Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o temné nestvůře z kořenů stromů, jež se přestala skrývat v lesích. Vychází z pohádek o zlých čarodějnicích. Natočili ho bratři Brett a Drew T. Pierceoví. Hlavní roli přisoudili teen. Film lámal rekordy návštěvnosti v autokinech USA. Kina byla zavřená kvůli koronavirové pandemii. Jedná se o horor s prvky rodinného dramatu. Horor slušně odsýpá a zdárně kombinuje motivy z více žánrů. Převážně se vyhýbá grafickému znázornění násilí nebo nadpřirozenu a raději po hitchcockovsku buduje napětí, když v hrdinovi postupně narůstá šílenství. "Tenhle horor není nejchytřejší ani nejsofistikovanější, ani se tak ale netváří," dodává britský deník Guardian, podle nějž ve prospěch Démona zatracení hraje, že má přiměřené ambice, využívá tradičnějších postupů k vystrašení diváka a na plátně představuje neokoukané tváře. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poslednej dobe som videl veľa čarodejníckych filmov i seriálov a môžem povedat, že tento je v tejto kategórii medzi lepšími , ale určite nie medzi najlepšími, do toho ešte niečo chýbalo. Tu tvorcovia našu čarodejnicu naklonovali so Samarou a s Kayako, aspoň tie pohyby tomu nasvedčovali. Taký modernejší šat, ktorý poslednej dobe vídavam veľmi často a nie len u filmov s čarodejnicami. Film má čo ponúknuť, nenudí a atmosferický je na vysokej urovni. Hlavne v čarodejníckom brlohu to bolo bravúrne napínavé. Lenže film je napínavý, ale nie krvavý. To by bolo v pohode, lenže okrem viacerých klišeovitostí, sa mi nepáčil ani veľmi predvídateľný príbeh až s trápnym zakončením. Bol som na vážkach, či tomuto filmu dať 3 alebo 4*, ale poslednej dobe som videl oveľa horšie filmy, tak sa prikloním k lepšiemu hodnoteniu. Slabé 4*. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo těla ty české překlady... název Démon zatracení a film je o lesní čarodějnici. Ta řádí poblíž chatové kolonie u vody, vkrádá se do domů v přestrojení, unáší a pojídá děti a navíc umí kouzly způsobit, že jejich nejbližší na ně zapomenou. Poměrně zajímavý námět, kterému odpouštím i pomalé tempo filmu. Hrdinové jsou navíc celkem sympatičtí, takže jsem se nenudil, těch pár hororových/krvavých scén funguje na 100%, čarodějnice je děsivá a finále v doupěti stojí za to. A dílčí pointa cca 10 minut před koncem mě posadila na prdel. Slušně jsem se bavil, nemám větších výtek a i když to není stoprocentní nářez, ty slabší 4* tomu klidně dám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Minimálně první polovina se strašně vlekla, ale pak už se to rozjelo a stal se z toho celkem ucházející horor s jedním překvapivým zvratem. Po hodině to dokonce začne být i napínavé, akorát tu úplně poslední scénu, která to celé zakončí tím otravným klasickým hororovým klišé, si mohli bratři Piercové odpustit. Jinak to ale za zhlédnutí stojí, i když na víc jak jedno to není. Stejně nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony a kamera. 3* ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ben se po rozvodu rodičů stěhuje do malého města, kde má žít se svým otcem. Brzy ale zjistí, že v místních lesích se skrývá tajemné zlo, které si brousí zuby na jeho malého souseda. Povede se mu ho zastavit? The Wretched je horor s dobrými lekačkami, zajímavými hrdiny i fajn děsivou atmosférou. O to víc zamrzí, že se tvůrci rozhodli prakticky vše podstatné vykecat divákům v první čtvrthodině a pak nechají hlavního hrdinu, aby hodinu odhaloval to, co už dávno divák ví. Škoda. Jinak je totiž The Wretched vážně dost fajn. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)

Reklama

Reklama