Reklama

Reklama

Válka světů

(seriál)
  • Velká Británie The War of the Worlds
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Na anglický Horsell Common v Surrey dopadne obrovský meteorit. Obyvatelé Země tak nyní čelí brutálnímu útoku neznámé mimozemské rasy. Uprostřed veškerého chaosu opustí George své vyšumělé manželství a doufá, že začne nový život s Amy navzdory odsouzení od okolní komunity. George a Amy a s nimi i všichni ostatní lidé naší planety musí najednou bojovat o přežití s nemilosrdným nepřítelem mimo lidské chápání, s nepřítelem, který hodlá zničit celé lidstvo a dobýt naši planetu. V tomto thrilleru z dílny Petera Harnesse se prolíná sci-fi, dobové drama a horor a snímek barvitě oživuje naše obávané nepřátele. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (4)

Válka světů (2019) 

H.G. Wells a jeho sci-fi počin 'Válka světů". Ve své době první sci-fi příběh pojednávající o mimozemské invazi na Zemi. První filmové zpracování jsme mohli vidět ve snímku 'Válka světů' (1953), který je i dnes po technické stránce majstrštyk. Nám je však nejznámější zpracování s Tomem Cruisem 'Válka světů' (2005). Britští tvůrci se tentokrát pustili do třídílné miniserie s celkovou stopáží tří hodin, a jak už to tak bývá, s původním dějstvím to má pramálo společného. Jediným plusem je, že se příběh odehrává ve viktoriánské éře. A to je asi tak všechno. Vizuální efekty jsou typicky televizně levné a je to hodně viditelné. Nějaké napětí a okázalou dramatičnost aby divák pohledal. Jedná se zkrátka o takovou malou odpočinkovou miniseriálovou maličkost, která se dá bez skrupulí shlédnout, avšak nelze od toho ledasco očekávat. Je tedy potřeba mít oko shovívavé ke všem aspektům této tvorby, jinak se tím nedá patřičně prodrat. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Po představení základních postav příběhu něco spadne z nebe a začnou se dít věci. Příběh po dějové stránce vypadá uspořádaně, dokonce zasazený do stejné doby, jaký vylíčil autor H.G. Wells, ale to je prozatím asi tak vše. Chybí tomu větší kuráž v rámci napětí, šokujících situací a správnému aspektu dané sci-fi. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Příběh pokračuje ve stejném tempu a nastavené atmosféře. Vývoj děje dosti zmatečně narušují časové skoky, což je zcela zbytečné. Ničím dějové lince nepřidávají. V zájmu věci je pouze scéna na pláži, která je po vizuální stránce dokonalá. Avšak nepřipomíná něco? ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Třetí a poslední část této minisérie je samozřejmě ve znamení vítězství. A v samotném závěru něčeho navíc. Fantazie tvůrců zobrazila válku s mimozemšťany, jejichž vzhled a daná fyziologická možnost je při zdravém rozumu zcela v rozporu s vinutou technologií, jakou disponují. Inu, i v tomto případě platí, že fantazii se meze nekladou. Emoční závěr spíše působí jako ukolébavka, ale dejme tomu. Jde jen o to se zaposlouchat. ()

Reklama

Reklama