Reklama

Reklama

Válka světů

(seriál)
  • Velká Británie The War of the Worlds
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Na anglický Horsell Common v Surrey dopadne obrovský meteorit. Obyvatelé Země tak nyní čelí brutálnímu útoku neznámé mimozemské rasy. Uprostřed veškerého chaosu opustí George své vyšumělé manželství a doufá, že začne nový život s Amy navzdory odsouzení od okolní komunity. George a Amy a s nimi i všichni ostatní lidé naší planety musí najednou bojovat o přežití s nemilosrdným nepřítelem mimo lidské chápání, s nepřítelem, který hodlá zničit celé lidstvo a dobýt naši planetu. V tomto thrilleru z dílny Petera Harnesse se prolíná sci-fi, dobové drama a horor a snímek barvitě oživuje naše obávané nepřátele. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

H.G. Wells a jeho sci-fi počin 'Válka světů". Ve své době první sci-fi příběh pojednávající o mimozemské invazi na Zemi. První filmové zpracování jsme mohli vidět ve snímku 'Válka světů' (1953), který je i dnes po technické stránce majstrštyk. Nám je však nejznámější zpracování s Tomem Cruisem 'Válka světů' (2005). Britští tvůrci se tentokrát pustili do třídílné miniserie s celkovou stopáží tří hodin, a jak už to tak bývá, s původním dějstvím to má pramálo společného. Jediným plusem je, že se příběh odehrává ve viktoriánské éře. A to je asi tak všechno. Vizuální efekty jsou typicky televizně levné a je to hodně viditelné. Nějaké napětí a okázalou dramatičnost aby divák pohledal. Jedná se zkrátka o takovou malou odpočinkovou miniseriálovou maličkost, která se dá bez skrupulí shlédnout, avšak nelze od toho ledasco očekávat. Je tedy potřeba mít oko shovívavé ke všem aspektům této tvorby, jinak se tím nedá patřičně prodrat. ()

otaburda 

všechny recenze uživatele

Konečně. To bylo první, co mě napadlo, když jsem zaregistroval informaci o tom, že bude tento skvost světové vědecko-fantastické literatury znovu natočen a to v dobových reáliích. Film z roku 2005 s Tomem Cruisem nebyl špatný, ale měl zásadní chybu. Byl natočen v budoucnosti, Marťané nepřiletěli z Marsu, ale lezli ze země. Podle ukázek, které kolují na webu je vidět snaha přiblížit se původní knižní předloze co do doby, kdy se příběh odehrává. Vědeckofantastický román Herberta George Wellse je z roku 1898 a proto se mi líbí, že alespoň v tomto ohledu se filmaři drží předlohy. Všechno ostatní je ale opět přizpůsobeno zřejmě požadavkům moderní doby. Opravdu nechápu, proč nelze natočit uvěřitelný film o době minulé. Knihu jsem četl v češtině, v angličtině i franzouzském jazyce. Vždy jsem si ale představoval, jak by ve filmovém zpracování bylo možné ukázat vše, co v knize chybí. Zoufalý a marný boj lidí proti vyšší inteligenci a technice. Ta gradace zmaru pyšné lidské rasy, to je celé motto a smysl. Na zemi přistanou Marťané ve válcích, které se zaboží do země. Válec se uačne otvírat odšroubováním víka, které nakonec po otevření odpadne a ven se začne soukat obyvatel jiného světa. Vypadá při tom bídně, dusí se naší atmosférou a zemskou přitažlivostí. Ale má vyspělou techniku, která je v době příběhu na daleko vyšší úrovni. Střet je nevyhnutelný, protože Marťané nemají v úmyslu jednat. Mají jediný cíl, zachránit svou rasu před vyhubením. To přeci samo o sobě je velmi silné téma. Nechápu, proč se do seriálu opět dostávají nesmyslné a nezajímavé lidské příběhy a vlastní podstata je pryč. Proč autoři v dnešní době, kdy není problém trikově natočit cokoli nevyužívají potenciál k vytvoření uvěřitelné reality. Byť na přelomu 19. a 20. století, ale o to přeci má jít. Proč přistávací modul není válec, ale koule. Proč neukáží vylézajícího Marťana? Proč smrtící tepelný paprsek vysílá černá koule, a ne uvěřitelná zbraň. Proč jsou boje s armádou jen naznačeny a ne ukázány. Nízký rozpočet?. Je to prostě paskvil, a podle mého názoru vyhozené peníze a věřím, že můj názor se potvrdí v hodnocení, sledovanosti a ziskovosti projektu. 2 hvězdičky dávám opravdu jen za dobové reálie. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to takové hodně televizní a je vidět, že se tam šetřilo, kde jen to bylo možné. Místo války neustálé skrývání se ve tmě, místo akce hysterické drama a nekonečné zpomalené záběry na uslzené obličeje. Cením si respektování předlohy co se období týče a místy slušného vizuálu, ale v téhle cajdákovité formě "hoáj socájetééij" britů to na mě moc nefungovalo. Těch blbostí v druhém díle bylo na můj vkus až příliš. Dobrý soundtrack tho. ()

