Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférický čarodějnický horor! Na Wretched jsem čekal celkem dlouho a pozitivní ohlasy z festivalů mě jen utvrdili v tom, že se jedná opravdu o fajn kousek. Příběh se zaměřuje na mladého teenejždra, který zpozoruje podivné chování své sousedky, do které se převtělila 1000 let stará čarodějnice a atmosférické old school inferno může začít. Film má velmi dobrou atmosféru, zajímavý mytologický background, perfektní masky, dostatek napětí i sympatické herce, aby si udrželo divákovou pozornost. Finále pod zemí je dost možná nejděsivější sekvencí roku So Far. Překvápko. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O lesní babizně s death metalovou vizáží, co pase po dětech, jejich opatrovníkům maže vzpomínky na ně, cizopasí pod kůží, prezentuje se (téměř) vaginální symbolikou a pohádkám z mechu a kapradí dává nový rozměr. V prvé řadě by chtělo tenhle počin od hororových bratrů triku lépe produkčně ošetřit, když už má putovat do kin. Přece jen celková úroveň zpracování inklinuje k velmi levným béčkovým produkcím, což v tomto případě působí rušivě, zvláště když je zaděláno na působivého a skutečně strašidelného démona. Babizna vypadá vizuálně nadmíru skvěle a většinu skromného rozpočtu spolkly technicky velmi obstojně vyvedené speciální efekty, kdy se z pod kůže klube na svět, případně svým cizopasením působí chátrání tělesné schránky hostitele. Film ovšem nemá nikterak závratné tempo, docela trvá, než se vyjeví typické hororové dusno. Na scéně pobývá mladík, co pobývá dočasně u táty, který už brousí čoko šťabajznu, neb rozvodové papíry na stole a nerasistické smýšlení mu to umožňuje. Kluk střídavě vypomáhá tátovi v přístavu, až jednoho dne se v sousedství začnou dít nezvyklé věci. Kupodivu tvůrci nevsadili na lepost nějaké menstruační pipiny, takže v hlavní roli je buk jménem John-Paul Howard, je překvapivě heterosexuálně orientován, neb vydatně začne kamarádit s opačným pohlavím jménem Piper Curda, které zrovna příliš velkých půvabů nepobralo. Vůbec většina žen v tomto filmu se nedá zařadit do kolonky krasavice, sice jsou zde k vidění dva pěkně tvarované a víceméně spoře zahalené zadečky, nicméně ta přitažlivost vázla. Průběh byl zpočátku pomalejší, postupně události nabíraly spád a od finálového střetu jsem si sliboval nejvíc. Závěrečná fáze obsahuje jeden menší finální dějový zvrat, lesní finále nebylo rozhodně tak třeskuté, jak jsem předpokládal. Utnout to v nejlepším rozjetí, co mělo originální rozměr, docela naštvalo, podezřívám, že možná na vině bylo předčasné vyčerpání finančních zdrojů. Takže mínusem je pro mě pomalejší rozjezd, na kino produkci je to levné až běda, neučaroval střih, škaredé herečky, urychlené finále a závěrečná béčková scéna, kdy Zlo ještě vegetuje. Druhý celovečerní režijní počin bratrů Piercových jim dává šanci, že jejich případný třetí hororový výlet bude už produkčně po všech potřebných stránkách lépe zvládnutý. Talentem a nápady disponují, tak hlavně neusnout na vavřínech. 7/10 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zavádějící název "Démon zatracení" přitom zde žádný démon neni, je tu čarodějnice a přesto že mají sílu od Satana a nebo od nějakého silného démona, samy o sobě nejsou démoni, ale čarodějnice. Nicméně kdybych to měl vzít bez nějakého šťouraní, tak je to relativně dobrý horor, ale protože mi to nedá, tak budu šťourat. A s takovými to filmy je problém, na jednu stranu tu máme hned několik fajn věcí, jako jako to že si čarodějnice vleze do kůže nějaké slečny a tu kůži určitou dobu používá, jako převlek a tohle je tedy dost dobrý. Celé to škubání, křupání, padání zubů, roztrhnutí kůže, to si každý fanoušek hororů vychutná, je to mňamka. A pak je tu vynikající napínavé finále a závěrečný plot twist, který sem nečekal a bylo to fajn překvapení. A taky se mi líbilo, jak režiséři a scénáristi v jedné sobě, pracovali s postavami, snažili se i vedlejším postavám, dát nějakou osobnost a tady asi přichází první kámen úrazu. Každá postava tady má nějakou tu osobnost a tak filmu zase trvá, než se rozjede do těch hororových vod, tak tu máme scény, které sou pro děj nepodstatné a jenom zdržují film, místo těch zbytečných scén, tam mohli víc ukázat co čarodějnice z kamene, dřeva a hlíny umí a že umí. Ale snad největší pěstí do očí, je to, kdy hlavní hrdina chce konfrontovat svého otce, s tím že vedle je čarodějnice a otec mu nevěří, tuhle věc.....tohle ohavnost, tuhle zrůdnost, sem už v hororech viděl milionkrát a překvapivě i zde to má logický průběh. Pak sou tu klasiky typu, šmírování sousedů, pokusy z hlavního hrdiny udělat blázna, závěrečná scéna a našlo by se i pár dalších, ale sem rád, že v tomhle směru se vyhnuli zabití psa, protože za to bych šel na dvě. Je těžké tyhle filmy hodnotit, v jednu chvíli je to na tři, ale pak se to přehoupne na čtyři, ale přeci jenom dám ty tři, protože to má fakt otravné klišé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o atmosférické chvilky, není si na co stěžovat. Možná by neškodila nějaká lekačka, ale bez těch se dá obejít. Charakteristika čarodějnice či sukuby nebo co to bylo se mi líbila a konečně ona sama je kočka. Samotné vyprávění se sice občas zadrhlo, nicméně těch hluchých míst se zase tolik nenajde. Povedl se i casting, což platí pro děti, teenagery i dospělé. Jediné, co mi vadilo, bylo teenagerovské pojetí. Ubrat mládežníků a trochu přitvrdit by filmu prospělo. Přesto se jedná o slušný kousek, který se neztratí. 70% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Týpek jako jediný něco ví a my diváci s ním a všichni ostatní mu nevěří a mají nad ním moc. Jak já miluju tenhle koncept! Uvádí mě do stavu vyložené filmové rozkoše. Krom toho je to tedy schematická blbina s digitální příšerou ála Lesapaní, kde jsou všechny postavy, včetně té hlavní, naprostí troglodyti. Příjemně mě překvapil jeden moment na začátku poslední třetiny, který umně využil koncept hrátek s pamětí. Na konci jsem čekal samozřejmě největší klišé typu mamince teče z ucha krev, místo toho se ale objevila snad ještě větší trapárna, u které asi autoři měli pocit, že z toho nebudem týden spát, ale to by chtělo minimální lepší herečku. Jinak můj první film viděný v autokině, konkrétně Strahov, kde jim to pro jistotu dvě minuty před koncem chcíplo a po hodině marného čekání na nápravu jsem si to doma stáhnul a dokoukal. Super. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama