Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s mladým Cruisem. Ten jako nadějný mladý právník nastoupí do firmy, která je hodně zvláštní. Je kolem ní mnoho záhad a vše jde jak po másle. Po čase zjistí, že je to jen zastíračka pro mafiánskou organizaci a on neví, jak ven. Cestu mu sice ukáže FBI, ale ani u nich to není zadarmo. Snaží se tedy kličkovat jak jen to jde, aby z toho i se svou rodinou vyšel ve zdraví. Ze začátku je trochu pomalejší tempo, ale konec stojí za to. Najdeme tu i více známých herců. "Firma to zařídí." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický Pollack. Vynikajúci herci, špičkovo odvedená režisérska práca, pútavý rozprávačský štýl... No ten námet a scenár určite nie je moja krvná skupina. Vlastne ide o taký prototyp niečoho, čomu sa venuje veľa iných, mne nič nehovoriacich filmov z prostredia práva alebo politiky (v tomto je majster Clúnyj), dokonca i béčkového razenia. No Pollack z tohto pre mňa šedivého a málo zaujímavého námetu dokázal vykresať diamant. Lepší priemer. 65/100 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Provařená a dost staromódně (rozuměj pomalu) točená story a jednom bystrém právníkovi, kterého zahrál relativně solidní Tom Cruise na začátku své bohaté herecké kariéry. Firma toho po filmové stránce může nabídnout poměrně dost. Ucházející dějovou linii, která ač není co se tempa týče tak vyrovnaná, jak by bylo potřeba, nabízí relativně solidní rozpitvání právnického systému a celé řady s tím souvisejících kliček. Navíc způsobem věru přehledným i divákovi, který si směle může říkat v daném sektoru laik. Ke vší škodě je však celý tento obsáhlý a relativně dlouhý kolos dost neosobní a bez většího množství jakéhokoli kouzla, či osobní sympatie. Pollack umí zdatně točit, ale na jiskru tentokrátě v těch stozích papírů zapomněl. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Konspirační thriller o firmě, která se tváří jako seriózní, ale obchoduje tak trochu nelegálně. Celá plejáda hvězd v čele s Tomem Cruisem, Gene Hackmanem a Edem Harrisem. Pravda, rozjezd to mělo pomalý, ale od doby, kdy Tom začal něco tušit, to byla jízda napětí. Pořád se něco dělo. A od této chvíle jsem si to opravdu užíval. A Tobin Bell, známý jako Jigsaw s výrazem nekompromisního zabijáka byl výtečný. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (13)

  • Meno Genea Hackmana sa neobjavilo v reklamných materiáloch k filmu. Jeho kontrakt vyžadoval, aby jeho meno bolo dôležitejšie než názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Kontrakt Toma Cruisea ale zároveň vyžadoval, aby jeho meno a jedine jeho meno bolo dôležitejšie ako názov filmu vo všetkých reklamných materiáloch. Hackman sa teda rozhodol vypustil svoje meno zo všetkých reklamných materiálov úplne, vypustil svoju osobu a prekvapil tak všetkých divákov. Vo filme samotnom nasleduje Hackmanove meno po Cruiseovom a pred titulom. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama