Reklama

Reklama

NiNoKuni

Trailer 1

VOD (1)

Dva obyčejní teenageři se vydají na magickou výpravu, aby zachránili kamarádku a její alter ego z jiného světa. Ale cestu jim komplikuje láska. (Netflix)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (13)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zapomenutelný film. Sice jsem ho zhlédla včera, ale už si moc nevybavuju, co se mi na něm líbilo. Animace? Hudba! Jasně, hudba byla fajn. Ale jinak to byl zmatek. Příběh běžel sem, pak zase támhle, postavy přeskakovaly ve svých přesvědčeních stejně snadno, jako když se rozsvěcí a zhasíná. Vývoj všeho byl nepřirozeně rychlý, nepřehledný a nenutilo to ke pořádnému sledování, ale naopak to nudilo. Kdyby z toho udělali seriál, všechno by to fungovalo lépe, mohlo by to být propracované, takhle to spíš působilo odbytě. Navíc těch zbytečných zvratů, bez některých bychom se přeci obešli. Není nutné do jednoho filmu narvat tolik věcí. Svět byl zajímavý, princip alter eg také, ale zbytek uvařili pejsek s kočičkou. Nechutnalo to zrovna nejlépe. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Pro mě Ni no Kuni bylo takové Running sushi zvratů. Jako pohádka to nemá špatný základ, ale podle mě je toho na talíř naservírováno trochu moc, a tak nám na provázku vznikne těch uzlíků na rozmotání až trochu moc, resp. po rozvázání jednoho vzniknou další dva. Zamrzí nevyváženost twistů, kde některé jsou průhlednější co sklo a některé jsou přehnané až nesmyslné a šlo by se bez nich lehce obejít. Všeobecně to kazí docela důstojně nastolené tempo děje a brání pozvednutí celku na vyšší úroven; imerze ze zážitku nebyla nikdy konstantní a to je škoda. Nemůžu řict, že je to špatný; jako dítě bych si tento drobný nekonečný příběh užil. Ale neubráním se pocitu, že to mohlo být o tolik lepší, kdyby to bylo jednoduše jednodušší. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým námětem, který se však ztrácí v nudném a stokrát viděném scénáři o dobru a zlu ve středověkém fantasy království. Zprvu sympatické postavy začne časem zabíjet nelogické chování a nepřirozené dialogy, tempo děje zas s blížícím se koncem nekonečné a nudně animované souboje. Slabší tři hvědy a je dost možné, že bych šel ještě níž, kdybych si první zahrál hru. Samostatně však jde o dílo, které sice vyloženě nenudí, ale zítra už si jej nejspíš nebudu pamatovat. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj druhý výlet do světa Ni no Kuni, kdy jsem byl svědkem utváření království Evermore a proto mě tenhle počin tolik svými událostmi nepřekvapil a ani mě příliš nepotěšil. Je to jedna velká pohádka a tomu odpovídají i jednotlivé události, kdy se spíše dbá na boj dobra a zla, než nějakou hluboké fantasy drama. Vzhledem k tomu, že je to zpracované podle knih/her, tak o to je tu vidět rozdíl. Především je to vidět na délce tohoto počinu, kdy tento příběh si spíše zaslouží delší dobrodružné vyprávění a ne rychle odbytý příběh, takže by se spíše slušelo, kdyby autoři zvolili delší trvání v podobě dvou nebo tří klasických sérií, aby mohli postupně navršit jednotlivé věci (seznámí se světem, lidma v něm, historií, mechaniky, napětí a vžití se do postav a příběhu). Možná díky tomu jsem trochu více rozuměl tomuto prostředí více než ostatní, kteří viděli pouze toto. Animace se drží toho, co znám, ale z mého pohledu to není zrovna můj šálek animace kvůli velkému zaměření na ony oblé tvary a zveličování / zgrotestknění postav. Po hudební stránce je to pěkné, i když jsem čekal vícero známějších kouzelných tracků. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

S herním titulem Ni no Kuni jsem obeznámen akorát skrze strejdu, kterého jsem hru viděl hrát. O příběhu tedy něco málo vím a když jsem zjistil, že film nejede podle předlohy, nechápal jsem původně proč. Až jedno z odhalení na konci mi pak ale potvrdilo, že jde vlastně o jakýsi sequel a onen stařík je hlavní hrdina Oliver ze samotné hry. Animace jako taková je pěkná, ale to prostě k dobrému filmu nestačí. Všechno je strašně předvídatelné a zvraty jsou tak hloupé, až to bolelo. Nejhorší zvrat však samozřejmě přišel na samotném konci, kdy se hrdina tohoto filmu dozví sám o sobě pravdu a to člověk už opravdu kroutí hlavou. 55% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama