Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Maq 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mýlce - nemám nic proti čtení Grishama. Nicméně je dobré vědět, že byste se zesměšnili, pokud byste jeho knihy vychválili ve společnosti lidí v literatuře orientovaných. Grisham není velký spisovatel, nepíše uměleckou prózu, nýbrž pracuje podle šablony dobře spočítané na vysoké prodeje. Nikdy nenapíše nic co by čtenáře namáhalo či zpochybňovalo jejich představy. --- Proč to říkám? Protože ani v nejmenším nepochybuji, že Pollack toto dobře ví. Jestliže si zvolí takovou předlohu, rozhodně nejde o nějakou uměleckou inspiraci. Je to čistě obchodní počin. Nenazývejme to uměním. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď je film adaptáciou úspešného bestselleru, je obsadený kvalitnými hercami a na režisérsku stoličku si nesadne nikto menší, ako Sydney Pollack, potom nemožno od výsledku očakávať nič iné, ako divácky úspech a zhovievavý postoj kritiky. Neohrozila ho celá plejáda obdobných filmov z právnického prostredia, ani mierne prepísknutá dĺžka a výnimočne ani nezriedkavá alergia na Toma Cruisa. Je to dobre zapamätateľný, pri premiére celkom napínavý a inteligentne urobený film, na ktorom sa nedajú nájsť výrazné chyby. Veď ani ich netreba hľadať. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zhruba do 125. minuty je všechno v pořádku a znalec předlohy ocení, jak scenáristé redukují postavy, pozmění jeden důležitý charakter (G.Hackman), přidávají dramatické momenty a vůbec vytvářejí svižnou adaptaci rozsáhlého románu. Pak ale přijde „akční“ finále a závěrečná „konfrontace“, které se natolik odklánějí od knihy a leští Mitchovy pohnutky (hlavně všechno podle práva, byť z toho nebudu mít ani vindru), že jsem byl znechucen- a ačkoli je Firma pořád lepším filmem než třeba Případ Pelikán, na čtyři hvězdičky nepůjdu, protože kvalit Schumacherova Času zabíjet (o Coppolově Vyvolávači deště nemluvě) nedosahuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moja snáď najväčšia trilerová klasika 90 rokov spoločne s Utečencom. A asi aj najlepšia Grishamovka, ktoré v tom desaťročí tiež leteli a kvalitatívne boli vysoko nad priemerom. Príbeh je vysoko nepravdepodobný, ale o to pútavejší a napínavejšie scény sa hladajú inde iba velmi ťažko. Cruise neprehráva, ale je samozrejme v tieni Hackmana. Toto som už videl asi 5 krát a do 10 to určite ešte potiahnem. Za zmienku stojí netradičná hudba. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (13)

  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama