Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o 6 malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou na kontrolu, dojde v rodinách na čas k vážným sporům. U téhle komedie jsem se vždy bavil tak napůl. Herci byli skvělí, a to jak ti velcí, tak i ti malí, ale nějak mě to nikdy pořádně nechytlo a určitě znám lepší české komedie než je tahle. Mé hodnocení: 60% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tento film může sloužit jako důkaz existence nadpřirozených bytostí! Samozřejmě, to se to točí, s takovou plejádou vynikajících herců a s vděčným námětem. Ale stejně si myslím, že tento nestárnoucí, úžasně zábavný a pohodový snímek je jasným důkazem existence filmové můzy. A přesto, že můzy jsou od přírody stvoření plachá, tak zde nešlo jen o nějaké to cudné políbení tvůrců filmu, ale o pořádný (český) francouzák! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých filmů, na který by mi nevadilo se podívat znovu a dokonce bych se u toho i docela pobavila. Člověk by nečekal, jaká může být zábava s horou dětí, co mají tatínkové na starosti. ~(3,8)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je myslím klasika, ktorú v určitých smeroch ohlodal zub času. Možno je to tým, že som ju až teraz videl po prvý krát, zato mám ale výhodu väčšieho nadhľadu nad vecou. Poledňáková skvele pracujem s dynamikou filmu, keď sa stále niečo deje a môže zato okrem scenára skvelá práca s deťmi. Lenže, ako sa tu určite veľakrát píše, ak je niečo prehlásené za komédiu storočia, tak jeden úprimný smiech nahlas je trochu málo. Z tohoto sa moja vianočná kalsika nikdy nestane, ale nebol som ani zďaleka tak sklamaný, ako som sa v najhorších obavách bál. Má to srdce a dušu, čo sa o dnešných českých kalkuloch (nevynímajúc Poledňákovú) prehlásiť ani zďaleka nedá. Ale vlastne si to možno o rok pozriem ešte raz a zvýšim hodnotenie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie dřívějších let. Nenadchne a ani neurazí. Film jsem viděl vícekrát, než bych vůbec chtěl. Pochopitelně jsem si u sledování neucvrkával blahem, ale ani jsem nijak závratně netrpěl. Už ten nápad je příjemní. Tatínkové si jedou do hor zachlastat. Bohužel se musí postarat o pár dítek, takže hledají nejlepší program, jak se pozornosti dětí co nejlépe zbavit. Samozřejmě to skončí katastrofou. Všude vládne strašně pohodová atmosféra a všichni se mají rádi. 3* ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Po dvou parádní filmech s malým Tomášem režisérka Poledňáková poklesla velmi hluboko (pod průměr). Určila tím směr své budoucí filmařské kariéry, který se k českému filmu posledních dvaceti let velmi hodí, který však mně přivádí svou ubohostí téměř k šílenství. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika. Spousta zábavy, skvělé obsazení, řada zlidovělých hlášek. Vždy jsem S tebou mě baví svět měl za laskavý, rodinný film, a proto mi v něm nikdy neseděly Pepovy noční výlety či "zrada" Alberta v závěru filmu; budu to vždy považovat za cosi nadbytečného a nevhodného pro film určený hlavně dětem. I tak... 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klasická česká zimní komedie plná zámýc herců. Ale žádná komedie století to určitě není... "Tati, Matýsek se posral." :D ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mám dát dvě, nebo čtyři hvězdičky? Už jsem to viděl tolikrát, že mi leze krkem, nenávidím ho, ale přesto se na něj pokaždé podívám, uíííí! (Tento film byl v našem osm let fungujícím kině objednán čtrnáctkrát a hrálo se několik představení za den). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak som po očku odsledoval "najlepšiu komédiu storočia" a opäť som si potvrdil, že väčšinový vkus má svoje zákonitosti. Pani Poledňáková ich poznala a namiešala podľa nich niečo, čo nemohlo nemať úspech. Sympatické postavy, epizódy blízke prežitým, množstvo vtipných situácií a hlášok, ktoré majú šancu zľudovieť, chytľavá melódia ústrednej piesne - čo viac si priať? A ani konkurencia nebola v tých rokoch bohvieaká. Lenže viaceré reprízy a roky, ktoré od premiéry uplynuli odhalili namiesto talentu a nápadu iba remeslo a kalkuláciu. Ale aj tak dobre, že bol nakrútený. Potešil mnohých a niektorých aj opakovane. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud si odečteme bambilion repríz a podíváme se skromnějším pohledem, tahle bžunda zas takový terno není. Spousta děcek - stigmatický trend rodinných komedií let příštích (a nejen tady). Navíc to není vyloženě dětský film a na horách se odehrává jen asi max. 60% stopáže. Jsou tam i plytké linie rodičů, které ve výsledku opravdu nejsou zajímavé. Vždyť ten závěr příliš nevyplývá z předešlé stopáže, je tam hlavně pro lulz. Byli si snad všichni kvit? Ale co, jsou tu výrazy jako “Matýsek se posral” nebo “dostaneš na prdel”, to je nejdůležitější /s. A pak je tu theme se Zlatou Emčou a jiný více zlidovělý song od Heleny Vondráčkové, který úspěšně promuje film už pár dekád. A jo, film se stal jediným dlouhým pořadem, do kterého Nova nevkládala reklamy, aspoň během éry třetího loga. Během let s ulitou, to už nevím. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Pohádka o třech ubožácích, žijících pod třemi obrovskými pantofly a o třech milujících manželkách tahajících za drátky. A abych netrhal partu - o posraném Matýskovi. Mistrovsky natočený manuál pro některé ženy, což je největší tragedie posledního tisíciletí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehce nadprůměrná komedie s několika světlými momenty, několika výbornými hláškami a skvělým Juliem Satinským. Přes veškerou snahu naladit se na správnou vlnu však nesdílím nadšení národa a myslím, že mě svět bude bavit spíše s jinýmy filmy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Feministický film, lidový, kde muži si bez žen neporadí. Nesmál jsem se mu a trapný mi připadal dříve podobně jako nyní. Proto můj údiv, že byl považován za komedii snad století, či co. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Komedie století? Za sebe říkám, ani náhodou. V mých očích se jedná o nadhodnocenou trapnou srágoru, která SKUTEČNÝM komediím jako Pelíšky, Kulový blesk či Vesničko má středisková nesahá ani po paty natož po kotníky. 10% ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama