Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, o tom není pochyb. Bavil jsem se jako piškot, bavím se i jako dospělej. Nicméně - zaměření na všechny věkové kategorie, aby se bavili všichni, je zrádné a vede zákonitě k hluchým místům pro tu či onu skupinu. Nebo si snad někdo myslí, že malé dítě ocení dialogy slaměných vdov Balzerová-Šulcová? Takže podívat kdykoliv ano, ale Komedie století v žádném případě. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Panují tu zajímavé názory. Tento film by měl jistě jiné hodnocení, kdyby byl natočen v dnešní době a tento by neexistoval. Myslím, že by měl sotva okolo 50%, maximálně 60. Každá doba měla to své. Jako kdysi byly perfektní komedie s Burianem (do dnes patří k tomu nejlepšímu z naší tvorby), tak v těchto letech se lidem líbily takovéto rodinné komedie. Není divu, nebylo jich ještě tolik a v rámci možností tu ještě byla originalita a neokoukanost. Nyní již pomalu ani nelze natočit nic originálního, tudíž to pak vypadá tak, že 9 natočených filmů z 10ti je brak. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Svět se mění a lidé se mění s ním. Z pradávné nenávisti jsem se propracoval ku znechucené úctě vůči klasice. A že to klasikou je se mi prokázalo již před lety, kdy mi pod okny tehdejšího bydliště v centru stověžaté táhl gejprájd. Zmaten všemi těmi barvičkami a posilněn destilátem z brambor jsem hochštaplersky vystoupil na parapet a do davu dole zvolal ,,Přátelé, kamarádi, my vám ty prdele rozmrdáme!". Zjevně díky notorické znalosti filmu má akce vyvolala nečekanou reakci. Jeden neoděný chlapec spadl smíchy z alegorického vozu, další mi posílali pusinky a dva nejhladovější započali stoupat po hromosvodu. Sice si to tedy dobrovolně nepouštím, vzájemně se s poledňákovinou vyhýbáme, ale víme o sobě a již se netoužíme zabít. Co? To tě zajímá? Proč tam již nebydlím? Bolestivá traumata, když už to musíš vědět! Vzpomínky, které mermomocí vytěsňuji. Zbytečně pevně ukotvený hromosvod. Jako Syřan - musel jsem se z té hrůzy odmigrovat. Sbalil jsem si pět švestek a odešel hrdě středem. Kachním krokem. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Komedie století? Jak pro koho... Upřímně řečeno, já se víc smál i u zatracovaného Jak se krotí krokodýli. Bez mučení přiznám, že nemám rád malý děti, zvláště pak ty, které se vyskytují ve všech českých předlistopadových filmech. A obzvlášť mě dokážou vytočit všechny "vtipy" související s tím, že se někdo z nich po*ere apod. A z toho je přesně složena tahle "komedie". Nesměju se, nebavím se, jen kroutím hlavou a vnitřně trpím z toho, jak je to trapné. /20% a 1*/ ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • V cca 11. minutě, kdy jde Kateřina (Jana Šulcová) za Dášou (Eliška Balzerová), tak stojí ve dveřích a kouká na pravou stranu, když na ní mluví. Druhý záběr, ale ukážou Dášu, jak cvičí s pacientem, která je na jiné straně než Kateřina kouká. (katy92)
  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama