Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Red (Walter Matthau) vlastní pirátsku loď, na ktorej mu je jeho najväčšou oporou šikovný asistent Frog (Cris Campion), temperamentný mladý francúzsky námorník. Jedného dňa je kapitán Red zajatý a vzatý na palubu španielskej galeony. Netrvá dlho a vďaka svojej šikovnosti a vynaliezavosti podnieti na palube lodi vzburu a preberie tak na lodi velenie.  Popritom sa mu ešte podarí uniesť neter guvernéra, no ako vieme, šťastie a sláva sú vrtkavé. Podarí sa mu udržať toto vysoké "pirátske tempo"? (misterz)

(více)

Recenze (31)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl divácky silně neúspěšný, ale není tak docela k zahození. Walter Matthau byl herec s obrovským charismatem a ani v téhle roli mě nezklamal, přestože není dvakrát komediální a navíc docela záporná. Zato hlavní klaďas si mé sympatie nezískal. Jinak ale docela dobrý dobrodružný film, krásný po obrazové stránce. 50 % ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Polanskiho jednoznacne nejhorsi film, tecka. Roman Polanski je asi nejlepsim pripadem klasickeho rceni, ze i mistr se obcas utne. Vedle jeho genilanich del se totiz opravdu sem tam objevi tak totalni hovadiny, ze se tomu nestacim divit. Pirates je uplne nejlepsi priklad. U sledovani tehle slataniny jsem vazne trpel a dodivat to do konce byl podle me obdivuhodny vykon. Bylo to absolutne o nicem a kdyz tak premyslim, jestli na tom bylo alespon neco pozitivniho, tak me nic nenapada. 1/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Roman Polanski natočil síce opulentnú, ale nudnú a nevtipnú báchorku. Naozaj ide o neukočírovaný, problematický projekt, ktorý sa vymkol kontrole a doplatil nato. Nebyť vysokého rozpočtu ( ktorý na snímku vidno ) a skvelého výkonu Waltera Matthaua, klesol by tento jeden z najväčších prepadákov 80. rokov totálne na dno. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO SA NA MŇA DÍVATE?" ,,KAPITÁN POVEDAL, ŽE VÁS NEMÁM SPUSTIŤ Z OČÍ." __ Na sledovanie Pirátov som sa dlhodobo tešil, hoci ich sprevádza povesť prepadáku a najhoršieho Polańskeho filmu a zrejme preto sú v súčasnosti divácky ťažko dostupným dielom.  Vo výsledných dojmoch napokon musím dať za pravdu väčšine užívateľov. Z filmu je vidieť, že v režisérskom kresle nesedí žiaden nováčik; výprava je hlavne vďaka modelu Neptúna veľkolepá a kamera ponúka viacero krásnych záberov (najmä pri úsvite a západe slnka) a nájdu sa aj pôsobivé scény (Frogovo šplhanie sa po Neptúnovi), avšak Polański sa pre zvýšenie zdanlivej komediálnosti niekedy priveľmi venuje zbytočnostiam (jedenie potkana) a vsádza na prízemný humor (opakované šmyknutie sa na hovne). Komédie Polańskému skrátka nesedia (preto nemám rád Ples upírov), chýba mu potrebná ľahkosť, čo je viditeľné najmä v bojových scénach, ktoré sú toporné, statické a absolútne nezvládnuté (prekladanie zlatého trónu).  Pravdou je, že už scenár Pirátov toho v zásade veľa neponúka; jednotlivé scény pôsobia zdĺhavo, ba dokonca miestami nelogicky (piráti potopia vlastnú brigu, pričom Matthauovi ide iba  ukradnutie zlatého trónu z Neptúna, atď...) a záver bez výraznejšej pointy - a prakticky bez happyendu - vyznieva do stratena (Čo ďalej?). Zo súčasného pohľadu tak ponúkajú atraktívnejšie pirátske dobrodružstvo prefláknutý Piráti z Karibiku. Pirátov si preto viac než fanúšikovia žánru pozrú skôr obdivovatelia tvorby režiséra, ktorí by si chceli týmto (ne)právom zabudnutým dielom  doplniť portfólio. (284. hodnotenie, 30. komentár k filmu) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Jakoby se RP nemohl rozmyslet, jestli to bude fraška, komedie, drama a tak míchal a míchal. A přesně jak píše kolega Cival, vznikla nevtipná slátanina. Matthau nepoznatelnej (takže škoda ho tu plácat), žádná postava se divákovi nepřiblíží, a to střídání úspěchu a průšvihů, to napadlo koho? Dvouhodinová stopáž, auuuu. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Galeona Neptun, na které se odehrává podstatná část filmu, je nejdražší rekvizitou, která se do roku 2012 na filmovém plátně objevila. Celkový účet dosáhl rovných 7 milionů Britských liber šterlinků, do čehož je započítána i veškerá práce a náklady spojené s přepravou na místo natáčení. (ČSFD)
  • Pirátská loď z filmuje zakotvena v přístavu v italském Janově a lze ji navštívit. (alanP)
  • Při natáčení filmu na Seychelech postihlo francouzského herce Jacquese Mauryho, který ztvárnil španělského důstojníka, krvácení do mozku. Aby dodržel plán natáčení, musel se celý štáb těsně poté přesunout do Tuniska. Těžce nemocný Maury zůstal na ostrovech. Lidé ze štábu za něj alespoň uspořádali v katolickém kostele v tuniském městě Súsa vícejazyčnou zádušní mši. Maury krátce na to zemřel. (Komiks)

Reklama

Reklama