Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Karpatech v roce 1851. Elvíra cestuje do Paříže a zastaví se společně se svým sluhou na noc v hostinci. Kvůli malému peněžnímu rozdílu při placení je však násilně vyhozena…má však „štěstí“ a zachrání ji místí obyvatelé, kteří ji vezmou na zámek hluboko v kopcích. Majitel tohoto zámku truchlí pro svou zemřelou manželku a Elvíra se jí velice podobá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S gotickou čůzou Elvírou som sa zoznámil prostredníctvom filmu "Elvíra - Vládkyňa temnôt", ktorý bol natočený v roku 1988. Zapôsobila na mňa táto prostoreká, nekonvenčná, prsatá deva. Pobavila ma. Morbidným spôsobom ma očarila. Po trinástich rokoch bolo vyprodukované pokračovanie "Elvíra - Strašideľný zámok". Zmenila sa doba, zmenilo sa prostredie. Čierny humor vyšedivel. Elvíre očividne ovädli cecky. Zo sexi kočky sa stala stará vydra. Už ma to ani zďaleka tak nebavilo ako pôvodný film. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už titulky prozradí, že půjde o parodii na Cormanovy adaptace povídek E.A.Poa. Zánik domu Usherů, Havran, Jáma a kyvadlo, Ligeina hrobka...Scott Atkinson stylizovaný do Vincenta Price a doslovná citace z uvedených filmů (uzavření do železné panny, sny a vzpomínky, hrad v bouři...) potěší každého fanouška R.Cormana. Elvíra je kapitola sama pro sebe. ,,Naštěstí mám své airbagy." ,,Těším se na další výmol." Viděno potřetí a stále zábavné. Hodnocení ponechávám. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Slunce za les zapadá, za břicho se popadá.“ Bohužel ne smíchy, ale spíš kvůli břichabolu. Přitom začátek byl slibný. „Paní, klepe na nás hostinský! Chce zaplatit ubytování.“ „Zlato, když strávím noc v něčím pokoji, měl by platit on mně.“ Následuje útěk skrz UCPANÉ OKÉNKO: [][] Co ho ucpalo? Zadnice macaté služebné, křížence Heleny Růžičkové a Švejka. Korpulentní postava, prořízlá pusa a výše (či níže) IQ nejasná. Křečovitá snaha o „parodii na Cormanovy adaptace povídek E.A. Poa.“ Nepovedené, protože již dopředu avizované pokusy o groteskní gagy. Suché deklamování „vtipných“ dialogů. [][] Ach jo. Že já si radši znovu nepustil zábavnou Elvíru z r. 1988. Jedna hvězda držkaté knedlíkové buchtě Zou Zou a druhá nestárnoucí Elvíře, ze staré známosti. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nadržená Paní temnoty Elvíra zažije na starém zámku v Karpatech dobrodružství jak vystřižené z Cormanova hororu. Celá komedie. věnovaná Vincentu Priceovi, je pojatá jako pocta/parodie právě na Cormanovy filmy, zejména Jámu a kyvadlo a Zánik domu Usherů. Sice to nebyla bůhví jak vtipná komedie, ale s Elvírou je docela sranda a napadají mě minimálně dva důvody, proč si tento film pustit :-D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moje bránice dostala pěkně na frak, když mi do cesty zase vlezla tahle podivná ženská. Tentokrát se ocitla na místě, kam svým zjevem po právu patří. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pokračování zábavné komedie s Elvírou je slabší než jeho předchůdce, má malý rozpočet, točilo se v Rumunsku a jeho orientace na parodování filmů Rogera Cormana a Vincenta Price nemusí sednout každému. Pokud vás ale nebaví humor, založený na kozách a přisprostlých moderních vtipech nadržené Elvíry v 19. století, ani nemáte slabost pro prostředí hradů nebo pro Elvíru všeobecně, tak tomuhle dílku nejspíš dáte o dvě hvězdičky miň. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

I když rozpočet nepatřil mezi největší ( dozvíme se i v průběhu filmu ), je to celkem úsměvný příběh s dobrými hláškami. A to je Elvíra ještě vzhledem spíš z erotické show než ze středověku :-) ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Cassandra Peterson se po třinácti letech vrací v roli svérázné Elvíry. Opět se jedná o hororovou komedii, tentokrát však zasazenou trošku hlouběji do historie – s letopočtem bohužel klesá i kvalita. Příběh je zasazen do tajemných Karpat, přes které si to Elvíra štráduje se svou služebnou do Paříže na vysněnou show. Po několika peripetiích se náhodou ocitá na zámku Pekelňák a zcela náhodně je podobná bývalé paní domu, jejíž choť se stává Elvíře laskavým, leč podivným hostitelem. Dílko disponuje opět naprosto perfektní výpravou, ale humor oproti minulé taškařici vnadné Elvíry dost upadá a některé vtípky působí dost křečovitě. Na druhou starnu se najde pár povedených gagů, které spolu se scénami ze slavných hororových filmů působí velmi příjemně a částečně vyvažují znatelný propad proti ELVIRA, MISTREE OF THE DARK. Kromě klasického Elvířina dekoltu se divák dočká také spousty crazy postav a jim odpovídajících hereckých výkonů včetně dalšího správňáckého svalnatce, na kterého si Elvíra opět brousí drápky. Dobrodružství Elvíry v tajemném hradě tvůrci pojali ještě více šíleně, než v jejích minulých eskapádách. Ovšem méně, někdy znamená více. Přesto však na té ženské něco je. U mě za tři hvězdy. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento novsi film o Elvire je podla mna ovela lepsi film ako Elvira Mistress of the Dark. Tu sa nachadza ovela viac humornych situacii a aj pribeh bol ponoreny do lepsieho prostredia, ako v sucasntnosti. Stary temny hrad a jeho tajomstva ma uputali a cakal som kazdu minutu ako sa to bude vyvijat. Super hlasky od samotnej Elviry vo mne zanechavali usmev na tvari a vzdy kazdeho skvele okomentovala, ked s nou rozpravali podivny ludia z hradu. Je to taky uleteny film, v ktorom Elvira srsi takymi modernejsimi hlaskami, ktore sa v tej dobe ani nehovorili. Cakal som, ze to bude horsi film ako jeho starsi surodenec, ale milo ma to prekvapilo:) Bola tam aj jedna krvavejsia cast filmu, ked Elvira bola priputana na stole a nad nou sa pohupovalo kyvadlo. Ona usla a pan hradu Vladimir sa tam k tomu muciacemu naradiu nedopatrenim dostal a to mile kyvadlo ho krasne postupom casu pretalo na dve rovnake polovicky. Aj to pekne ukazali, ako sa telo rozdelilo na dve casti. Vyzeralo to skor tak komicky a vobec nie hororovo, ale ved sa nie comu divit. Ved predsa sa film niesol v takom komedialnom duchu a vobec nie v horore:) ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Paródia na motívy poviedok od Poea - Zánik domu Usherov a Jama a kyvadlo. Nič svetoborné, Mistress of the Dark bolo min. o triedu lepšie. ()

Reklama

Reklama