Reklama

Reklama

Il mio corpo per un poker

  • USA The Belle Starr Story

Obsahy(1)

Belle Starr (Elsa Martinelli) bola v mladosti podriadená a zneužívaná mnohými mužmi. Tieto nepríjemné skúsenosti sa jej podarilo prekonať a dnes jazdí, fajčí cigarety, strieľa a hrá hazardné hry rovnako dobre ako tí najostrejší kovboji Divokého Západu. Napriek tomu sa od nich odlišuje, čo je na nej vidno na prvý pohľad. Jeden z mála mužov, ktorý sa jej vyrovná, je Larry Blackie (George Eastman) a možno práve preto ju z jednej strany priťahuje a na strane druhej s ním nepretržite súperí. Občas si navzájom pomáhajú, inokedy si škodia. Pri jednej príležitosti sa zapletú do lúpeže, ktorá sa zvrtne tým najhorším spôsobom. Belle musí Larryho zachrániť a hoci ten je jej veľmi vďačný, vyzerá to tak, že ju chce definitívne opustiť. Dokáže Belle toto rozhodnutie akceptovať? (Incantator)

(více)

Recenze (5)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušná kuriozita mezi spaghetti westerny, jen co je pravda. Jestliže se režisérka pokoušela o feministický film, pak obvzláště ve scénách s Eastmanem se jí daří pravý opak, kterýžto paradox ale filmu jedině prospívá a brání mu zabřednout do červené knihovny z Divokého západu. Celé to tak nějak připomíná spíš německý western než italský, ovšem zrak se od něj odvrací blbě už jen díky Else Martinelli s doutníkem v tlamě a v koženém oděvu. Úvodní pokerová partie, do níž Belle Starrová vsadí vlastní tělo (odtud původní italský název), má atmosféru a přestřelka v saloonu se mi dokonce dost líbila, jenže o něco později následuje téměř půlhodinový (!) sled flashbacků (dojde v nich i na bič), z kteréhožto šoku už se tempo filmu bohužel nevzpamatuje. Navíc v něm absentuje hlavní záporák a Bruno Corazzari dorazí na scénu s křížkem po funusu. Ke konci alespoň přijde relativně drsná mučící scéna, ale jinak se plné dvě třetiny filmu vlečou docela líně. Škoda, s lepším scénářem to mohlo fungovat. P.S.: Jedna hvězda je čistě pro Elsu Martinelli, která toho sama o sobě dost zachraňuje. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jak osvěžující narazit mezi haldou špageťáků na tenhle netradiční ženský (ne)western. V podstatě jde o klasické schéma války mezi muži a ženami, které by se mohlo odehrávat kdekoli a kdykoli. Tomu odpovídá i dobře napsaný scénář a režijní pojetí, což skalním příznivcům nemusí moc vonět. Plus dobrá hudba a přirozená hrdinka. Rukopis Wertmüllerové (v tom dobrém) je znát. Koneckonců, Wertmüllerová nebyla žádné ořezávátko jako její (někteří) mužští kolegové, kteří měli western v popisu práce a vyráběli jedno béčko za druhým. V rámci žánru za 3,5. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Od feministické režisérky bych opravdu nečekal lechtivý rodokaps. Film mě zaujal (nikoli však potěšil) jedině unavujícím vypravěčským stylem, jakousi zpovědí milenci. Herečky dobré, herci většinou přehrávají (v tom jediném lze feministku za kamerou poznat), hudba podřadná a nevhodně umísťovaná. Tisíckrát filmařsky kvalitnější a daleko drsnější ukázkou podobného vztahu ženy a muže než tahle červená knihovna je Corbucciho Banda J.S.: Cronaca criminale del Far West. ()

Reklama

Reklama