Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

gonga 

všechny recenze uživatele

Průměrná, přeceňovaná komedie, která v anketě o komedii století obnažila pokleslý vkus národa českého, který jí dal přednost před mnoha (!) jinými skvosty. A že česká-československá kinematografie má žánru komedie co nabídnout! ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný film, který tehdy neprodýchali někteří dělničtí recenzenti - vzhledem k profesím hlavních protagonistů filmu. Ale dle "obyčejných" lidí tehdy i dnes jedna z nejlepších komedií (dokonce komedie století). Co k tomu dodat? Nad filmem se sešla skvělá sestava osobností a trefili přesně hřebíček na hlavičku. Režie, hudba, herecký koncert, zlidovělé hášky - fungovalo to tehdy a trvá to do teď. Souhlas s tím co tu píše Gemini. ()

outsider 

všechny recenze uživatele

Ne, komedie století to opravdu není, ale kladů má spoustu. Příběh,který i když znáte zpaměti nenudí, spousty výborných (nemám ráda slovo kultovních,ale u této komedie by se to dalo připustit) hlášek, skvělé dospělé herce, dětské herce co jsou roztomilí a přitom vám nelezou na nervy, příjemnou hudbu...dalo by se pokračovat. Řekla bych,že spousta lidí má k tomu antipatie pouze proto,že to televize omílají stále dokola,několikrát za rok nehledě na roční období. Pro mě je to zkrátka film,který si jednou za rok pustím, bez něj by to nebyly ty správné televizní Vánoce :-) ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Děti a jejich reakce bývají vtipné to jo. Mám rád děti... (a ne jen s mrkvičkou). Ale postavit na tom celý film? Možná mi to kdysi připadalo vtipné, ale mám pocit, že všechny vtipné hlášky jsou už pro mě ohrané skoro až do trapnosti. Doma se kdysi tento film pouštěl pořád dokola a dokola. Až se mi celý skoro až znechutil. Omlouvám se, jestli se tento můj názor někomu nelíbí, ale takhle to cítím. ()

RockStar01 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to moc rodinné a tak něják moc milé a roztomilé. Komedie století? Nechápu jak to mohlo v tak obrovské konkurenci vynikajících českých komedií obstát. Tenhle humor mi prostě moc nesedí. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

- Maminka je doma? - Ne - to nadává papoušek! Večeři máš v kuchařce na straně 34... * Prostě si u toho filmu připadám jako doma. :-))) ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás na tento film nemá kladné vzpomínky z dětství a kdo z nás se nesmál větě "Mate se posral.", tento film má prostě své kouzlo i když ho vidíte po sté. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

S tebou mě baví svět je dneska již kultovní zimní komedie pro celou rodinu. Marie Poledňáková v ní prokázala talent na rodinné filmy s kupou dětí. Ty děcka to tehdá zahrála skutečně brilantně. Stejně tak skvělí byli i Postránecký, Satinský a Nový v rolích tatínků. Když si k tomu přidáme propracovaný scénář s vynalézavostí her všech tatínků, které spíše přináší úsměv a zmatek, tak je z toho brilantní komedie. [38518. hodnocení, 779. komentář, 82%, 856. nejlepší film, 511. nejoblíbenější film] ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem jestli dát 2 nebo 3 hvězdičky. Nakonec jsem dal 2, protože je dle mého tento film těžce nadhodnocen. Patří mezi ty, které musí mít každý rád - a to jen díky tomu, že se jedno malé dítě posere a otecko se ho rozhodne utřít smrkovou větvičkou. V podstatě můžu říct, že vše, co mělo být vtipné, mi vtipné nepřipadalo. A naopaku toho, co nebylo vtipné a ani se o to příliš nesnažilo, se mi zamlouvalo. Komedie století to je možná tak pro sentimentální maminky a tatínky, kteří se ztotožňují s hlavními postavami. Pro mě rozhodně ne. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Asi nesmrteľná rodinná komédia z prekrásnych lokácií v Čechách. Aj keď ma časť po návrate z Chalupy Apaluchy do mesta už moc neberie, vždy si film rád pozriem aspoň do toho okamihu. A pán herec Satinský bude vďaka tomuto filmu vždy pripomíňať (+ Z. Studenková), že aj Slováci majú čo to v hereckej zálohe. 5***** ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších československých filmů, nedá se mu takřka nic vytknout. Skvělý herci, skvělá hudba a skvělý scénář dělají z filmu pravou československou klasiku, na kterou se má proč dívat. Film sice na 100% nemá, ale dávám mu 98% ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne... Občas je to vcelku vtipný, sem tam se najde dobře zahraná role, nebo scéna, režije taky ujde... Takže asi takový průměr, což? Ps: tenhle film má výbornou vlastnost - čím víckrát jsem ho viděl, tím víc mě přestává bavit... ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama