Reklama

Reklama

Kono subaraší sekai ni šukufuku o! Kurenai densecu

  • Japonsko この素晴らしい世界に祝福を! 紅伝説 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmovém pokračování Kono subarashii sekai ni shukufuku wo! a Kono subarashii sekai ni shukufuku wo! 2 se opět vrací Kazuma Satō a jeho parta. Tentokrát jsou vyplašeni dopisem od Yunyun, ve kterém se píše, že se mají dostavit do vesnice klanu Karmínových Démonů. Banda se tam rozhodne jít a využijí tam trochu času, který jim zbyl, ale potíže začnou vznikat poté, co se objeví nepřátelský generál! (CarnTheNunya)

(více)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

I filmová Konosuba si drží svůj standard ohledně vtipů a během nějaké té hodiny a půl zvládne i odvyprávět docela smysluplný a zajímavý příběh s tím, že postavy a jejich vztahy se zde posunou mnohem víc, než v celé druhé sérii seriálu... A já jsem spokojený, bavil jsem se moc dobře, na barevnou magii se mi pěkně dívalo a k dokonalosti mi snad už jen chybělo, kdyby v závěrečných titulcích, po tom dojmu co ve mě zanechal boj s další generálkou pána démonů, začalo hrát "All you need is love..." 9,2/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, ale zároveň nic, čím by se člověk mohl veřejně chlubit, že se mu to líbí - čili přesně Konosuba, jak ji mám rád. (místy mě až ze smíchu bolelo břicho, jak nebylo přestávky mezi "epizodami") Nemůžu se však zbavit dojmu (a utvrdila mě v tom kritika čtenářů předlohy), že závěr filmu byl špatně rozvržen - epické bitvy jsou fajn, ale emotivní a zcela zásadní vývoj charakteru postav si zaslouží víc než jen pár krátkých scén oproti protahovaným soubojům (notabene když to bylo vtipné i roztomilé zároveň; rozhodně se z toho dalo vytěžit více). Animaci není co vytknout, drží se na vysoké úrovni a skvěle sekunduje vynikajícímu scénáři a dialogům. Hudebně je to místy klasický grandiózní filmový průměr anebo grandiózní RPG-videoherní průměr, zachraňují to tak klasicky energický OP a typicky oddychové ED. Subjektivní plus za mnou milovanou absurdní estetiku Crimson Demons, jak co do jejich oblékání, jejich představování tak jejich magie. S tím jde ruku v ruce i objektivní mínus za Darkness a Aquu, které dostaly nepoměrně méně času na obrazovce, oproti páru "kazumin". Jestli si něco ze světa Konosuby zasloužilo celovečerní film, bylo to tohle. Zasloužilo si to však větší distribuci do kin - sledování doma je pohodlné, ovšem smát se společně s ostatními fanoušky a vidět EXPLOSION! na "stříbrném" plátně musí být k nezaplacení. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Víc vtipu, víc výbuchů, víc boing boing-... ehm, Konosuba film naštěstí najel na linii z první série a já se příjemně bavila. Dokonce jsem viděla i jakési lepší zvládnutí vztahů tak nějak celkově. Za mě tedy slušných 9/10 a příště přidejte trochu víc explozí, protože těch bylo málo :) *sarcastic laugh* PS: Kazumovi se v tomto filmu splnil nejeden sen. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si to drží svůj standard. Přišlo mi, že tentokrát kadence vtipů nebyla tak velká jako obvykle, ale zase jsme dostali navíc spousta mega mega explozivních hyper extra clash-spell-explosion fightů. 😜 75% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,I said that the sword’s name is Chunchunmaru.“ Konosuba ve filmu je docela zajímavá, divák se dozví něco o minulosti Megumin a Yunyun. Do toho se zapletou s jedním zlým generálem, jak to bývá v seriálu běžné. Vlastně jde o klasický díl seriálu roztažený do hodiny a půl. Konec mi přišel ale hodně natahovaný a kdyby se o půl hodinku zkrátil, vůbec by to nebylo na škodu. Nicméně děj přijemně ubíhá, obsahuje hodně vtipů a narážek a celkově je to trochu svěžejší než seirálové díly. Škoda jen, že to trochu odbočilo od parodie na roleplaying hry, čekal bych ně více odkazů. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Kazuma se tentokrát vydá na dobrodružství do vesnice karmínových démonů, kde se setká se spostou lidí podobných Megumin a narazí tu i na dalšího generála démonní armády. Jako obvykle se tu člověk řeže smíchy od začátku do konce typickému humoru pro tento svět, má to i své vážnější momenty, což tomu přidává na kvalitě a taky trochu oddechu od všeho toho šaškování, a celkem mě i překvapilo více momentů té úžasné animace při záběru na blízký detail pro dramatičnost. Po příběhové stránce mě zaujalo několik nových informací o postavě Megumin. A v závěru jen hudební stránka, která se drží svého (takže nic moc). ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Kazumin forever! Filmové zpracování zastánce pravé rovnosti pohlaví se povedlo stejně ne-li lépe než seriálové zpracování. Jeho reakce na to, když s ním chce mít YunYun dítě je fantastická stejně jako jeho pokusy vyspat se s Megumin a když je vyruší Sylvia. Líbí se mi, že film rozvíjí lore, které bylo naznačeno v seriálu, takže za mne osobně naprostá nádhera. A Vanir a Wiz vs Sylva, taky skvělé. Nemám co bych tomuhle filmu vytkl, takže za plný počet. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Film má vše na co je divák ze seriálu zvyklý. Kupa urážek a nenucených sexuálních narážek. Nějaké ty bitvy a nová dobrodružství s poznáváním zdejšího světa. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

A víte vy co? Mně se to vlastně líbilo. Bylo to vtipné, nenudil jsem se a místy byla i ta animace docela hezká. Město Megumin je, oproti městě Aquy, zajímavé, a protože se jedná o film a ne sérii, tak se celkově příběh nezdál ani moc natahovaný. Jak jsem již řekl, vtipy byly vtipné, což je vždycky plus. Popravdě si nejsem jistý, co bych tomu víc dodal. Je to stejné jako u standardní Konosuby, ale není natahovaná a je o trochu lépe zpracovaná. 9/10. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem viděl i film. Film stejně jako anime série je úplně stejně vtipný a zábavný. Postavy se opět nezapřely se svým chováním a reakcemi k situacím. Konečně jsem dostal v Konosubě i malilinkato romance (ale fakt jenom malinký ždibíček :D). Nebyl jsem si jistý koho bych měl shipovat s Kazumou, jestli Darkness nebo Megumin, ale po filmu je to jasná Megumin. Kazuma v tomto filmu zažívá svojí "popular phase" což jsem mu moc přál. Chtěl jsem aby se s někým dal dohromady, ale to se nejspíš v Konosubě nikdy nestane :D. Hodně lidí (např. na myanimelistu) si stěžovalo na animaci, že prý je úplně stejná jako v anime sériích. A já říkám: No a? Vždyť je to právě dobře, že animace zůstala stejná. Já si myslím že na anime, které se netočí moc zrovna okolo soubojů, tak bojové scény, kde je hodně explozí a různé magie, tak je animace náhodou dost super. Děj ve filmu jsou vlastně jenom jak to už někdo zmiňoval, jedna velká epizoda která je natažená na hodinu a půl. A i tak to vůbec nevadí, protože postavy, které jsou kdybych je měl hodnotit číselně 10/10, to prostě vždycky "potahají". Závěrečný souboj, mi moc nedával smysl, protože !!!SPOILER!!! jsem nechápal proč se znova objevili už dávno poražení Dullahan a Hans a společně se všichni se Sylvií proměnili v jedno velké monstrum. Po podívání se na internet jsem zjisitl, že v Light novel (předloha anime) Sylvie umře už po vystřelení z té velké zbraně a v anime přežjie jenom proto, aby to natáhli a aby další postavy dostali další prostor. Teď už chápu proč to nedávalo smysl. !!!KONEC SPOILERU!!! Kromě závěrečného souboje, byl film stejně dobrý jako anime série, kde vtipů a praštěných charakterů nebylo nazbyt. 5 hvězd (8/10). Pokud se vám líbilo anime, tak se vám rozhodně bude líbit i film. ()

Danken07 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik tejto série musím povedať, že som veľmi sklamaný z tohto filmu. Dej bol strašne jednoduchý a nezaujímavý. Je smutne, že z paródie na isekaie sa stal generický isekai. Komédia pre mňa nefungovala, kvôli rýchlemu tempu deja. Kvalita animácie je nižšia než v seriály (okrem súbojov). Nové postavy mali pár dobrých komediálnych scén, ale to je asi všetko čo o nich môžem povedať. Záporak nie je vôbec zaujímavý. Finále bolo fakt stupídne, čo sa týka logiky. Od vývoja vzťahu medzi postavami som očakával taktiež troška viac. 50% ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Seriálová verze je vážně dost zábavná, ovšem u tohoto filmu bych neřekl, že si drží svůj standard. Trochu to od 2. série sklouzlo dolů, především kvalitou a dávkou humoru, která je docela důležitá pro tuto sérii. Přijde mi s odstupem, že film se tehdy spíše svezl na vlně hype kolem Konosuby. Každopádně o tom zase nemůžu říci, že to bylo strašné, spíše tentokrát nadprůměr oproti tomu, jak běžně hodnotím Konosubu, tak z 9/10 to sklouzlo na 6/10, což je znatelný propad. Ovšem hodně vtipů je stále vtipných a hodně situací k zasmání, konec filmu trochu vázl a přišel mi spíš jako filler na vyplnění času? Dokážu si představit hlavní postavy v lepší situaci, která tam byla nastíněna. I když tohle mi tak moc nesedlo, tak si nemyslím, že Konosuba by byla obecně nějak špatná, spíše naopak a spíše si myslím, že příště by potenciálnímu filmu více prospělo, kdyby byl tvořen jako film a ne jako několik epizod anime v sobě. Ono to na tom dojmu taky udělalo své... ()

Reklama

Reklama