Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé obci v rekreační oblasti je poplach, v mimosezónním čase zde řádí pachatelé… Tak tu máme další vloupání a zase rekreační objekt, povzdechl si policista. Nikdy nic neukradnou, zato rozmlátí vše, co se jim dostane pod ruku! A to máme teprve září. Třetí případ na obvodě, sedmý v okrese. A vše je zřejmě dílo jedné party pachatelů. Ti využívají nepřítomnosti chatařů a nastěhují se vždy na noc do některé z chat a pak ji uvnitř zdemolují. Nový policista, podporučík Janata (J. Satoranský) zajistí podezřelého, ale následně se ukáže, že jde o syna jednoho z chatařů – Štěpána Rohlenu (A. Navrátil), jenž spolu s Táňou Votrubovou (M. Horáková), dcerou šéfa místní policie (J. Vinklář), pátrá po pachatelích na vlastní pěst. A tak se dostanou i do jejich rodinné chaty, kde na trojčlennou partu narazí… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Úděsný. Tristní pohled na Václava Vosku, tohoto českého Mastroianniho, který měl za sebou již přehlídku vskutku nebývalých hereckých výkonů, jak se plichtí v té ošuntělé moralitě... Kde nic není, ani divák nebere. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Asi to nebyl záměr tvůrců, abych u kriminálky řval smíchy. Chování party teenagerů je naprostý scenáristický peklo a jediná postava, který se dá aspoň trochu věřit, je soudruh VB příslušník Vinklář. Nemluvě o tom, že v hodinovým příběhu je špatně čekat padesát minut, až se začne něco dít. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Janečková měla zůstat u pohádek, na které se specializovala. V televizním filmu Škodná si odskočila do tématu, který moc nezvládla. Partička chuligánů v čele s Janem Hrušínským, který si nechává říkat Šéf a kteří se vloupávají do chat a tam vše ničí působí navíc až moc výchovným dojmem a hodně naivními dialogy, přičemž se postavy chovají jako dementi. Je to škoda, protože závěrečná pointa je vcelku nečekaná a překvapivá. Líbilo se mi prostředí chaty a občasná, na kytaru vybrnkávající hudba Luboše Sluky. Takže dohromady tak půl na půl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lupiči se cpou turistickým salámem a lahváčema. 1) Dobrý námět pokazil mizerný scénář, hrozné dialogy a celé provedení ve stylu špatných televizních inscenací._____ 2) 18letý syn mjr. Zemana Pavel Brabec (boxer Silas) je dnes prezidentem Asociace reklamních agentur. 20letý nevěrohodný tvrďák Jan Hrušínský (šéf party), 17letý milý Antonín Navrátil (oběť) a 18letý Michal Nesvadba ("měkký" lupič Rudla). Velcí herci typu Vosky či Vinkláře zde nemají, co by předvedli._____ 3) Spíš než policii potřebují tito socialističtí zmátoření grázlíci otcovskou ruku a pár facek. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jak se budí princezny znamenalo, že se Honza Hrušínský dvoří Marii Horákové a to mi sedlo. Dříve byl natočen tento snímek, kde Honza Hrušínský představuje drsného šéfa partičky a Marie je dcerou esenbáka a to je divný. On i Nesvadba jako vykradač chatek vypadá divně. Jenom Navrátil a Satoranský mají své kladné role. Z filmu je cítit výchovný podtext mládeži. Kdo má delší vlasy a jeansku je rebel. Ale rozuzlení příběhu vykradačů chat bylo překvapivé. Krimi snímek je v dnešní době spíše úsměvný. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ta režisérka byla vážně na palici. Vykradači chat chtějí boxovat. Asi nikdy nepotkala kriminálníka. Hrušinský v roli kapitána party naprosto trapný. No děsný, vypnul jsem ve 20. minutě. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Trošku rozpačitý film. Ze začátku se to tváří jako dětský dobrodružný film. Pak se to zvrtne ke statickému dřepění na chatě s různými existenčními hovory dospívajících kluků. Aspoň nakonec se to trošku rozjede a je to chvilku akční a nečekané. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jenže teď seš v partě, tak se neboj!" Ano, vyloženě televizní s na jednu stranu naivními dialogy, ale na druhou se zajímavou psychologií nápravy. ()

Amonasr odpad!

všechny recenze uživatele

Směšně absurdní socialistická moralita. Příšerný scénář, dialogy absolutně mimo jakoukoliv realitu. Tohle muselo působit směšně už v době svého vzniku, hlavně u mládeže, na kterou to bylo výchovně zacíleno, pokud se na to vůbec vydržela dívat. Není divu, že taková zcela nevěrohodná slátanina ovlivnila toporné herecké výkony nejen mladých herců, ale dokonce i těch zkušených. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Žalostně popsaný příběh, který přitom zachraňuje obstojné rozuzlení a drama na závěr. Jenže to je právě to. Padesát minut se nic neděje, člověk by usnul nudou a navíc herecký výkon Michala Nesvadby je opravdu tragický. Vůbec chování postav, hlavně tedy mladíků, je často nelogické. Tři zloději se chovají a jednají i na tehdejší dobu dost nevěrohodně. A to nemluvím o policii, která si jde na zábavu a mládežníci místo ní hlídkují v lese, podobně jako myslivec. V exteriérových záběrech je pak kvalita obrazu strašná. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní. Esenbáci zdůrazňují, že partička v chatách nic nekrade a jen ničí a pak se ukáže, že jde o krádeže, které organizoval Voska, který chaty vytipoval. Silas, který má být silák, ale působí jak opuchlá nit, to neměli k dispozici žádného aspoň trochu líp vypadajícího svalnatce? Prostě plno chyb a je škoda, že herci jako Vinklář, Větrovec, Satoranský nebo hlavně Voska, nemají co hrát. Nepodařené od začátku až do konce. ()

Reklama

Reklama