RedEagleSK 

všechny recenze uživatele

Vskutku mne to sere zhruba stejně jako přemrštěné ceny dnešních prostitutek, ale co nadělám zase musím býti poslem špatných správ. Kdo si naivně myslí že tahle debilovina bude především o mimozemské invazi, ten se šeredně mýlí. Jak je tomu již v dnešní feministické matriarchální době zvykem, i tenhle seriál se celý točí okolo jedné průměrné nesympatické kundy, přičemž většinu stopáže každého dílu musíme s nepřesvědčivou erekcí, se zaťatými zuby a jednou rukou v kalhotech a druhou v kalhotkách, útrpně čumět na její protivný hysterický výraz, marně doufajíc že tu odpornou nesympatickou kurvu disponující lookem běžné londynské prostitutky koněčně sejme nějakej emzák, a ukončí tak naši bolest a sexuální napětí. Tohle vše je občas sporadicky přerušeno nějakou scénou která se konečně věnuje i tomu o čem tenhle seriál má být. Ano namísto scifi seriálu o mimozemské invazi zde máme opět další feministickou pičovinu, ve které muži hrajou tak jako vždy jenom kokoty hrající druhé housle. Robert Carlyle zde opět hraje to jediné co umí, to jest rachitického poloblázna, který svým výzorem navozuje dojem, že kdyby uviděl ženský pohlavní orgán, postihla by ho srdeční arytmie, a ze stavu klinické smrti by ho dokázal přivést zpět k životu pouze pohled na mužský pohlavní orgán. Naproti tomu Rafe Spall disponujíci charizmou řadového vesnického křupana jezdícího v traktoře, zde hraje blázna regulérního. Ale co my víme, asi mu hráblo z toho když viděl že britská armáda stříli po emzácích s bambitkama, namísto toho aby povolala těžké dělostřelectvo a letectvo. Po úvodních třech dílech je mi celej tenhle emzáckej Brexit u prdele jako čurák mého milence, páč seriál degradoval v takovou nudnou pičovinu, že z polospánku by mne nedokázalo probudit ani to kdyby se v něm najednou objevil Duke Nuken v negližé. Žoviálně uděluju jednu hvězdičku ač nevím za co, ale mrdala to čivava, jsou vánoce a tudiž mám právo chovat se iracionálně. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Válku světů jsem znal zatím převážně díky filmu z roku 2005, každopádně jsem už napřed věděl, že zasazení do současnosti není správné, a děj by se měl odehrávat o nějaký ten rok dřív. Na tomhle díle je vidět, že rozpočet zřejmě nenabobtnal do takových rozměrů, jako by bylo třeba, a tak se většina scén odehrává v dost úsporném režimu. Každopádně vzhled emzáků je povedený, a zároveň dost podobný těm od Stevena, a stále dokážou vyvolat solidní dojem hrozby. Ve druhém díle už pak příjdou na řadu nějací pozemní brouci, a s jejich příchodem zmizí ze seriálu i většina napětí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Liverpoolu (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama