Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

V tomhle animovaném seriálu nadabovaném herci z původního Star Treku míří hvězdná loď Enterprise za novými dobrodružstvími. (Netflix)

Recenze (34)

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace je ryze úsporná, jinak ale lepší než průměrné díly v hraném Star Treku. Tvůrci si tady mohli mnohem víc dovolit, což je vidět i na posádce, třeba kočkoidní šelma Mress s dabingem vrněním a předěním:) Kratší stopáž je rozhodně ku prospěchu, takže se, narozdíl od hraného Star Treku, nenudíte. Jenom ale prostě chybí opravdoví herci, u hraného mě držel právě výraz pana Spocka a slečny v minisukních:) ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Taková slabší náhražka za zrušený seriál. Ze serie jsem viděl asi tak 10 epizod, možná víc epizod. Na seriálu je hodně vidět že je určen pro malé děti. Témata se trochu opakují, včetně postav z původní serie. Sem tam se objeví i nějaké nehumanoidní druhy, které v TOS nemohli realizovat, ale to je tak vše. Když už nic tak to slušně zakončuje serii jako takovou, ale na to že to byl animovaný seriál a že měli větší možnosti (od lodí až po scenerie) to je trochu promrhaný potencial.Update: Měl jsem krátkou chvíli a mrkl jsem vcelku na komplet. V podstatě se moje hodnocení nemění. Snad proto, že je cítit trochu pachuť, že to bylo v podstatě upraveno pro děti a vysíláno v ranním čase, což ještě více degradovalo serii a následně ji zavrhl i otec Star treku Gene Roddenbery. Přesto ale nabídla možná víc než původní serie a hlavně je nadabována původními herci a byla oceněna cenou Emmy v roce 1975 za nejlepší dětský seriál, což byl pro tvůrce odměna za dobře udělanou práci, která epizodně stála něco okolo 70 tisíc dolarů a vyžádala si tříměsíční práci. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Původní seriál skončil rozhodnutím nepřejících a budoucnost nepředjímajících producentů. Fenomén Star Treku teprve vznikal a v tomto mezidobí se zrodil pokus o navázání na původní sérii, ale v animované podobě. Je to sice milý počin a svědčí o tom, že už na začátku sedmdesátých let byli trekkies mocnou silou, ale kvalitám původního seriálu, i přes spolupráci herců ze ST:TOS, se nemohl rovnat. Pozdější další seriály a filmová řada odsoudily toto animované pokračování ST:TOS k nezdaru, i když jistě ne k zapomnění. Oficiálně, na přání samotného Roddenberryho, ovšem Star Trek: Animated Adventures nepatří do oficiálního kánónu Star treku. ()

thestral 

všechny recenze uživatele

V animovaném Star Treku je toho povoleno mnohem víc, možná i proto, že je prý pro děti (jako pohádka pro děti se také v českém dabingu a ve velmi brzkém víkendovém čase vysílal v polovině devadesátých let na stanici Nova), takže je v něm mnohem větší porcento nehumanoidů, dokonce i přímo v posádce Enterprise, než v běžném TOS. TAS je už celkem stará, takže nemůžeme čekat zázraky v animaci, ale příběhy jsou řekla bych velmi dobré, často odkazují právě na věci, které v originální sérii nebyly zmíněny. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Viac fantazíjne ako seriálový predchodca zrejme vďaka možnostiam, ktoré kreslená tvorba ponúka a naviac je v ňom cítiť smerovanie na mladšieho diváka. To je fajn, aj kratší formát je fajn. Ale nepáči sa mi častokrát veľmi slabý príbeh (asi kvôli tomu smerovaniu na mládež), ktorý je celkom pravidelne recyklovaný z hraného seriálu (extrémne starnutie spojené s násilným držaním posádky, opatovné použitie kamenného oka - časostroja, návrat tribbles... A to sú iba príklady z prvých 5 častí....). Tieto veci tu už boli. A tých pár originálnych častí sú zas výsmech - napríklad ako doslova časť s názvom Practical Joker. Preto nie je žiadnym prekvapením, že tento komix skončil po 22 epizódach. Dve hviezdičky, a to som celkom mierny. ()

