Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický příběh vdané ženy a matky Anny, provdané za carského hodnostáře, která se zamiluje do hraběte Vronského, který její lásku opětuje. Společnost však nedovolí, aby mohli být šťastni a svou lásku prožít. Dvojdílné filmové zpracování románu L. N. Tolstoje. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

atrapa 

všechny recenze uživatele

Dost často bývá pravidlem, že kniha je lepší než film. Ale ne v tomto případě! Anna Karenina a ostatní postavy jsou vykresleny tak realisticky, že se okamžitě vcítíte do jejich kůže a prožíváte s nimi jejich vítězství i prohry. Anna Karenina jako milenka, manželka a matka si moje srdce získala už v knižní podobě…ale tento dvojdílný film ve mně probudil ještě něco navíc – silné ztotožnění s Annou a tíživý pocit na konci. ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetla, což bych konečně měla napravit. Ale ze všech verzí Anny Kareniny, které jsem viděla, se mi tato líbila nejvíc. Velký podíl má na tom jistě i výběr herců. Anny osudová láska, její uvěřitelné zoufalství a následná tragedie vytváří dojemné a nadčasové drama. V příběhu samotném mě ale vždy asi zaujala více linie s Kitty a Levinem, nemůžete jinak než jim držet všechny palce co máte. Plus krásné kostýmy i výprava, takže co si přát víc. ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem zarytý nadšenec adaptace z roku 2012, uznávám, že tahle minisérie se nejen Tolstého předlohy drží lépe a s větší nuancí, ale že sdělí věci stejně pádně i bez scénografické stylizace a vymazlených barev zdánlivě nutných pro modernější dobová dramata. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je těžké natočit Tolstoje a nemít z toho desetihodinovou ságu, ale tady se to povedlo. A jakkoliv je to film (nikoliv seriál) anglický, tehdejší Rusko je zde vykreslené s neuvěřitelnou věrností. Když Tolstoj večer po celodenním psaní zavřel oči, pravděpodobně viděl své postavy, prostředí a kulisy, v nichž se pohybovaly, právě nějak tak. Samozřejmě se do tří a půl hodiny nevejdou všechny úvahy a myšlenky, které vložil do knihy, ale nemyslím, že něco podstatného bylo vynecháno. Celé dílo působí velmi kompaktně, silně a jeho emoce se záhy stanou emocemi diváka. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama