Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si z úvodu 40-50 minút, ale nebavilo ma to. Klasická najivná idylka, že po skončení školy má človek hneď prácu, barák, auto a papá v reštauráciach. Americký sen, ktorý osprostieva prisnených ľudí. Tento tip amerických filmov teda už moc nemusím. Radšej mám filmy z americkej reality, kde ľudia bývaju po kanáloch, v karavánoch, v stanových mestečkách, pod mostom, či v papierovej krabici a ako vyberajú odpadkové koše, kde šťastlivci hádžu svoj nadbytok. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Amerika potřebuje nekonečný množství právníků, aby mohl i prostý občan prožít svůj americký sen při soudních sporech s kýmkoli o cokoli. Pokud se však v tomto přirozeně prohnilým prostředí zjeví jedinec, jež kromě inteligence disponuje i profesně zcela zbytečnou čestností, tak je na průšvih zaděláno a o solidní zábavu postaráno. Tedy alespoň pro mne, který na Ústavu Spojených států amerických přísahá, že neexistuje právní problém, který by nevyřešila trocha toho starýho poctivýho násilí. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Možná je mé hodnocení trošku nadsazené a možná vám následující věta bude připadat jako hipsterská, ale to mi je fuk. Chybí mi doby, kdy se natáčely filmy jako je tenhle, kdy hlavní hrdina není vlastně hrdina, nemá pekáč buchet, dokonalou paměť, nadpřirozené schopnosti... byť ty filmy, které se točí teď, mám rád, Nicméně pokaždé, když si pustím snímek podobný tomuto, tak je to více než příjemné osvěžení a hlavně připomenutí, jak může film vypadat. Navíc pod taktovkou skvělého Sydnyho Pollacka. 100 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Provařená a dost staromódně (rozuměj pomalu) točená story a jednom bystrém právníkovi, kterého zahrál relativně solidní Tom Cruise na začátku své bohaté herecké kariéry. Firma toho po filmové stránce může nabídnout poměrně dost. Ucházející dějovou linii, která ač není co se tempa týče tak vyrovnaná, jak by bylo potřeba, nabízí relativně solidní rozpitvání právnického systému a celé řady s tím souvisejících kliček. Navíc způsobem věru přehledným i divákovi, který si směle může říkat v daném sektoru laik. Ke vší škodě je však celý tento obsáhlý a relativně dlouhý kolos dost neosobní a bez většího množství jakéhokoli kouzla, či osobní sympatie. Pollack umí zdatně točit, ale na jiskru tentokrátě v těch stozích papírů zapomněl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobré je, že Tom Cruise se může chlubit dobrými hereckými výkony již v útlém hereckém dětství. Sice je tu coby absolvent právní školy poměrně slušné ucho, ale nakonec mu ten nervy drásající podklad docela i věříte. Není to úplně top thrillerová záležitost, ale pokud máte chuť na něco devadesátkového a zároveň znáte filmy Sydneye Pollacka, tak Vás to neurazí. Jen se připravta na řádnou časovou délku. Dokáže místy dost pozlobit. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)
  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama