Reklama

Reklama

Plane Crazy

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1928, 6 min

Obsahy(1)

Mickey chce silou mocou lietať a tak sa pokúša spolu s priateľmi zostrojiť lietadlo. Prvý pokus o vzlietnutie im ale nevyšiel. Pri tom druhom sa už spoľahol iba sám na seba a nečakane sa mu darí, ale len dovtedy, kým sa nevyskytnú technické komplikácie. V tej chvíli má plné ruky práce udržať na uzde nevyspytateľný lietajúci stroj... (T2)

(více)

Recenze (20)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na hrane medzi 60 a 70%. Na jednej strane skvele jednoduchá animácia Mickeho a Minnie, nezjemnená neskoršími bacuľkovskými "animačnými zdokonaleniami", absencia výchovnej korektnosti vo vzťahu k mladšej a najmladšej diváckej generácii. Na strane druhej vadil taký dosť typický znak amerických kreslených grotesiek - násilnický vzťah k zvieratám, ktoré sú naschvál ponímané ako veci, s ktorými je možné za ich života robiť čokoľvek a ešte je to aj smiešne. Tentoraz, vzhľadom k dobe vzniku idem s hodnotením nahor, ale spomínané ale ako výhrada trvá. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Na film o Mickey Mousovi mě překvapilo pár celkem odvážných fórků a zavánělo to sexuálním harašením. Dnes by producenti Disneye hnali. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - I mě Mickeyho chování dost překvapilo! :) Byl to normální škodolibej posměváček, kterej si na druhou stranu vše odskákal, jak se to v novějších epizodách stává spíše Donaldovi... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Google/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +drsné Mickeyho eskapády, klasická hudba -postarší animace/// Ale tak j, docela jsem se zasmál. Animace je černobílá a sám Mickey vypadá a hlavně se chová jinak než jak ho znám, je to prevít a potvora v jednom a zaslouží si své, ale pro diváka je to celkem sranda./// Celkem 62%/// ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Debut slávnej postavičky animovaných rozprávok od Walta Disneyho. Výtvarníkom nebol osobne Disney ale Ub Iwerks, Disney nahovoril myšiaka v prvom zvukovom príbehu ( Steamboat Willie, 1928 ). Celkom bolo natočených 119 krátkych filmov, z toho 87 v tridsiatych rokoch. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

I já jsem byl zaskočen Mickeyho chováním. Mimochodem, cílovou skupinou jsou podle mě spíše dospělí, na děti by chování jejich oblíbeného hrdiny nemuselo působit dobře. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

4. diel seriálu Mickey Mouse - Mickey si vyrobí lietadlo z auta a spolu s Minnie lietajú a lietajú...ehmm...chýba vám tu niečo?...45% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Revoluční postavička z dílny Walta Disneye mě pobavila hned svým prvním vystoupením. Mickeyho tahání za struky nemá chybu. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Vďaka ti, internet. Aj za takéto klasiky, ktoré by som nemal možnosť inak pozrieť si. Zaujímavý začiatok Mickey Mousea, ktorý ma veľmi bavil. Hoci podľa mňa to nie je pre deti. ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Staré grotesky s Mickeym Mouseom môžu byť zaujímavejšie ako by jeden očakával... A nielen to! Tiež krutejšie ku zvieratám, škodoradostnejšie a trochu... rozharašenejšie. Ako malý som mal Mickeyho rád... a vtedy som, mladý a pochabý, ešte netušil, že to bol, myšiačisko, hulvát a sexuálny násilník na pohľadanie. Nuž... aj Stalone začínal v pornofilmoch a vyzerá to tak, že aj myšiak Mickey, stelesnenie nevinných liet miliónov detí, má svoju trinástu komnatu. A tá baví, len trochu iným spôsobom. DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE: Ak máte radi Mickeyho a tiež slabé srdce, radšej si sledovanie jeho televíznych začiatkov dobre premyslite!!! Ono sa obecne nejedná o nič strašné, ale dosť to prekvapí... ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Mickey sa snaží si vyrobiť z auta lietadlo, ale nejako mu to neide. Gagy sú miestami vtipné, zvieratá - hlavne pes, ktorý riadil Mickeyimu vrtuľu a taktiež "otravná" Minnie. Ale v groteske sa nenachádza nič čo by nejako ohúrilo. Opäť priemer. Zároveň táto groteska vyšla bez zvuku ešte pred Steamboat Willie! ()

Reklama

Reklama