. Je to jak chování Miloše Zemana. Každý další moment vás přesvědčí, že ten předchozí zdaleka nebyl vrchol debility.. Možná je to nějakej styl thajského humoru se kterým se kulturně naprosto míjím.. Je to tak absurdní vrstvení groteskních patálií jednoho cukrovkáře, že to už není ani napínavé, ani vtipné, ani...nic... Asi jsem ocenil jen finální způsob vylezení z bazénu (to byl fajn škodolibý dloubanec do diváka) a celkově mi tenhle mimoidní fenomén připadne guiltypleasuroidně fascinující...... Takhle mě urazilo posledně snad jen Sharkanado :D ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Co všechno se může dít v 90minutovém filmu o někom, kdo uvízne v hlubokém vypuštěném bazénu spolu s krokodýlem? Překvapivě hodně věcí. A je nesmírně zábavné sledovat, s jakou vynalézavostí scenárista-režisér Ping Lumpraploeng dokáže udržet celou dobu hlavního hrdinu na dně bazénu a diváka v neustálém napětí. Je ohromující, s jakou úchylnou rafinovanosti dokáže svému hrdinovi nepřetržitě házet klacky pod nohy. Zákon schválnosti tu postupně eskaluje do enormně absurdních rozměrů. Hrdinovi se neustále nabízí možnosti úniku, ale poté se vždy něco nešťastnou náhodou pokazí a on je na tom ještě hůř než předtím. The Pool je v tomto ohledu snad nejzlomyslnější film, co jsem kdy viděl. Respektive nejzlomyslnější hraný film, protože takhle krutí jsou scenáristé snad jen k padouchům v kreslených groteskách typu Road Runner. The Pool je podobně ulítlou zábavou, ve které logika a pravděpodobnost nemají co dělat. Přiznám se, že jsem se u toho provinile bavil víc než u letošního krokodýlího hororu The Crawl. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jestli mě chcete nasrat,a srovnávat tuhle kravinu s filmem od Aji,tak se vám to daří.Je to naštěstí jen film,ale ani chovanci ústavu pro mentálně zaostalé by nezvládli tolik hovadin,jako tady ty thajský lidičky.Dokoukáno,ale během několika hodin asi zjistim,jestli bez újmy na zdraví.20%. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Ikdyž nepatřim mezi ty lidi, který brutálně vytáčí nelogičnosti ve filmu, tak tady mi to fakt drásalo nervy.. jako celek to určitě úplnej průser neni, ale u mě vede letošní Kořist.. mam rád survivaly, i tenhle nebyl vyloženě špatnej, některý scény byly napínavý dost nicméně tohle bych nechtěl zažít.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl jeden asijský horor kde jakési děcka požíraly anakondy a v něm byla scéna kdy jeden kluk přežil útok té anakondy a při útěku zjistil, že nemá mobil tak se vrátil a ona ho zabila. Proč to píšu , protože tenhle film je takovýchto píčovin přecpaný až k prasknutí. Takže chlápek se prospí v bazéně, který vypouští (ačkoliv mu to řeknou on je tak blbý, že tam leží co jako čekal, že se stane?) tak tam zůstane uvězněný a po čase jde za ním jeho přítelkyně, která si tam chce skočit zaplavat on ji, ale vyruší tak tam ona spadne a zraní se (reálné jako asi Výměna Manželek) mezitím si za ním ještě odskočí krokodýlí samice, která utekla ze zoo (asi nenašla jinačí místo kde by byla než u něho a tak hlavně, že měla tam místa k pobytu kam mohla jít tři prdele). Následovně se vyvíjí asi takhle on se z tama snaží dostat a nedaří se mu to občas ho navštíví krokodýlka, která je absolutně neškodná a nakonec umře a on se z toho dostane. Já nevím nejsem herpetolog, ale odkdy spí krokodýli s otevřenou tlamou dokořán a odkdy nedokáže krokodýl překousnout klacík já jen , že v nějakých dokumentech požírají pakoně , zebry bez problémů a kousek stromu nezvládnou. - Za toho psa to si mohly odpustit navíc to byla nejsympatičtější postava v celém filmu. Proti tomuhle je Kořist od Aji na 5 hvězd aj mám chuť jí to tam napálit. P.s. tento plakát co tu je lže taková scéna tam ani není. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Povedený survival v striktně omezeném prostoru, šmrnclý animal hororem. Jistě, těch náhod je tam přespříliš a kluk taky není nejchytřejší, ale pořád je to příjemná alternativa k americkým -co si budeme namlouvat- ještě hloupějším, žánrovým bratříčkům. Tady mě ta asijská nepředvídatelnost, často mile překvapovala. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nenáročná slušná trilerovo-survivalová zábava. Len pre druhý raz poprosím nebalansovať na jednej strane s neuveriteľnou smolou, ktorá snáď ani štatisticky nie je možná a na strane druhej s naozaj ale naozaj dementným správaním hrdinu/hrdinov v dôležitých situáciách opäť snáď mimo štatistiky. Film bol fajn, ale v určitých momentoch a bolo ich naozaj viacero som si povedal, že je to naozaj "kokot" aj s prepáčením aj bez neho a o nej ani nehovorím. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Tady nemá ani cenu vypisovat všechny ty nelogické věci, které se tu udály, ale díky tomuhle filmu jsem si uvědomil, jak moc kvalitní letošní Kořist je. Upřímně mi to je celkem líto, sice i samotný námět je těžce přetažený za vlasy, ale pořád se z toho dala vytvořit super zábavná jednohubka, kdyby to natočil někdo daleko schopnější. Takhle z toho je pouze asijské béčko, na které nebudu vzpomínat v nejlepším. A toho psa si taky mohli odpustit. Čisté 2* ()

Reklama

Reklama