Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Othello 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být smířlivější, když se Piercovi vykašlali povětšinou na lekačky, ta holka křupavá v závěru je docela fajn a prolézání podzemních tunelů s bouchačkou mi vždycky vrátí flashbacky na Vietcong. Ale ono to fakt nemá cenu. Většinu času film tráví tím, že se snaží vybudovat nějaké vzájemné vztahy mezi postavami, čímž odhaluje jak strašná herecká dřeva jsou všichni zúčastnění. Navíc třetina dialogů je o jídle, protože jiný témata lidi dneska nejspíš nemaj. Asi v polovině se mohl film ukončit, kdyby protagonista nezačal blábolit úplný nesmysly a místo toho se prostě zmínil o zmizelém dítěti sousedů. Působí to uměle, protože polodetaily a detaily mají přepísklou hloubku ostrosti, která vytrhává postavy z prostředí a pokud se snažím vytvořit iluzi hrozby přicházející z lesa, prostě to nefunguje, pokud nedokážu natočit les tak, aby nepůsobil jako městský park. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Horory s dětskými hrdiny jsou docela v kurzu, ale jejich kvalita je ve většině případů nízká. Bohužel to stejné platí i pro Démona zatracení, do kterého jsem vkládal velké naděje a minimálně po herecké stránce je překvapivě povedený a všechny postavy diváka zajímají. Hlavní problém je ten, že se jedná o horor a já se nebál ani minutu a ústřední "bubák" mě vyloženě nudil. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický, nie príliš drahý horor, ktorému som nasadenie do našich kín spôsobené koronakrízou prial. Wretched totiž okrem netradičnej tématiky čarodejníctva(asi žiadny iný dobrý čarodejnícky horor ma nenapadá), ponúkne obstojných hercov, slušnú atmosféru i ľakačky a uzavrie to pomerne zaujímavým a pre viacerých určite nečakaným zvratom. Postavy sú sympatické, čudné zmiznutia sa postupom času kopia, niektorí ľudia sa správajú zvláštnejšie a zvláštnejšie a mňa veľmi bavilo spolu s hlavným hrdinom odhaľovať čo sa za tým skrýva.  Úplná pecka to nie je, ale v našich kinách sa za ten rok prehnalo aj určite veľa horších hororov než ten od bratov Piercovcov... Medzi 3 a 4*. 65% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zavádějící název "Démon zatracení" přitom zde žádný démon neni, je tu čarodějnice a přesto že mají sílu od Satana a nebo od nějakého silného démona, samy o sobě nejsou démoni, ale čarodějnice. Nicméně kdybych to měl vzít bez nějakého šťouraní, tak je to relativně dobrý horor, ale protože mi to nedá, tak budu šťourat. A s takovými to filmy je problém, na jednu stranu tu máme hned několik fajn věcí, jako jako to že si čarodějnice vleze do kůže nějaké slečny a tu kůži určitou dobu používá, jako převlek a tohle je tedy dost dobrý. Celé to škubání, křupání, padání zubů, roztrhnutí kůže, to si každý fanoušek hororů vychutná, je to mňamka. A pak je tu vynikající napínavé finále a závěrečný plot twist, který sem nečekal a bylo to fajn překvapení. A taky se mi líbilo, jak režiséři a scénáristi v jedné sobě, pracovali s postavami, snažili se i vedlejším postavám, dát nějakou osobnost a tady asi přichází první kámen úrazu. Každá postava tady má nějakou tu osobnost a tak filmu zase trvá, než se rozjede do těch hororových vod, tak tu máme scény, které sou pro děj nepodstatné a jenom zdržují film, místo těch zbytečných scén, tam mohli víc ukázat co čarodějnice z kamene, dřeva a hlíny umí a že umí. Ale snad největší pěstí do očí, je to, kdy hlavní hrdina chce konfrontovat svého otce, s tím že vedle je čarodějnice a otec mu nevěří, tuhle věc.....tohle ohavnost, tuhle zrůdnost, sem už v hororech viděl milionkrát a překvapivě i zde to má logický průběh. Pak sou tu klasiky typu, šmírování sousedů, pokusy z hlavního hrdiny udělat blázna, závěrečná scéna a našlo by se i pár dalších, ale sem rád, že v tomhle směru se vyhnuli zabití psa, protože za to bych šel na dvě. Je těžké tyhle filmy hodnotit, v jednu chvíli je to na tři, ale pak se to přehoupne na čtyři, ale přeci jenom dám ty tři, protože to má fakt otravné klišé. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluk jede na výlet za svým otcem tam zjistí, že jeho sousedka je čarodějnice a snaží se ji odhalit. Zhruba 20 minut se zde nic nestane jen uvidíme vyvrhnutého jelena nebo co to bylo a celkově je film v hodně pomalém tempu ke konci to začíná navíc připomínat Disturbii v čarodějnické verzi . Závěr mě přijde jako blbost a nedává moc smysl a ani ten oslavovaný twist to moc nezachrání . Normálně je to za 40 procent 20 procent přihodím za téma navíc je to po delší době horor kde není hlavní hrdinkou ženská. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)

Reklama

Reklama