Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

tron 

všechny recenze uživatele

No... nie je to bohužiaľ žiadny hororový klenot. Pritom atmosféra naozaj vôbec nie je zlá, kasting je fajn, prostredie lesov asi ešte nikdy v živote žiadnemu hororu neublížilo (skôr naopak) a niektoré scény sú fakt nepríjemné, mrazivé a bez debaty vydarené. Ale postavy sú neviditeľné, dosť často sa objavuje nuda a naťahované tempo a celý scenár, hoci sám osebe nie je žiadny zázrak, je nejako divne vystavaný a ťažšie pochopiteľný. Menej ako 3* si to ale nezaslúži. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tématicky někde mezi The Hallow (2015) a Chůvou (1990). Zdejší Temná matka žije v lese, obývá rozsochatý strom a bere si ty, na něž druzí zapomněli. Oceňuji, že na místo počítačových efektů převažují masky a poctivá ruční práce, že místo trapných lekaček se autoři snaží budovat atmosféru. Pěkné scénky jsou i ty, kde se Matka přemisťuje z dočasných hostitelů. Ovšem Ben sympatiemi nehýřil, navíc se často choval jako pablb, což mi vadilo. Úplný konec očekávaný - nepřekvapil. Jako celek solidní za 3,5* ()

Reklama

kery- 

všechny recenze uživatele

Typický obraz dnešní moderny, kdy se cílovkou stává především náctileté publikum. Je mi smutno z toho, když u takového filmu čtu komentáře s hodnocením 60% a víc zrovna od lidí, které jsem s určitou nadsázkou před zhruba 10 lety považoval za takové "virtuální parťáky" v hororovém žánru, protože se mi téměř vždy trefili do vkusu. Ale jak vidno, na většině těchto uživatelů se ten věk již podepsal - tito imbecilní senioři přes urputnou snahu udržet svou vlastní moč evidentně již nejsou schopni rozeznat kvalitní hororový snímek od sračky. Ach bože, jak já miluju (ne)cenzuru na čsfd.. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemne to hovorilo v náznakoch a proste nenudilo. Aj keď je to dosť jednoduché, občas nelogické a s nevýraznými postavami, ale odsype to a ja neľutujem, že som na tom bol v kine a už vôbec nie to, že som to videl a možno zhliadnutie niekedy aj zopakujem. 6,5/10 (Videné v kine, 5.9.2020, Originálne znenie) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Původně jsem dal slabé 2*, ale nyní měním na 1*. Jsem typ diváka, který, když si zapne film, tak ho dodívá do konce. A to i za cenu, že bych se sebevíc u toho měl posrat. Zde jsem se naštěstí neposral, ale málem jsem u toho usnul. První cca půlka filmu je totálně o ničem. Sledujeme tu mladého kluka, který mi byl děsně nesympatický, stejně tak jako zbytek (ne) herců. V druhé půlce se už postupně začne něco dít, ale tak táhlým tempem až do konce, že to ani nemůžu ocenit. Hororové prvky jsou zde nulové. Určitý nápad tu je a logické vysvětlení ke konci též, ale to je vše. Takže jsem se ani na minutu nebál a nic mě co se týče toho zatraceného démona, nebo co to bylo za kokota, nezaujalo. Nic extra nelogického tu nebylo, prostě to bylo čistě nudné …. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)
  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)

Reklama

Reklama