Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná česká komedie, ale stejně mi nepřipadá že by to byla nejlepší čeká komedie a označení komedie století si to nezaslouží už vůbec. Samozřejmě ten rodinnej námět si asi oblíbilo hodně lidí a i proto je to tak oblíbený, jenže když už to vidim potolikátý, tak se už ani nesměju. Ale zase na druhou stranu Július Satinský, Václav Postránecký a Pavel Nový jsou prostě skvělý a i ty děti hrajou přirozeně a všechno je to takový pěkně rodinný, že se to opravdu musí zalíbit skoro každýmu, jenže to podle mě nestačí na komedii století ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Komedie plná zlidovělých hlášek, zábavných scének a herci, kteří prostě umí, ale česká komedie století? Ani náhodou. Plné hodnocení bych nedal ani tak, ale tohle mě opravdu naštvalo. Geniální Vrchní, prchni! nebo Vesničko má, středisková jsou jako kde? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Poslední slušný film Marie Poledňákové. Častým opakováním poněkud (poněkud hodně) ztrácí na přitažlivosti. A komedie století? Odpovím si sám, ani omylem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, komedie století to rozhodně není (skoro mi připadá, že někteří uživatelé dali menší hodnocení jen kvůli tomuto titulu). Ale velmi pohodový, úsměvný, rodinný film určitě. Hezky zpracované téma o 3 mužích, kteří se rozhodnou ukázat svým manželkám, že starání o děti přece není takový problém, a že to zvládnou bez nich (brzy se přesvědčí o opaku, ale ty jejich snahy jsou opravdu humorné). Plný počet dávám kvůli těm kouzelným dětem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V roce 1982 vyfárala madam Poledňáková můj český kinematografický kryptonit. Zkousnu popové halekání zasloužilé Helenky, dětinský humor ala „přiskříp sem si bimbulu“, od kterého mám ještě teď modřiny na kolenou, jak jsem se do nich plácal či na sílu tlačené „groteskní“ momenty, ale ta ideologie nezodpovědných dementních tatínků dostávajících lekci od katalogových maminek mně přijde úplně blboučká. I s ohledem na následující tvorbu autorky mám pocit, že se vypisovala z nějakého osobního komplexu a ten humorný obal jen alibisticky obrušuje hrany. Takže zase za rok na Ydykseb, Marie! Až se bude rozhodovat, jestli Matýsek skončí na infekčním, nebo sociálce a já si těch 80 minut budu užívat jak šťourání smrkové větve v řitním otvoru.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Divácky nadhodnocená komedie má přesto - nebo právě proto - co nabídnout. Od přesvědčivého pohledu na skutečný stav ženské otázky v normalizačním Československu až po rozpustilé scénky na horách, v nichž řada mužských iluzí bere až překvapivě rychle zasvé, a jedinečně zvládnutou mateřskou miniškolku pro malé děti jakéhokoliv věku se divák nenudí. Zájem Poledňákové režisérky i scénáristky byl nepochybně soustředěn právě na tento typ odpočinkové komedie pro celou rodinu. Výraz "kadibudka", kterým obohatila českou slovní zásobu, zřejmě zůstane vedle některých hlášek trvalou stopou tohoto díla v českém diváckém povědomí všech generací. A to není v žádném případě málo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravá rodinná zábava. Jediné, čo mi vo filme škrípalo bol obohraný motív Vondráčkovej songu 'Sladké mámení' asi na desať rôznych spôsobov. So všetkým ostatným inak súhlasím v päť hviezdičkových komentároch. Jedna z najpríjemnejších spomienok na skvelého Satinského. 90%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tato česko-slovenská komedie je pro mne ta nejlepší kterou znám! Hlášky z filmů se staly kultovní a spoustu z nich ráda používám :-) jako např. "... ty Vaše pravidla budou platit do té doby, dokud my je budem respektovat ... " nádhera :-) nebo " ... Ty už sám nevíš, kdy mluvíš pravdu a kdy lžeš ... " :-))) Na ryze pánskou expedici Ydykseb jezdí moje drahá polovička s kamarády už spoustu let :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Matýsek se posral a posrali se i Čeští diváci, když tento film zvolili Veselohrou století. Jinak ale proti filmu nic nemám, ale po tolika shlédnutí mě už moc nebaví. 50%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně provařené (což ovšem není chyba snímku samotného), z některých scén mi jde docela mráz po zádech (Sladké mámení apod.), no a hmmm... nejlepší česká komedie století? To snad oprvadu ne. Na druhou stranu je to nenáročná, oddechová záležitost s několika slušně vypointovanými gagy a mužské herecké výkony jsou hodně slušné (Postránecký zvlášť). 60% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ježkove zraky, je to možné, že som tu skoro 5 rokov a TOTO som zabudla ohodnotiť? Trhám si vlasy! Čo iné ako 5* môže patriť snáď najmilovanejšej československej komédii, ktorú od detstva poznám skoro naspamäť? Sladké mááámenííí.... :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som dal šancu nejeden krát, ale nikdy ma nedokázal nadchnúť. To sa pravda podarí máloktorému filmu. Lenže táto komédia ma nedokázala ani po žiadnej stránke zaujať. Príbeh, réžia, herci, humor, hudba... nič pre mňa. Je smutné, že takýto brak vyhrá titul "Veselohra století" (CZ). Ale zrejme to bola súťaž vyhlásená niektorou z českých komerčných televízií. Takže tam to sedí. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Svět se mění a lidé se mění s ním. Z pradávné nenávisti jsem se propracoval ku znechucené úctě vůči klasice. A že to klasikou je se mi prokázalo již před lety, kdy mi pod okny tehdejšího bydliště v centru stověžaté táhl gejprájd. Zmaten všemi těmi barvičkami a posilněn destilátem z brambor jsem hochštaplersky vystoupil na parapet a do davu dole zvolal ,,Přátelé, kamarádi, my vám ty prdele rozmrdáme!". Zjevně díky notorické znalosti filmu má akce vyvolala nečekanou reakci. Jeden neoděný chlapec spadl smíchy z alegorického vozu, další mi posílali pusinky a dva nejhladovější započali stoupat po hromosvodu. Sice si to tedy dobrovolně nepouštím, vzájemně se s poledňákovinou vyhýbáme, ale víme o sobě a již se netoužíme zabít. Co? To tě zajímá? Proč tam již nebydlím? Bolestivá traumata, když už to musíš vědět! Vzpomínky, které mermomocí vytěsňuji. Zbytečně pevně ukotvený hromosvod. Jako Syřan - musel jsem se z té hrůzy odmigrovat. Sbalil jsem si pět švestek a odešel hrdě středem. Kachním krokem. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Panují tu zajímavé názory. Tento film by měl jistě jiné hodnocení, kdyby byl natočen v dnešní době a tento by neexistoval. Myslím, že by měl sotva okolo 50%, maximálně 60. Každá doba měla to své. Jako kdysi byly perfektní komedie s Burianem (do dnes patří k tomu nejlepšímu z naší tvorby), tak v těchto letech se lidem líbily takovéto rodinné komedie. Není divu, nebylo jich ještě tolik a v rámci možností tu ještě byla originalita a neokoukanost. Nyní již pomalu ani nelze natočit nic originálního, tudíž to pak vypadá tak, že 9 natočených filmů z 10ti je brak. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom Matýsek se posral. Já se můžu posrat kdykoliv tenhle skvost některá televize vytáhne. Já moc dobře vím proč nemám děti a nikdy mít nebudu. Tohle a veselohra století? Lidi proberte se! 5% ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama