Reklama

Reklama

Zákon a pořádek

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1990–2024), 372 h 24 min (Minutáž: 40–48 min)

Tvůrci:

Dick Wolf, Rick Eid

Režie:

Constantine Makris, Edwin Sherin, Jace Alexander, David Platt (více)

Scénář:

Dick Wolf, Rene Balcer, Richard Sweren, Ed Zuckerman (více)

Hrají:

S. Epatha Merkerson, Sam Waterston, Jerry Orbach, Steven Hill, Jesse L. Martin, Leslie Hendrix, Fred Dalton Thompson, Chris Noth, Benjamin Bratt (více)
(další profese)

Série(23) / Epizody(501)

Obsahy(1)

Jeden z nejsledovanějších kriminálních seriálů na světě, v němž každá z epizod zachycuje ve dvou rovnocenných částech policejní vyšetřování zločinu a jeho soudní následky. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (1)

Zákon a pořádek (1990) 

Legenda mezi krimiseriály. A právem. Právo a pořádek je vskutku velmi působivé drama a navíc je to naprosto úžasně obsazený seriál. Orbach, Chris Noth, SE Merkerson,Bratt - to jsou jména... Případy jsou samozřejmě velmi působivé - úžasně natočené scény z pátrání po pachateli, rychlé střihy a následně drama ze soudní síně, na to se nezapomíná. A když k tomu máte tak úžasnou hudbu, jako je tady, je to ještě o stupeň lepší. Právo a pořádek je nejlepším americkým krimiseriálem a už ho asi nic nepřekoná a nejspíš ani překonat nemůže. Nejen že se na seriál rád podívám, ale dokonce ho i sám vyhledávám. Je to úchvatný koncept, skvěle obsazený a hlavně skvěle natočený seriál, který je tady na CSFD velice silně podhodnocen. Většina podobných seriálů začne nudit po první sérii, ale tohle se dá takhle skvěle hodnotit i v poslední, dvacáte sezóně a skoro po 500 epizodách, takže úctu si to rozhodně zaslouží - vadu má tenhle seriál jen jednu, vlastně dvě - SVU je lepší a CI ještě lepší. Kvalita jednotlivých epizod sice občas pokulhává, ale to přece není nic divného. Kolik teda dávám? No 85%,no. A na závěr ještě jeden malej tip - někdo (nejlíp Prima) by to konečně měl nadabovat od začátku do konce. Toť vše, jdu k soudu. ()

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama