Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zpřipitomnělí mě úvodem opravdu zaujali, než jsem zjistil, že tomu nejzajímavějšímu se nebudou v seriálu vůbec věnovat. Tím myslím onu sci-fi/fantasy stránku přechodu v čase. Jenže ona to je jen berlička a pak se jede jen na sociální bázi začleňování "časových migrantů" do nové doby a náznakem detektivky. Jasně, téma imigrantů je aktuální a asi je i potřeba poukazovat na rozdíly mezi kulturami a jak těžce se takový migrant bude začleňovat do nové společnosti, jenže já se těšil na nový a zajímavý sci-fi/fantasy seroš, ten jsem bohužel nedostal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Než aby se tvůrci zamotávali do nějakého vysvětlování, vykašlali se na něj úplně a soustředili na každodenní realitu, kterou netradiční migrační vlna zasáhla. To mě bavilo. Podobně jako v reálném světě i tady jsou problémy s asimilací, i tady kvete realita a i tady se najde řada podporovačů i odmítačů. Nicméně charakteristika migrantů tomu všemu dává úplně jiný rozměr. Kupříkladu těžko najdete práci, když máte v životopise poznámku "zabil světce". Výchova vaší dcery je najednou složitější, protože vaše ex si narazila maníka z 19. století a jeho pohled je přeci jenom trochu odlišný. A takhle by se dalo pokračovat. V těchto drobnostech tkví největší síla celé série. Samotná kriminální zápletka sice není špatná, ale sama o sobě bez této přidané hodnoty by působila tuctově. Herecky super a Krista Kosonen jako policejní štítonoška nemá chybu. Tak rychle sem s další řadou. 90% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý a originální nápad. To klobouk dolů, takhle se s tím tématem popasovat. Seriál se trefil přímo do černého. Pěkně nastavili zrcadlo migrační krizi a okořenili ji kriminální zápletkou. Norové jsou prostě někde jinde. A já jim to žeru i s navijákem jako losos Čechům. Tohle bych si chtěla přečíst jako knihu. Hodně mě to bavilo. Jdu samozřejmě do druhé řady, protože vrátka této zůstala otevřená. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fanoušek krimi a vikingů, jsem strašně rád, že jsem na tuhle sérii úplnou náhodou narazil. Každý večer se ve vodě objeví několik lidí z různých období, viking, pračlověk. No a sledujeme jak se s tím současná společnost popere. Vůbec mi ani nevadí,že je ten seriál vlastně odrazem dnešní doby (imigrantů). Je velice dobře, že tvůrci to odlehčili a nešetřili fórkama, který jsou originální a rád bych si je zapsal do deníčku!! Rozhodně, čím méně o příběhu víte, tím lépe. Já ani trailer neviděl, a musím říct, že rád někam přispěji, aby byla další série.. 8/10! ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka je to průměr, ale ten nápad s objevováním lidí z minulosti a jeho pojetí mě tak strašně moc bavilo, že nemůžu jinak než za 5. Líbilo se mi, že se tam ti zpřítomnělí zase tak moc obecně neřeší, prostě tam jsou a chovají se tak jak se chojí. Jediné co bych uvítala, je informace o té droze, proč jí jim dávali a proč ji bere Lars. Postavy výborně napsané a zahrané. Skvělé detaily, vtipy a hlášky. Doufám, že bude i dvojka. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)
  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)

Reklama

Reklama