Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný šestidílný seriál vypráví o dvanácti lidech, kteří se vydali na dobrodružnou cestu emigrace s vědomím, že se nikdy nebudou moci vrátit domů. Přitom narazili na absolutně neznámý svět, ačkoli byl od jejich domova „jen" pár kilometrů vzdálený. Bylo to, jako by se ocitli na jiné planetě, kde platí naprosto jiné zákony, a oni byli postaveni před úplně nové problémy. A přitom prožívali osobní tragédie, tragikomedie i dramata...

Postupně se všichni sžívají s prostředím lágru. Procházejí pohovory s imigračními úředníky, žádají o udělení politického azylu. Dory a Milana se ujímá primář Lindberg a teprve pod jeho dohledem se Milan odváží své ženě říct, co se stalo s jejich synem. I vztah Lydie (T. Fischerová) a Václava (J. Dulava) se ukazuje jako komplikovaný, neboť Václav je v Čechách stále ženatý a přestože Lýdii miluje, odmítá lhát. Také manželé Černiakovi (M. Sládečková a M. Hradilek) těžce snášejí pobyt v lágru a výčitky své nezletilé a zamilované dcery Magdy (M. Haasová). (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážne situácie aj historky Zedníčka, ktorým málokto uverí, snáď len úradníci na imigračnom a chutnučká Laurinová. Tá má zase zálusk na slovenského vojaka, on na Bambuľku, ale tej rodičia Zedníčka asi nepovolia, takže kruh sa neuzavrie. –––– Můžete mi nějak definovat, pane doktore, v čem konkrétně se považujete za politického a ne ekonomického uprchlíka? ()

Reklama

Reklama