tomalakis 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně Star Trek začíná prakticky tady. Animované médium umožnilo scénáristům vyjít vstříc téměř ve všem a my si tak můžeme užít šedesátkové/sedmdesátkové sci-fi na plné koule, a zároveň zbavilo seriál všech nešvarů hraného předchůdce: archaické přehrávání herců, zbytečné natahování, každý druhý díl na Zemi ve 20. století, rabování kostyméren historických produkcí, posádka posedlá buď cizí mocí nebo bojující proti oblaku kouře. Já dával vždycky přednost i těm nejprimitivnějším efektům a kulisám (naopak mají i svoje kouzlo) proti šetření už ve scénáři. Skvělá je tu i hudba, která má dohromady asi 10 tracků, které hrají furt dokolečka, ale jsou tak parádní že neomrzí (i když pak máte problém dostat je z hlavy). V čem seriál vyšel zkrátka jsou, kvůli celkové zkratkovitosti, vztahy postav, takže dynamika tria Kirk-Spock-McCoy spoléhá na vaší znalost hrané série a situaci vám připomene maximálně jednou, dvěma hláškama. Největší nedostatek může někdo vidět v animaci, respektive její absenci. Produkci už zkrátka nezbylo na animátory, protože téměř kompletní cast seriálu (mínus Walter Koenig, který pro změnu napsal pár scénářů) je stál všechny peníze. Seriál se tedy znouzectnostně vydal ultra-úsporným stylem, kterým tenkrát Hanna-Barbera a jiná studia válcovaly konkurenci a chrlily jeden seriál za druhým. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze má několik výhod ale stejně nevýhod. Díly jsou kratší což je hodně osvěžující, přecijen se děj zbytečně neprotahuje. Tím, že postavy namluvili originální herci, atmosféra se neztratila, zatím skvělé. Problém začíná ve fantasii tvůrců, která díky animaci neměla tolik omezení a mohla se více rozvinout, což je někdy i na škodu. Takže seriál je pak pro mne trochu moc "přehnaný" a to je asi i důvod proč byl vyloučen z kánonu světa Star Treku. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o pokračovanie pôvodnej série ma nechytil za srdce. Jednak slabšie dejové linky, veľmi slabé animácie a nudné prevedenie tomu nedali ten správny atmosferický výraz, aký mal pôvodný seriál. Na druhej strane ale chápem, že tvorcovia chceli zaujať aj detské publikum a tiež chceli možno natočiť scény, ktoré v tom čase ešte v hranom seriáli nedokázali realizovať. Pre mňa určite najslabší "star trek" počin. 45 % ()

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animované pokračování natočené z nouze, a proto zpřístupněné i dětem, s poloviční délkou oproti epizodám seriálu s herci. Přesto je tu pár dobrých scénářů, které by v rozpracované hrané verzi mohly vypadat velice dobře. Za nejlepší příběhy považuji "Zajatce času" a díl věnovaný Spockovi, případně ještě "Ztratila se nám planeta". K nim se přidalo pár dalších, co by se s tehdejšími trikovými možnostmi daly realizovat jen těžko – třeba "Pod vlivem Ambry", a "V opačném čase". Občas se vychází z toho, co tu už bylo. Jde o epizody "Další trable s tribly", "Stalo se na planetě" a okrajově i ta nejdůležitější "Co se nestalo". Kvalita animace asi odpovídá době a rozpočtu. Hudebních motivů je jen pár. Nejsou špatné, jen se pořád opakují, nejspíš zase kvůli úsporám v honoráři pro skladatele. Český dabing je i s jinými herci než v TOS celkem slušný, i když moc nesedí hlas lodního počítače. V původní verzi býval ženský a rozdíl je poznat přinejmenším v epizodě "Vtipálek". Tenhle seriál sice stojí trochu mimo oficiální linii Star Treku, ale přesto do ní patří. Čerpalo se z něj totiž později a to především z dílu „Co se nestalo“. Originalita příběhů stojí za ocenění zvlášť po druhé sérii Strange New World, ve které se většinou buď recyklovalo nebo šlo úplně mimo. (Podrobnější obsah epizod než tady můžete najít třeba na  https://www.kontinuum.cz/databaze/epizody/tas.) ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Pokračování původní série. Příběhy jsou na stejné úrovni jako v té původní sérii, kratší stopáž je spíše bonus. Jde ale vidět, že náklady nebyly vysoké. Každopádně pro každého fandu ST nutnost vidět. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Navazuje na Star Trek: The Original Series. Nektere dily nejsou moc originalni, ale jine jsou vcelku zajimave. Dojem ale kazi animace, ta je opravdu hrozna, kdyz to srovnam s tim co umi dneska... zvuk taky nic moc, obzvlaste s ceskym nudnym dabingem bez kapky stavy. Ty co Star Trek maji opravdu radi ale nemuze odradit ani slabe hodnoceni 2*. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

herci si nejsou moc podobný (až na Kirka..trochu), jsou idealizovaný a přemladěný a animace je otřesně ošmelená, statická nebo hrozně trhaná a zápletky jsou víc low......těžko říct pro koho to, ani pro dospělý a ani pro děti.......prostě škoda, že timhle nahradili TOS....se na to radši měli uplně vybodnout.....jo, jasně...víc akce...větší monstra..jenže ta levná animace to moc zabíjí.... ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

No, tvorcovia vraj tvrdili, že si v animovanom seriáli mohli konečne dovoliť sfilmovať aj veci, ktoré by v pôvodnom seriáli nedokázali, v rámci špeciálnych efektov spraviť. To je čistá pravda, lenže svojej fantázií popustili uzdu až trochu moc. Logika - ideál a náboženstvo všetkých Vulkáncov tu dostáva poriadne na držku. 3* - ľahký nadpriemer je adekvátne hodnotenie. ()

Reklama

Reklama