Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou to jen hormony, anebo se temné síly opravdu chystají ovládnout svět? Novomanželé Rosemary a Guy Woodhouseovi (Mia Farrowová a John Cassavetes) se nastěhují do starého newyorského činžáku, i když je přítel Hutch (Maurice Evans) varuje před temnou historií domu. Působili zde okultisté a došlo tu k několika tragickým úmrtím. Woodhouseovi se seznámí se starými sousedy Castevetovými, kteří u nich začnou být častými hosty. Když Rosemary otěhotní, doporučují jí Castevetovi svého známého gynekologa. Od té doby však Rosemary začne trpět nevysvětlitelnými bolestmi a strachem. Od Castevetových jsou slyšet zvuky jako při duchařských seancích, někteří lidé včetně ostražitého Hutche záhadně onemocní nebo přímo umírají. Jsou to jen náhody, představy psychicky labilní rodičky anebo se proti Rosemary chystá nefalšované satanské spiknutí...? (Česká televize)

(více)

Recenze (726)

mildaaa 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslel, že to vypnu, rozjezd je trošku pomalejší. Ale následně se z toho vyklube čarodějnickej psycho film, který už nechci vidět, ale od kterého jsem se nedokázal odtrhnout. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi dobré filmové dielo, v hlavnej úlohe s Miou Farrow, ktorej táto úloha absolútne sadla. Vedľajšie postavy svoje úlohy zvládajú takisto dobre a ako hovorí POMO, napätie postupne graduje, ale vrchol akosi, no jednoducho nepríde. A hoci nie som fanúšikom hororov, tento film si ma svojou kvalitou naozaj získal, podobne ako najnovší Shutter Island, v ktorom som objavil nejaké podobnosti s týmto, o štyridsať rokov starším filmom. Možno ani neviete, ale existuje aj pôvodný slovenský dabing STV a ja som mal to šťastie ho počuť pred pár minútami. A nebola obsadzovaná často, jednu úlohu úžasne zvláda, už nebohá herečka NAĎA KOTRŠOVÁ. Ďalej hrali: ĽUDMILA MANDŽÁROVÁ, ŠTEFAN KOŽKA, STANO DANČIAK, DUŠAN TARAGEĽ, FRANTIŠEK KOVÁR, ZITA FURKOVÁ a ďalší. Réžia slovenských dialógov: ETELA BALGOVÁ - HARANTOVÁ ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Asi že nejsem amík, tak mě satan tolik nevzrušuje. Knihu jsem nečetl. Ve filmu je podle mě až moc dlouhý úvod. Dlouho trvá než se v něm něco začne dít. Navíc postavy a jejich obsazení byly pro mě velmi nesympatické. Hlavně představitelka Rosemary mi nepadla do oka. Možná tak měla působit, ale mě to její naivní chování prostě šlo proti srsti. Když se k tomu ještě přidal hlas českého dabingu, bohužel nevím kdo ji daboval, ale ten její naivitu ještě vygradoval. Děj začal být napínavý až tak v poslední půl hodině, kdy Rosemary začne být pořádně paranoidní. Jinak jako plus filmu vidím to, že nevíme, jestli se Ro zbláznila a nebo se to jakoby opravdu stalo. Možná jsem barbar, ale dávám 2*. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celú stopáž režisér vynikajúcim spôsobom buduje a graduje atmosféru, a to všetko len preto, aby ju mohol v posledných minútach "nepodareným" záverom zadupať do zeme? Koniec filmu mi výrazne pokazil zážitok z tohoto inak brilantného filmu. Veľkú zásluhu na jeho kvalitách majú herci, obzvlášť Mia Farrow je neuveriteľne presvedčivá. Škoda len toho záveru, ktorý strháva masku tajomna a neistoty. 7+/10 ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Výborný Polanski, skvělá Mia Farrow a příběh, který mě zajímal od začátku až do konce. Napětí a drama zde opravdu nechybělo. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Je rok 1968, moja mama má osemnásť a pravdepodobne ešte netuší, že sa jej o rok narodí prvý syn a niekde inde zas točí Roman Polanski ďalší z jeho nadčasových psychologických filmov. Mne o 43 rokov na to nezostáva nič iné, len sa mu pokloniť za jeho krásne hmatateľné a hodnotné stopy, ktoré po sebe zanechal. Je to blázon - to je isté, ale kto z nás je tu normálny? ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Grandiózní film s dokonalou, sklíčeně tajuplnou atmosférou, kterou by mohly mnohé filmy jen závidět. Skvělý příběh, skvěle odvyprávěný, PERFEKTNĚ zahraný a také výborně ukončený. Viděno v kině! ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Samozrejme ma film nesklamal, ale záver áno, práve ten ma na knihe dosť vystrašil, zatiaľ čo vo filmovej predlohe, som len hľadela na vystrašenú tvár Mie Farrow. Príliš zdĺhavé pre mňa, čakala som svižný dej, aj keď to bolo detailné. Mia Farrow to hrala excelentne a hlavne sa prikláňam k jej výkonu aj keď ani atmosféra filmu nebola tragická :) Nemôžem dať však 100% lebo ma to nedokázalo naladiť tak ako som vlastne od toho filmu očakávala. Mal som totiž veľké očakávania. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale mě na tomhle "hororu" nepřišlo nic tolik úžasnýho. Na svou dobu to mělo velice slušnou technickou kvalitu a herecké výkony nebyly také k zahození, jenomže to je asi tak všechno, co stojí za zmínku a za pochvalu. Zmiňovanou skvělou atmosféru jsem tu hledal marně a celkově se příběh dost vlekl, nebavil mě a nedokázal mě vtáhnout do děje. Kromě toho mi přišel konec dost odfláklej. Sem tam se objevila nějaká světlejší chvilka, kdy jsem si řikal, že se konečně začne něco dít, ale ono nic. Navíc jsem se při sledování vůbec nebál a pořád si kladu otázku, jestli to byl vůbec horor, mě to spíš přišlo jako takový psychologický drama. Kdyby to bylo aspoň o půl hodiny kratší, dal bych možná lepší hodnocení, takhle nedám více než dvě slabší hvězdy. ()

pouler 

všechny recenze uživatele

Jo, Rosemary. Tenhle film je asi důležitý co způsobil. Máte rok 1968 to co je dnes normální bylo v té době perverzní ano je to 40 let. A tento film inspiroval mnoho vražd a znásilnění... Smutné, nevěřítte? Zjistěte si něco více. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Výborná adaptace slavné knižní předlohy. Roman Polanski si tímto snímkem naklonil celý Hollywood a naždy se zapsal do filmové historie. Právem patří k jednomu z nejvýznamnějších režisérů všech dob. Slavné "Rosemary má děťátko" má již od začátku výbornou komorní atmosféru. Ta je doplněna skvělou kamerou, hudebním doprovodem a famózními hereckými výkony. Po nevinném začátku, přijde na řadu fantastická scéna s početím, která je doprovázena těžce depresivními obrazy a výjevy. No a pak to jde "ráz na ráz". Napětí se dá krájet. Postupně se odkrývají různá tajemství, které dospějou až k šokujícímu rozuzlení. Víte, ono se to nedá nějak přesně popsat. Zkrátka, se to prostě musí vidět. "Rosemary" se rozhodně přiřazuje k podobným hororům jako "Vymítač ďábla" či "Přichází satan". Povinnost pro každého film-fajnšmekra ! ()

luccash 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých top 10 filmů a jedna z nejlépe natočených knižních adaptací vůbec. K tomu všemu okouzlující Mia Farrow ve své nejlepší formě. Polanski vystavěl v Rosemary's Baby neskutečně tíživou atmosféru, kdy si do poslední chvíle nejste jisti, zdali jde o satanský horor nebo jen drama vyšinuté ženy. Nebýt příliš jasného závěru, který doslova podráží filmu nohy, mohl v nás příběh zanechat mnohem víc. I s ohledem na tuhle drobnou vadu na kráse je Rosemary's Baby jeden z nejlepších filmových zážitků co jsem měl čest vidět. ()

BadCough 

všechny recenze uživatele

Jeden s najúžasnejších hororových filmov všetkých dôb, ktorého mystiku ešte umocňuje temná história ozajstnej Dakota Building ( zastrelenie J. Lennona ) a nešťastná obeť Sharon Tate iba rok po natočení filmu. Skvelá predloha Iry Levin je síce presne, ale vôbec nie otrocky natočená. Manželia Castavetovci by vydesili aj mňa. Osobne Rosemary považujem za jeden z najlepších filmov, ktrého ústrednou témou je boj jednotlivca a jeho pravdy s celým svetom. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Tak tato drama s hororovymi prvkami ma sice skvelu atmosferu, ale pokial ide o ospevovane budovanie napatia tak preferujem o 10 rokov starsi kusok od Hitchcocka. Hoci co sa tyka finale tak absurdita vybuchu hailovania a nasugerovane prijmanie roly matky bola dost sila. Poklona Mia Farrow, ktora ma presvedcila, ze je len domaca panicka svojho manzela so sklonmi k panike. Teda dufam, ze presne to mala zahrat. ()

Frankiecze 

všechny recenze uživatele

Velice napínavé a ke konci jsem se už těšil z pěti hvězdiček. No bohužel to stačilo jen na tři. Nevím sice co jsem očekával za konec a chtěl jsem se tím nechat překvapit, ale tenhle konec byl bohužel trochu slabý a tak nějak mi připoměl studentské filmy pana Polanskeho, kterým jsem rozhodně na chuť nepřišel. ()

Drakenovec 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadný thriller s trochou romantiky, který se ale v průběhu vyvíjí na mysteriózní psychologické drama. Mia Farrow je pro mě neznámá herečka, která ovšem předvedla obdivuhodný výkon. Škoda jenom, že ten konec nebyl moc povedený, určitě by to filmu hodně přidalo, kdyby byl víc propracovanější a záhadnější. Ale jinak velice kvalitní film, Roman Polanski má můj obdiv. ()

1Legend1 

všechny recenze uživatele

Možná že kdybych to viděl v té době, kdy to mělo premiéru, tak by se mi to líbilo...Nicméně v dnešní době to nedokážu plnohodnotně ocenit...25% ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa dosť tešil a odhodlával, ale nakoniec sa jednalo o sklamanie, aspoň u mňa. Polanski režíruje dve hodiny vaty, do ktorej vložil len asi 15 minút atmosféricky plnohodnotných scén. Manžel hlavnej postavy mi došiel s prepáčením ako čurák, ktorý má plnú hubu kecov a chová sa jak retardované decko na nečakanej prechádzke. Mia Farrow zahrala svoju úlohu vynikajúco. Hudba bola výborná, ale hudba nie je niečo čo vytrhne diváka z nudy. 5 z 10 ()

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Ben Affleck zpátky u režie

Ben Affleck zpátky u režie

09.08.2020

Herec, režisér a oscarový scenárista Ben Affleck (Město, Argo) se po čtyřech letech vrátí za kameru. Napíše a natočí snímek The Big Goodbye, jenž bude vyprávět o pozadí vzniku snímku Čínská čtvrť… (více)

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama