Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (165)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Na začiatku som si myslel, že to bude strašná volovina. Lenže potom to začalo napĺňať žánrové pravidlá, bez toho, aby to pôsobilo hlúpo a ja som sa odrazu začal tešiť. Že by ďalší poctivý nezávislý oldschool horor? Lenže potom príde posledných 20 minút, ktoré to hodia do vôd priemeru a to aj napriek tomu, že je tam celkom prekvapivý zvrat. Tvorcovia ako keby ku koncu nevedeli čo ďalej a namiesto poriadneho zamyslenia išli líniou v poslednej chvíli príde záchrana. A tu to prestáva fungovať. Keď som ešte na konci videl ošetreného psa, ktorým prešla guľka musel som sa pousmiať. A je to strašná škoda. Policajt čo sa prestrelí v poslednej sekunde? Otec, ktorý krvácajúc nájde v hustom lese práve ten strom, ktorý má nájsť? A finálny cliffhanger odrazu pôsobí ako päsť na oko. Pritom bosorka vyzerá pekne nechutne. Atmosféru to má dobrú a dokonca aj hrdinovia vám prídu po čase sympatický. Na začiatku si to neberie servítky a zomierajú ľudia, len aby boli v závere tí dôležitý zachránení. A tých 35 rokov medzi prológom a hlavnou dejovou líniou?...( what happened)? Ako vravím, nebyť posledných 20 minút tak fušersky odfláknutých jednalo by sa o výbornú chuťovku. Takto je z toho pozerateľná a miestami zábavná jednohubka. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Za 3/4 hodiny se možná začne něco dít, s jistotou to ale říci nemohu, poněvadž jsem snímek zhruba v oné době vypnul. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná upršaná scéna veľmi dobre navnadila. A čo som dostal ďalej? Mix filmov ako Disturbia, To a akejkoľvek eko bio čarodejnice na akú si dokážete spomenúť. Vizuál nemám dôvod kritizovať. Herecký talent sa zhoduje s kvalitou scenáristov. Béčko, ktoré odškrtá celý zoznam "povinných" klišé momentov. Priemyselná jednohubka bez akejkoľvek zapamätateľnej príchute či konzistencie. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

The Wretched je vlastně takový ten typ hororu, na který narazíte při znuděném brouzdání televizními programy kolem půl jedné ráno. Nijak zvlášť výjimečný či unikátní, ale je docela prča na to koukat. Hororovou atmosféru má ten film minimální. A přitom to dobré hrůzostrašné intro naznačovalo, že by tomu tak být nemuselo. Počáteční divákovo napětí je ale rázem během pár chvil zcela odváto za hory a doly. Čas od času tam divák narazí na nějaký ten děsivý a mnohdy i povedený moment, jenže to je právě to - jsou to jen momenty. A i když třeba fungují, stejně diváka moc neznepokojí, protože celý ten snímek je pořád v takovém relativně odlehčeném duchu, který si nedá záležet na tom vybudovat nějakou pořádně fungující temnou atmošku. Abych to upřesnil - není to špatný film. Je to jen špatný horor. Jediná opravdu hrozivá věc tam je snad pouze prezentování odpornosti hlavní zlé bytosti, se kterou by si démoni z Evil Dead mohli dát plácáka. Ale člověk se u toho vlastně zas až tolik nebojí, což je prostě u hororu veliké nou nou. Ale zároveň to nenudí. Není to nic úmorného, původ démonické bytosti je vcelku zajímavý, plus dívat se na tragický osud jejích obětí byla švanda. Navíc některé motivy byly i vcelku originální. Prostě ok film. Not great, not terrible. Lepší 3* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poslednej dobe som videl veľa čarodejníckych filmov i seriálov a môžem povedat, že tento je v tejto kategórii medzi lepšími , ale určite nie medzi najlepšími, do toho ešte niečo chýbalo. Tu tvorcovia našu čarodejnicu naklonovali so Samarou a s Kayako, aspoň tie pohyby tomu nasvedčovali. Taký modernejší šat, ktorý poslednej dobe vídavam veľmi často a nie len u filmov s čarodejnicami. Film má čo ponúknuť, nenudí a atmosferický je na vysokej urovni. Hlavne v čarodejníckom brlohu to bolo bravúrne napínavé. Lenže film je napínavý, ale nie krvavý. To by bolo v pohode, lenže okrem viacerých klišeovitostí, sa mi nepáčil ani veľmi predvídateľný príbeh až s trápnym zakončením. Bol som na vážkach, či tomuto filmu dať 3 alebo 4*, ale poslednej dobe som videl oveľa horšie filmy, tak sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. Slabé 4*. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi příjemný mindfuck ke konci filmu velmi obzvláštní dosud rutinní hororové béčko. Potěší řada praktických efektů, které evokují staré osmdesátkové horory jako Lesní duch apod. Herci vcelku obstojní, hlavní hrdina je celkem sympaťák a děj rychle odsýpá a nuda rozhodně nepřijde. Na druhou stranu, nějaký extra velký dopad to na vás mít nebude a krom výše zmíněného překvapení ke konci, nic objevného nedorazí. 65% ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já tohle dělám? Proč? Proč se koukám na nový horory, když vše je z 99 procent kupa sraček! Tak jako takhle dementnost, která nemá ani zbla vlastní invence! Nic, co by ten film dělalo aspoň trošku zajímavým! Jenom samé klišé, nesympatické kreténské postavy a příšera, která je k smíchu. Nebo spíš k pláči? Do prdele s tím, končím sledovat tuhle novodobou idiotskou a bezfantazijní hnojařinu. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Je to určitě v pohodě teenagerskej horor. Ale z hlediska toho, že už jsem toho viděl takový tuny a v poslední době se toho furt tuny valí jak na běžícím páse, tak to za týden zapomenu. Byly tam dobrý momenty (gore, nechutnosti,...), docela i napínavý a finále mi hodně evokovalo dokonalý Evil Dead remake ... Už mě máloco vyloženě zaujme, ale jak jsem už psal, celkově v pohodě, nenudí to, vizuálně fajn, herecky fajn. Kvalitní standard ...s harantama... ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

A defiant teenage boy, struggling with his parent's imminent divorce, faces off with a thousand year-old witch, who is living beneath the skin of and posing as the woman next door. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemný horůrek,který sice ničím extra nepřekvapí,ale díky sympatickým hercům a povedenému strašidlu bez problémů zabaví.I ten příběh je fajn,ale uvítal bych větší rozvedení ,protože ta čarodějnice si o to vyloženě říká.Finální zvrat mi sice nedával úplně smysl,nicméně překvapil a to byl nejspíš jeho jediný účel a ono taky proč hledat nějakou exaktní logiku tam kde tisíc let stará frajerka vylézá z jelena...60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Z lesa medzi ludi vstupilo starobyle zlo .. mohlo to byt wendigo, to je ale sucast severoamerickeho indianskeho folkloru a mytov   :  54 % ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Na witchcraft snímek nezvykle otevřené prostředí, vzhledem ke schopnostem babky kořenářky ale velmi vhodné. Scénář mi přišel promyšlený, solidně vystupňovaná nejistota, opravdu neočekávaný twist. Škoda naprosté absence atmosféry. Hudební podkres orchestru z devadesátek jí moc nepřidal. Linka s rozmazlenci mohla zůstat ve střižne. A závěrečný pohled do kamery? Nechápu jak to může někomu připadat jako dobrý nápad. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Minimálně první polovina se strašně vlekla, ale pak už se to rozjelo a stal se z toho celkem ucházející horor s jedním překvapivým zvratem. Po hodině to dokonce začne být i napínavé, akorát tu úplně poslední scénu, která to celé zakončí tím otravným klasickým hororovým klišé, si mohli bratři Piercové odpustit. Jinak to ale za zhlédnutí stojí, i když na víc jak jedno to není. Stejně nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony a kamera. 3* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Snímek celkem povedenej.Jen ta docela zbytečná zdlouhavost připravuje film o lepší hodnocení.Tah na branku to úplně nemá, to je fakt.Ale v posledním období tohle je spíš ten lepší film z hororový škatulky.I přes to,že podobnejch filmů už bylo dost.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Wretched nalákalo zezačátku pár hororovými scénami a musím dát důraz na to, že celkově tomuto filmu pomohl hlavní mladý herec, díky kterému mi ten snímek utkví v hlavě o trochu déle. Nicméně, nápad námětu je tu trestuhodně okoukaný a hrozně neinovativní. Fakt už mě štvou ty filmy, který v sobě nemají špetku něčeho nového, co by mě donutilo na něj sem tam zavzpomínat. Donutilo mě to akorát tak zavzpomínat na pět dalších čarodějnických filmů a tři z nich byly určitě lepší, než The Wretched. Jako průměr, který neurazí na jeden nudný večer dobré, ale není to nic fresh. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Mám witchcraft jako hororovej subžánr moc rád a tady mi legenda kolem čarodějnice celkem sedla, jak podáním, chováním, převtělením, schopností a hlavně není cimprlich když večeří batolata. Mělo to i silnější nádech Disturbie (resp. Okno do dvora) a ne všichni tam byli otravní. Potud hezký 4*. Scénář ale trpěl mnoha neduhy, hlavně typický berličky, jak to ukončit a jak se z toho dostat. Přišlo mi, že tvůrce má vizi a dobrou, ale ke konci mu to začalo haprovat, logikou brzdit, až se to ve finále nabouralo. Což je škoda, mohl z toho být solidní flák zlé čarodějnické flákoty. Takhle je to jen slušnej film s dobrým námětem ale špatným provedením. Konec byl zmatenější s blbou kličkou, kterou kdyby vynechali, tak udělají líp. Finále ve sračkách pod stromem špatnej nebyl, ale všechno šlo ráz naráz a potenciál byl fuck. 3* až 4*, ale dám 4, lepších witchcraftů se teď moc nevidí. 4* a.k.a 60% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Zamrzela mě jen poslední zhruba minuta stopáže, kdy si film vzpomněl, že je vlastně horror a mohl by nám naservírovat nějaké totální klišé na závěr. Kromě toho to byla nečekaně skvělá zábava s několika skvělými zvraty. Skvělé! ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Výhodu vidim v tom, že díky covidu jsem za to neplatil v kině a nevýhodu v tom, že mi to vůbec nesedlo.. nemusí se mnou každej souhlasit, ale přichází doba kdy natáčí horory kdekdo.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No film jak kokot. Zas sa niekto snažil prekvapiť diváka a upliesť z hovna bič, nevyšlo. Nemám rád horory a toto ma vyslovene otravovalo a nedesilo. 1 z 5 ()

Reklama

Reklama