Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Adam Duncan se narodil 11. prosince 1987 a zemřel při tragické nehodě v den svých osmých narozenin. Zoufalí rodiče se po smrti milovaného syna obrátí na doktora Richarda Wellse (Robert DeNiro), který se na špičkové úrovni zabývá genetickým výzkumem. Bez většího váhání přijmou jeho nabídku ke klonování jejich mrtvého dítěte. Adam se znovu narodil 23. září 1996. Brzy se však ukazuje, že je trochu jiný, než byl předtím. Zprvu drobné změny v jeho chování jsou stále patrnější. Rodiče se nejdřív snaží děsivou proměnu svého synka nevidět. Brzy však poznávají, že se někde stala chyba. Adamova povaha se začíná zlověstně měnit. Podaří se osudný omyl napravit? (Magic Box)

(více)

Recenze (80)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Takový průměrně napínací thriller. Námět je sice zajímavý, ale zpracován tak, že jsem se především ke konci trochu ztrácel v tom, co se tomu klukovi děje. Herecké výkony celkem obstojné včetně malého Camerona Brighta. Na DVD jsou zajímavé čtyři alternativní konce komentované režisérem a scénáristou - snad jsou jen zbytečně dlouhé, protože se některé scény celé opakují. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Katastrofálne zmätený thriller, zlyhávajúci po emocionálnej, dôveryhodnej i tematickej stránke. Autori akoby ho nakrútili improvizačne, nie na základe scenára, ale jednostranového stručného námetu. Dosť škody možno narobil finálny strih. Na DVD sú mimochodom 4 alternatívne konce a z ich sprievodných komentárov od rejžu a scenáristu je evidentné, že sami nevedia, prečo ich nakrútili a ktorý z nich by bol pre film najlepší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že by tvůci měli ponětí, jaký příběh vlastně točí. Neustále tápou a nakonec tam prostě "něco" je, stejně jako tam mohlo být sto jiných variant (DVD toto mé podezření potvrzuje, má 4 alternativní konce). Atmosféra kulhá a De Niro prakticky nemá co předvést. Nejzajímavější tak zůstává Kinnear, ale ani on nedokáže tuhle matlákovinu posunout do hranice nadprůměru... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Atmosféra nulová. Horor? Vůbec. Ani při jedné scéně jsem se nebál i přesto, že jsem se sebevíc snažil. Jedna hvězdička je za De Nira. I když i to je moc na film, který čerpal zatím z ne příliš využité myšlenky klonování. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $14,379,751Tržby Celosvetovo $30,114,487 ║ Ničím zvláštny horror. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Main Titles [3:35] ,2. Adam [1:16] ,3. Zachary [3:49] ,4. Birth [1:48] ,5. Regression [1:54] ,6. Face Down [1:36] ,7. Contemplation [2:54] ,8. Near Miss [2:19] ,9. Not to Me [1:46] ,10. Damp Woods [4:01] ,11. To Godsend [2:26] ,12. Did I Die? [1:06] ,13. New Home [2:23] ,14. Transfigurations [2:58] ,15. Second Opinion [1:36] ,16. Epiphany [0:56] ,17. Shack in the Woods [2:23] ,18. Photo Discovery [2:23] ,19. First Disturbance [2:12] ,20. Loathing [1:43] ,21. Funeral [1:36] ,22. Crash [2:18] ,23. Draw the Burning Building [3:59] ,24. Curtains [2:08] ,25. Illusion Confusion [2:06] ,26. Comatose [1:32] ,27. Darkroom [1:33] ,28. No Return [1:44] ,29. Completion [1:04] ,30. End Titles [4:20], ()

tron 

všechny recenze uživatele

V schwarzeneggerovke ŠIESTY DEŇ nám filmári dovolili vyklonovať novú mačku, v CINTORÍNE DOMÁCICH ZVIERAT sa náš maznáčik (prípadne syn) tiež vrátil naspäť do života, so smrťou, či skôr Smrťou, si zahrávali aj klinickí HRÁČI SO SMRŤOU - a mnohí ďalší. Problém zvykne bývať v tom, že dotyčný navrátilec si zo sveta „tam odtiaľ“ prinesie niečo navyše. Zmení sa. A začína horor. Je to tiež otázka etiky. Čo bohužiaľ ale vzal režisér Nick Hamm až príliš za svoje. Výsledkom je trestuhodná nuda. Z hercov zaujme snáď len krstný otec Robert De Niro v menšej úlohe tajomného vedca, ale aj on je jedno veľké klišé. Manželia nie sú nič extra (Kinneara nemusím, Rebecca Romijnová bola lepšia v X-MEN) a kasting na rolu syna mal byť lepší, lebo puding Cameron Bright je pre mňa osobne jeden z NAJHORŠÍCH detských hercov, akých som kedy videl a ktorý NIKDY NEMAL V NIČOM HRAŤ. V INŠTITÚTE GODSEND sa strieda priveľa nudných halucinácií, nočných môr a snov, chlapec vedie čudné reči, kreslí čudné obrázky a celkovo sa správa čudne. Mohlo to byť mrazivé a znepokojivé skĺbenie GATTACI a PRICHÁDZA SATAN, ale je to len omyl. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/511/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jednim ze zasadnich problemu obdobnych filmu je vyber predstavitele hlavni detske role. A u Godsendu se tvurci sakra sekli. Cameron Bright je spatnej az hruza. Kdyz se k tomu prida neschopnost rezisera vytvorit alespon naznak napeti je na zadelano na poradnej prusvih. Ve filmu neni prakticky nic, co by dokazalo zaujmout, je cely sedivy a podprumerny. Snad jedinym svetlym bodem je Greg Kinnear, ale to je bohuzel trochu malo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní film, rutinní herecké výkony. Rutinní nemyslím nikterak pejorativně. Alternativní 4 konce, z nichž já osobně bych si dal ten čtvrtý. Nebo si vymyslel pátý :-) Nechápu emoce v některých zdejších komentářích, proč by alternativní konce měly znamenat bezradnost tvůrců. Vůbec to není špatný film, i téma je vcelku zajímavé a trochu vlastně i vědeckofiktivní. Spíše než fantasy (?)!, vlastně mám trošku pocit, jako by se tu leckdo díval na nějaký jiný film... Možná každý i se svým dějem :-P --- Prostě tohle není film pro hloupé hororisty s potřebou lekací dávky popcornu a vyšumělé koly... Snad jen Mr. Kinnear mohl trošku šetřit mimiku... Dobré drama s prvky thrilleru a sci-fi. Dobrý film. Za tři a půlku za ty další konce... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto treba vidieť. Atmosféra je skoro až komická a pripomína toľko videných filmov, že ani neviem kam to zaradiť a záver tiež akoby som niekde videl. DeNiro s Kinnearom pobehujú po filmovom pľaci ako mátohy a nevydajú zo seba skoro ani kúsok dôveryhodného náznaku, čo nezachráni ani Rebecca s pomerne obstojným malým Cameronom Brightom. Každopádne, odvážny počin. 40%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle projekt chtěl lepšího a zkušenějšího režiséra - čímž Nick Hamm rozhodně není. Jeho režie je čistě řemeslná. Od začátku až do 70 procent filmu se prakticky nic moc neděje a v závěrečných několika minutách se na nás vyhrne všechno objasnění včetně pointy a film končí tak překvapivě brzy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaujimave hviezdne obsadenie, jedine meno rezisera Nicka Hamma mi nic nehovori, ale to je jedno. Nie som si isty, ci ani samotni herci neboli spokojni s tymto filmom, pretoze namet bol celkom zaujimavy, ale film bol podla mna totalne pokazeny blbym zaverom. Uz dost stacilo to, ze chvilkami bol aj nudny a obcas tam zachranovali dej nejake lakacky. Stacilo nejaky sokujucejsi zaver a dal by som aj 3 hviezdicky... 17.07.2010 ________ Greg Kinnear - (Paul Duncan) +++ Rebecca Romijn - (Jessie Duncan) +++ Robert De Niro - (Richard Wells) +++ Cameron Bright - (Adam Duncan) +++ Merwin Mondesir - (Maurice) +++ Jake Simons - (Dan Sandler) +++ Elle Downs - (Clara Sandler) +++ Hudba: Brian Tyler +++ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Na to, že to malo byť hororoidné, tam bolo vcelku málo hororoidného a to je najväčšie sklamanie - film nevedel dokonale navodiť atmosféru napätia ani strachu a plynulosť a spád filmu chýbali. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dalsi zo serie ducharskych filmov so "zlymi detickami". To ma svoje plus (taketo filmy mam celkom rad), ale aj svoje minus (uz sa to zacina dost opakovat a uz tusite, co sa v dalsej scene stane). Pribeh sa toci okolo klonovania s "radostami" ktore prinasa. V ulohe neposlusneho chlapca zaziarla nova hviezdicka v podobe Camerona Brighta, ktory sa svojim vykonom v pohode vyrovnava H.J.Osmentovi v Siestom zmysly. Ostatni herci na cele s de Nirom podavaju svoj standard. Dusnu atmosferu pocas celeho trvania filmu vytvara vyborna hudba a zopar "bu-bu" scen ma dokazalo riadne pritlacit do sofy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke veľmi nevýrazný film s dobrým nápadom, ale slabým scenárom. Vďaka hereckému obsadeniu je film dosť zaujímavý, bohužiaľ aj predvídateľný. De Niro v úlohe doktora je dobrý, škoda že nedostal viac priestoru. Mladé chlapča je po znovu narodení debilne ostrihané, vyzerá ako zaostalé a ešte sa tak aj sprava. No neviem či je OK točiť film o 8 ročnom vrahovi. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

První polovina se docela slibně rozjížděla, ale pak to autoři nějako neukočírovali... Docela slaboučký film, který nezachránil ani Robert de Niro. Nic moc... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle mi zde chybí možnost hodnotit dvěmi a půl hvězdičkami. Film je veskrze průměrný, se špatně zpracovaným námětem, na drama je v tom málo emocí, na horror nebo thriller málo strachu, výše uvedenou nálepku fantasy příliš nechápu. Navíc to celé působí velmi nevěrohodně, nepromyšleně, zkratkovitě... k tomu v české verzi opět kulhá dětský dabing (kdy už konečně tvůrci dabingu přestanou dávat osmiletým dětem hlas patnáctiletých a naopak?). Ani Robert de Niro tuhle průměrnost zkrátka nezachrání. Pokud se někdy budete strašlivě nudit, není důvod se na "Godsend" nepodívat, zabaví alespoň mírně. Jestli si ho však necháte ujít, vůbec o nic nepřijdete, existuje spousta lepších snímků z tohoto žánru. 50% ()

Související novinky

McClane (bohužel) zpátky

McClane (bohužel) zpátky

03.08.2006

Noční můra všech zapřísáhlých fanoušků jednoho z nejlepších akčních filmů všech dob dostává v těchto dnech konkrétní obrysy. Čtvrtou bitvu o přežití odstartuje Bruce Willis na plátnech kin v dalším… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Reklama

Reklama