Reklama

Reklama

Zpřítomnělí - Série 1 (2019) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Policista z Osla Lars Haaland vyšetřuje záhadné objevení se neznámých lidí. (SkyShowtime)

Recenze (20)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zasloužilý nápad, jenom se bojím, že si s ním norští tvůrci ukrojili až příliš velké sousto. Přece jen se to koncepčně rozpadá už v pilotním díle, logika světa je neuvěřitelně děravá a mám pocit, že ani žánrově to není moc dobře vymezený. Na druhou stranu postavy mě baví, zápletka má potenciál a vikingů v televizi není nikdy dost. Šanci tomu dám. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, dlouho jsem doufal, že podobnej nápad někdo převede do filmový podoby! První epizoda chvályhodně přeskakuje zbytečnou expozici, kde by se sáhodlouze vysvětlovalo, kterak se obyvatelé časů minulých přesunuli do naší doby a jak dlouho trvalo, než přestali bejt považovaní za obyčejný blázny. Odlehčenej tón taky není na škodu a obsazení si vesměs získalo moje sympatie. Na každej pád se - nejen díky závěru epizody - bojím, že se seriál navzdory neobyčejným prostředkům zvrhne v prachobyčejnou kriminálku. Uvidíme. Nevyhnutelný je rovněž přirovnání k migračním vlnám a multikulti otázce (přeci jen jde o invazi lidí, jejichž jazyku a kultuře nikdo nerozumí), ale tady je nutno podotknout, že se žádná agitka nekoná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek by povedal, že od krimi sci-fi, kde sa objavujú vyplašení cestovatelia v čase a ide tak sčasti aj o alegóriu na súčasnú migračnú vlnu, sa bude hrať na temnú a výsostne vážnu hmotu. Ale počas pilotu som sa zasmial viackrát, ako počas jednej sezóny bársakého sitcomu. Čo neznamená, že vyšetrovanie nebude taktiež zaujímavé a že to temnejšie tóny neobsahuje. Oslo je fotogenické, ústredný vyšetrovací pár taktiež, námet príťažlivý, tak uvidíme, kam nás to zavedie... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda seriálu mě hodně překvapila. Zase jsem se jednou nepodíval do čeho jdu a určitě jsem udělal dobře. Zpočátku to vypadalo, že budu sledovat sci- fi nebo nějakou mysteriózní záležitost, po chvíli se z toho stala kriminálka, a abych nezakrněl, řízli to Norové ještě komedií. Moc dobře jsem se bavil. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl zajímavý. Po prvních příchodech se přesuneme pár let do budoucna. Zpřimnělí se adaptují do společnosti. Takový "časový uprchlíci". Doufám, že se to po prvním díle nezvrhne, zatím dobré. Hlavně dost nesourodá vyšetřující dvojka. Ale myslím, že jim to půjde dohromady. Taky celkem originální humor. Fajn, to s koťátkem mě taky dostalo, protože mech asi dost drhne. Ne?! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad moc dobrý, ale od Norů se dá čekat ledasco. Takže co? Bude to další ekologická agitka, nebo se bude kárat třeba za zacházení s přistěhovalci? Naštěstí to tak nevypadá. Ten jednoduchý nápad, že se začne společnost prolínat lidmi z různých historických epoch, má obrovský potenciál a jsem velmi zvědavý, jakým směrem se budou tvůrci ubírat. Zatím je to kriminálka, kterou se prolínají vztahy a současně se tvůrcům daří vykreslit svět se zpřítomnělými. A to už v první epizodě. Zatím velká spokojenost. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je dobře najetý! Výborná myšlenka o "zpřítomnění" postav z minulosti, ještě lepší zakomponování do přítomného dění právě skrze policii a to vše okořeněno neotřelým vtipem a drsným norským/staronorským přízvukem, který seriál posouvá na jinej level. Až na pár nedomyšleností, které se týkají především proplétání našeho novodobého systému s lidmi z minulosti, jde o slušnou zatím o slušnou jednohubku, tak uvidíme, kam budou epizody směřovat dál. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy napad, popri tom mnozstve prichodov ludi z minulosti, ci z buducnosti v inych serialovych, ci filmovych kuskoch. A celkom sa im vydaril i ten kontrast "prichodzich" po rokoch v tych uliciach mesta. Krista Kosonen v roli cerstvej a jedinej policajnej absolventky zo "spritomnelych" je takisto atraktivna. Nemozem sa zbavit dojmu, ze sa pri svojej postave nechala hojne inspirovat Sagou Noren z perfektneho Broen - Most. :) To mi ale neprekaza, Saga bola super. Obe svojske "blondcky" v kozenych nohaviciach so zvlastnou chodzou a nezvycajnym spravanim. Neskutocne ma pobavil zvyk a "storka" s machom. ;) Ano, ma to svoje naivne a slabsie chvilky, ale zatial u mna prevazuje zaujatie a zabavnost. Odporucam. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralela s migrací je zřejmá, avšak zajímavě podaná. Přišlo mi, že tvůrci nejsou úplně a pouze sluníčkoví a některými motivy naopak situaci kritizují. Uvidíme, co bude dál. Potenciál to má, první díl solidně bavil a ústřední dvojice zdá se má "chemii". Určitě tomu dám šanci... ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nemělo chybu :-D Ze srandy jsme si to s mužem pustili, co to jako zase bude za bejkárnu, a ono nás to mile překvapilo. Prý drama jo, my jsme se docela solidně zasmáli :-D Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a klidně jsem pro víc vtípků, ústřední dvojice mě baví. "Jako kdybych tam měla moc hebounký koťátko." :-D ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že nebyl seriál zadušen v zárodku liberálními neomarxistickými potomky Vikingů. Zřejmě jim nedošla analogie s migrační vlnou. Není to až tak silné, má to větší potenciál. Uvidíme, jestli se to v dalších dílech trochu rozhýbe. Zatím slabší průměr. ()

Harak 

všechny recenze uživatele

Já nevím nápad supr, ale může být policacjt ještě natvrdlejší? To že je to loď je snad jasné každému od začátku, na to snad stačí otlak sítě, pak mořská potvora, co by to asi mohlo být... ()

Reklama

Reklama