Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Funguje v Americe presumpce neviny? Michael Gallager se o tom přesvědčil na vlastní kůži, když jednoho rána otevřel noviny a na titulní straně spatřil svoje jméno. Článek, který následoval, byl celý smyšlený a obviňoval ho ze zločinu, ze kterého měl již být dokonce téměř usvědčen. V té chvíli se dosud úspěšnému obchodníkovi zhroutil život. Proto kontaktuje autorku článku, aby zjistil, co za spiknutím proti jeho osobě vězí. Spolu se pustí do vyšetřování, při kterém vyjde najevo, že vše byla jen pouze léčka, kterou na něj nastražil kdosi velmi nebezpečný... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (39)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack je dobrý vypravěč příběhů a Paulovi Newmanovi velmi dobře sedí role Michaela, syna muže spjatého s mafií, kterému jeden novinový článek, napsaný bez zlého úmyslu, velmi zkomplikuje život. Sally Field hraje novinářku, která se zmítá mezi svým citem a smyslem pro pravdu za každou cenu a pomalu a bolestně zjišťuje, že novinářská etika není zrovna jednoduchá věc. Všechny tři nominace na Oscara Paul Newman, Melinda Dillon a scénář) jsou naprosto zasloužené. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mne potěší, že když si neschopný vyšetřovatel neví rady s případem, tak mu nezištně pomohou média. Stačí nechat nahlédnout zvědavou zástupkyni sedmé velmoci do spisu, nechat právní oddělení novin předvést temnou stránku demokracie a s plnou pusou novinářské etiky zničit život nevinnému člověku. Bylo mi velkým potěšením sledovat, kterak si Mike Gallagher neprohnal kulku hlavou, ale rozhodl se k protiúderu. Velmi inspirativní. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná nepatrně nudnější počin Sydneyho Pollacka, ovšem Paul Newman vytahuje tento snímek alespoň na ty 3*. Některé scény jsou tu napínavé, ale ztratí se v těch rozvleklých, upovídaných a nudných. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Komplikovaný politicky motivovaný případ, kde si státní vyšetřovatelé udělají z nevinného obětního beránka a ten jim to nakonec vrátí.. Není to krimi, nejde o vyšetřování oné vraždy vlivného odboráře v pozadí... Vztah novinářů k odpovědnosti za "polopravdy", které vydávají často za jedinou pravdu pod sluncem..!! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesná studie o novinářské etice a odpovědnosti, kterou Paul Newman povyšuje k hranicím dokonalosti. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho hluchých míst, příliš málo dynamiky, Fieldová je příliš tuctová i tuctově hraje a Newman má na svém kontě i mnohem lepší herecké výkony. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som nemal v úmysle si film pozrieť, lebo 70 % sa mi zdalo byť málo, ale potom som si všimol Paula Newmana a Sydneyho Pollacka (môj najnovší príspevok do desiatky najobľúbenejších) a bolo to inak. Bol som veľmi spokojný, príbeh bol zaujímavý a po roku 1989 bližší aj nášmu publiku. Nič v ňom nebolo čisto biele, ani čisto čierne a divák je príbehom nútený zaujímať postoje a ujasňovať si vlastné názory na problémy, ktoré nie sú jednoznačné. Nad všetkým sa týčilo herectvo Paula Newmana, ktorý v tomto filme nanešťastie nenašiel porovnateľného hereckého partnera (Sally Field bola nevýrazná a nezaujala ma). ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kombinace Newman - Pollack mě lákala jak hromada dobrýho žvance. Sice jsem se najedl, ale že by mi nějak extra chutnalo? To bohužel ne. Vynikající byly přílohy v podobě Sally Field a Paula Newmana. Hlavní chod mi přišel málo dochucený a studený jak psí čumák. Sidney už mi připravil mnohem chutnější pokrmy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack s příběhem ještě z dob, kdy život určovalo to, co se píše v novinách. Dneska kromě bulváru a jeho "inteligentních" čtenářů pologramotů je každému putna, co v novinách najdete, protože je nikdo v tištěné formě nečte. Paul Newman v poněkud tajemné roli, v dokonale vypointovaném a chladně uzavřeném příběhu. Už samotný název dává tušit, že se jedná o inteligentní podívanou. Americké dobovky ze sedmdesátých let (s přesahem do začátku mého rodného desetiletí) mám moc rád. Viděno na trajektu na Milos. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace dramatu z novinářského prostředí s romantikou o vztahu rázného Newmana a senzacechtivé Fieldové. Takové nic proti ničemu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitne natočená novinárska dráma, ktorá nevsádza na napätie až v takej forme, ako VŠETCI PREZIDENTOVI MUŽI, ale v mnohom ho pripomína. Ide skôr o romantické podanie problému, ako to akčné. Takže zrejme viac film pre diváčky. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

"Bez zlého úmyslu" je předzvěst desetiletého úpadku žánru. Nemastné, neslané, překomplikované, ale poměrně slušně natočené krimi s vynikajícím Newmanem a příšernou Sally Fieldovou - vím, že to asi zazní krutě, ale je mi záhadou, koho napadlo obsadit do hlavní role tak mdlou, nenadanou a naprosto asexuální ženskou. Zbytečný film bez tempa a pointy. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo natočil takovýhle film o tom, jak čeští poliši ořou s nevinnýma lidma, byla by to pecka! Amerika už to má dávno za sebou a téma bylo poněkud vyčpělé už když Pollack točil tento film. Takže je to spíš taková selanka, nikoli hloupá, leč bez napětí. --- Výsledek kazí i Sally Field - je to dobrá herečka, ale o postavě, kterou zde představuje, by nikdo soudný neřekl, že je "dobrá novinářka". Snad by mohla od plotny psát amatérské recenze na televizní seriály. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Tento pán režisér robí kvalitnú prácu. Čo film, to zážitok. Romantika, mafia, vyšetrovanie, dráma, novinárčina... z každého kúsok a to v mojich očiach vytvorilo veľmi dobrý mix. Silný film čo sa týka réžie, hereckého stvárnenia (Newman úžasný, vlastne ako zvyčajne) a myšlienky filmu – čo je pravda, čo je lož, aké ťažké je robiť zložité rozhodnutia, akú moc majú médiá... „Dostali ste sa sami.“ ()

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama