Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Red (Walter Matthau) vlastní pirátsku loď, na ktorej mu je jeho najväčšou oporou šikovný asistent Frog (Cris Campion), temperamentný mladý francúzsky námorník. Jedného dňa je kapitán Red zajatý a vzatý na palubu španielskej galeony. Netrvá dlho a vďaka svojej šikovnosti a vynaliezavosti podnieti na palube lodi vzburu a preberie tak na lodi velenie.  Popritom sa mu ešte podarí uniesť neter guvernéra, no ako vieme, šťastie a sláva sú vrtkavé. Podarí sa mu udržať toto vysoké "pirátske tempo"? (misterz)

(více)

Recenze (31)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Roman Polanski natočil síce opulentnú, ale nudnú a nevtipnú báchorku. Naozaj ide o neukočírovaný, problematický projekt, ktorý sa vymkol kontrole a doplatil nato. Nebyť vysokého rozpočtu ( ktorý na snímku vidno ) a skvelého výkonu Waltera Matthaua, klesol by tento jeden z najväčších prepadákov 80. rokov totálne na dno. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Roman Polansky si možná tímto projektem splnil nejeden sen, ale výsledek nestojí ani za zlámanou grešli. Kamera je příliš statická a nudná, hudba nevýrazná, herci toporní a o naivitě akčních scén ani nemluvě! Piráti jsou prakticky zbytečným dvouhodinovým pohledem na to, jak to v pirátských dobách určitě nebylo... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl divácky silně neúspěšný, ale není tak docela k zahození. Walter Matthau byl herec s obrovským charismatem a ani v téhle roli mě nezklamal, přestože není dvakrát komediální a navíc docela záporná. Zato hlavní klaďas si mé sympatie nezískal. Jinak ale docela dobrý dobrodružný film, krásný po obrazové stránce. 50 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nefrancúzsky pôsobiaci dobrodružný film, ktorý je dosť odľahčený, až to miestami pripomína komédiu. Je to trochu na škodu, pretože mu chýba akékoľvek napätie či prežívanie príbehu vedmo s postavami. Matthau tu mal byť ťahúňom a aj keď už je na rolu pirátskeho kapitána dávno za zenitom, nie je vyslovene zlý. Pamätné asi ostanú scéna s kulinárskym potkanom a vnady Charlotte Lewisovej, inak väčšinou priemerné, miestami aj nudné. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Jakoby se RP nemohl rozmyslet, jestli to bude fraška, komedie, drama a tak míchal a míchal. A přesně jak píše kolega Cival, vznikla nevtipná slátanina. Matthau nepoznatelnej (takže škoda ho tu plácat), žádná postava se divákovi nepřiblíží, a to střídání úspěchu a průšvihů, to napadlo koho? Dvouhodinová stopáž, auuuu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pirátská loď z filmuje zakotvena v přístavu v italském Janově a lze ji navštívit. (alanP)
  • Při natáčení filmu na Seychelech postihlo francouzského herce Jacquese Mauryho, který ztvárnil španělského důstojníka, krvácení do mozku. Aby dodržel plán natáčení, musel se celý štáb těsně poté přesunout do Tuniska. Těžce nemocný Maury zůstal na ostrovech. Lidé ze štábu za něj alespoň uspořádali v katolickém kostele v tuniském městě Súsa vícejazyčnou zádušní mši. Maury krátce na to zemřel. (Komiks)
  • Galeona Neptun, na které se odehrává podstatná část filmu, je nejdražší rekvizitou, která se do roku 2012 na filmovém plátně objevila. Celkový účet dosáhl rovných 7 milionů Britských liber šterlinků, do čehož je započítána i veškerá práce a náklady spojené s přepravou na místo natáčení. (ČSFD)

Reklama

Reklama