Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film představuje současnému publiku jednu ze základních kapitol novodobých amerických dějin. Alice Paulová (Hilary Swanková) a Lucy Burnsová (Frances O´Connorová) se rozhodnou vymezit vůči hnutí sufražetek, bojujícímu za volební právo žen, a posunout diskusi o volebním právu pro ženy do radikálnější polohy. Ve volebním roce 1920 se jim podaří proniknout do vyšších struktur a připravit celou řadu akcí, kvůli kterým se nakonec ocitnou ve vězení. Režisérka Katja von Garnierová film nenatočila jako pietní retro, ale oživila ho moderní hudbou, netypickou formou (obraz je často zrychlený apod.) a moderním pojetím charakterů hlavních postav. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

- Víte, já politiku moc nesleduji, nemám na to hlavu. - Jsme buď občané, nebo majetek, na to nepotřebujete diplom z Harwardu. *** Esenciálně důležité téma a informace, které o něm film zprostředkovává. Natočený ale mohl být přece jen trochu lépe, romantická linka s novinářem se měla buď důrazněji dotáhnout, nebo úplně vynechat, ta vsuvka s učením tance a řízení auta tam opravdu nemusela být, apod.. Lepší tři, stejně jako Sufražetka (2015). *** (V Libějovicích, s Ebonkem, 4. 4. 2024.) *~ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že tento film a Sufražetku (2015) dělí jen pár let. Oba jsou to filmy zpracovávající shodně důležité téma, ale každý je jak z jiného světa. A nejde jen o to, že Andělé s ocelovým hlasem sledují události vedoucí k volebnímu právu žen v USA a Sufražetka totéž v Anglii. Katje von Garnier nestačil silný příběh, skvělé skutečné postavy a slušné herecké obsazení, ona se bohužel pokusila příběh přiblížit mladým divákům a proto vše dobré, co se jí podařilo, prakticky znehodnotila moderní hudbou a sekvencemi jak z MTV. Mladým není nutné se snažit zalíbit takto na sílu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jé, tady se nějaká paní režisérka pokoušela být originální, ale ve výsledku jsou všechny scény odklonivší se od klasické formy buď trapné, nebo směšné. Zbytek filmu je obyčejné kostímní drama plné kvalitních hereček. ()

anderson

všechny recenze uživatele

Poz.: Český názov ANDĚLÉ S OCELOVÝM HLASEM je uvedený na DVD ktoré nevydal domáci distribútor, ale má české titulky. (23.12.2004) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Silná téma spracovaná absolútne nudným málo dramatickým spôsobom. Prekvapivo príliš nezažiarilo ani množstvo skvelých herečiek. Holt nemali čo poriadne hrať. 5/10. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem ženám. Příběh vychází z historických reálií. Do filmu jsem šla proto, že tu hraje moje oblíbená herečka Vera Farmiga, tudíž jsem nevěděla vůbec o čem je. Později mi to nedalo a chtěla jsem vědět více o této tématice. V roce 1869 byla založena významná Národní americká asociace za volební právo žen, která požadovala schválení ústavního dodatku o volebním právu žen. Vystupují zde reálné postavy Alice Paul a Lucy Burns. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

62. Zlatý Glóbus za rok 2004 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anjelica Huston + nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Hilary Swank ()

venison 

všechny recenze uživatele

Před produkcí HBO už po několikáté smekám klobouk.. Dokáží vzít "naučné" téma - popsat historickou dobu nebo osobnost - a udělat z něj velmi zajímavé a chytlavé drama, které se opírá o velmi kvalitní herce (v tomto případě herečky).. Vynikající kousek, který zachycuje trnitou cestu k ženskému volebnímu právu v Americe.. Řeknu vám, ty holky měly pořádně pevnou vůli.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o něčem, jak zde několikrát zaznělo, ale po umělecké stránce pro mě klasický sobotní odpolední film na ČT1. Herecky naprosto vytříbené, ale po filmové stránce dost "jednoduché" a neprofesionální. Což mi ale v tomto případě tolik nevadí, protože šlo hlavně o myšlenku filmu ;) ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tento snímek, zabývající se tematikou ženského volebního práva, mě oslovil a emočně zasáhl mnohem více, než současná přehypovaná Suffragette. Hilary Swank je naprosto perfektní ve své roli Alice, která se snaží prosadit správnou věc a nehodlá se vzdá ani ve vězení či podlehnout tělesnému mučení. Osobně nedokážu pochopit, jak mohlo trvat tolik století, než byly ženy oficiálně uznané jako rovnoprávné bytosti, jejichž hlasy mají stejnou váhu jako mužské a měly by tedy mít právo se podílet na vytváření státu a společnosti, ve které žijí. To i ti černoši si tuto pravomoc vydobyli dříve, nicméně bílé ženy byly stále považovány za něco nižšího, postrádající rozum. Skutečně bylo nutné tak dlouho čekat, dokud ženy neprolily dostatek krve ošetřováním zraněněných vojáků a jinak se nezapojily do válečných aktivit, než byly uznány za dostatečně kompetentní? Přijde mi to smutné. Když už nic jiného, tak ženy svými akcemi ukázaly, že ačkoliv postrádají trochu svalové hmoty, je to bohatě vynahrazeno psychickou odolností, sílou ducha a odhodláním bojovat za své principy - i když je to těžké, nevděčné a stojí proti vám v tu chvíli třeba většina společnosti. Jak vidíme dnes, ve výsledku se to vyplatí. Někteří lidé se bohužel narodili moc brzy a na jejich v tu dobu nesmyslné převratné myšlenky a jejich realizaci si musejí nejprve počkat, než na stejnou úroveň dospěje i zbytek společnosti. Do té doby budou zesměšňováni, stíháni, umlčováni a jinak tyranizováni za to, že se snaží změnit status quo. Až se příště zase budeme vysmívat nějaké inovaci, zkusme se nejprve zamyslet nad tím, proč je tak špatná/nemyslitelná a zda to není jen o našem zabudovaném vnitřním konzervativismu, který nás nutí apriorně negativně nahlížet na změny obecně. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych si tímto filmem plnil svoje mezery v amerických historických událostech, ale mám rád příběhy podle pravdivých událostí a tento film je navíc velice kvalitní s výborným hereckým obsazením. Vřele doporučuji. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale stojí za to shlédnout kvůli seznámení se cestou k volebnímu právu žen v USA. Překvapilo mne - tedy pokud jsem dobře hledal - že v českých zemích jsme Američany o rok předběhli. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych v sobě mít alespoň zlomek síly a odhodlání, které měly tyto velké dámy, jež se zasloužily o politické zrovnoprávnění žen ve Spojených státech. Film mě opravdu strhl a přestože jsem věděla, že to pro 'nás' nakonec dobře dopadlo, nemohla jsem v sobě přemoci silné a úzkostné napětí. Někomu by se mohlo zdát, že byly určité scény příliš vypjaté, jenže ohromující pravdou je, že takto s těmi hrdinkami skutečně zacházeli. Nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám značný ideový problém. Osobně si totiž myslím, že jedním z nejhorších rozhodnutí lidstva je to, že umožnilo ženám volit. Víte, že kdyby nebylo žen, nenarodil by se Hitler? ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Já dávám plný počet. Kostýmy, hudba, Paní herečka Hilary Swank (ale nejen ona), zpracování historické události, mně se to líbilo. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Vynikající práce jak režisérky Katji von Garnier, ale především všech ženských představitelek v jakkoliv velké či malé roli, od Hilary Swank, přes Frances O'Connor a Molly Parker, až po Anjelicu Huston. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Preniknutie do hnutia sufražetiek v USA začiatkom 20.storočia, realistické zaujímave a pre mňa i poučné. Niekedy je treba vedieť, čo to stálo ľudstvo, aby si vybojovali určité práva, či už na prácu, voliť alebo slobodu. Vtiahnutie do deja: **** Realita: **** Akcia: *** Hudba: **** ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tenhle strhující film díval, říkal jsem si, do jaké míry je asi tendenční a co všechno si tam režisérka, aby získala sympatie pro svoje hrdinky, přimyslela. A ono to ve skutečnosti takhle skutečně bylo včetně násilného krmení syrovými vejci. Aspoň se to píše na Wikipedii u hesla Alice Paul. Když budeme brát tenhle film doslova, asi si dost zprotivíme spoluzakladatele ČSR prezidenta Wilsona. Na filmu je uchvacující vizuální stránka, jak si režisérka pohrála s kostýmy (viz průvod), a jeden krásnější klobouk než druhý! Měla ta móda 20. let hodně do sebe. Samozřejmě by se našly chyby ve scénáři, například postava novináře z Postu je úplně zbytečná. Ale vcelku - kdyby tak všechny filmy měly tuhle kvalitu... ()

Reklama

Reklama