Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (95)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs. Dodnes jsem nepochopila, jak se mohl Harison Ford k něčemu takovému snížit. Herci vyloženě trpí mezi řádky scénáře a film se neuvěřitelně vleče. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nefunkční milostné drama, natočené podle slavné knižní předlohy (tvůrce knihy se však od filmu - poté, co ho zhlédl - distancoval) je zcela jistě nejslabším filmem Harrisona Forda a jediné, co mu nelze upřít, je celkem zajímavých úvodních dvacet minut. Zbytek je smutnou ukázkou filmařské bezradnosti... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

On ztratí ji, ona jeho. Oba je ztratili současně. Postupně odkrývají pravdu o svých partnerech a manželství. Zajímavě vymyšlený film, kterému chybí více napětí a "něco navíc". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kurt Luedtke .. Sydney Pollack tvoří dost proměnlivě. Některé jeho filmy jsou skvělé, některé zase nudně prázdné. Náhodné setkání je tím prázdným filmem. Slušný námět je postupně zcela ubit v hloupém scénáři a ani herecké výkony nejsou tím, co by kvalitu zvedalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A toto je čo?“ – „Haineken.“ Auč. Zvláštny a nie príliš vydarený žánrový mix drámy, romantického trileru a zákulisnej politickej tragikomédie (!), ktorý by zrejme nefungoval ani keby režisér Pollack namiesto šarmantného Forda siahol po svojom dvornom Redfordovi, ktorý by sa do úlohy možno hodil predsa len viac. Herecké obsadenie je inak samo osebe fajn (Dutton, Coyote) a niekoľkým scénam nemožno uprieť poetickú krásu obrazu a emócie. Ale Kristin Scott Thomas fakt nie je moja obľúbená herečka a veľké škody pácha i nezvládnutý scenár, biedna réžia a strašná minutáž. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to romantický film (i když drama), jsem z toho měl strašně negativni pocity, ne-li depresi, což mohlo znamenat, že jsem se vctítil do hrdinů a byl to záměr. Jenomže v tomto případě je to na škodu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek má klasické pomalé tempo Pollackových filmů, ale o to více vyniknou perfektní herecké výkony! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrné romantické drama s mým oblíbeným H.Fordem. Slabinou tohoto filmu byla K.Scott Thomasová v roli senátorky, které jsem zamilování do Dutche nějak nedokázal uvěřit. Dívat se na to dá, zajímavý je i námět - pátrání po stopách nevěry partnerů zabitých při leteckém neštěstí, ale to je bohužel tak všechno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsou tu novináři a vědí o vás ... ale možná si odskočí na hamburger." Kdyby mi manželka jezdila pravidelně nasazovat parohy do Miami, tak jsem si celkem jistý, že bych si toho nevšiml. A určitě bych jí to nevrátil, protože před mým šarmem sličné dámy vždy prchaly a já jsem si pouze lstí odchytil tu nejpomaleší. To už se mi nemůže znovu podařit, neboť jsem s věkem taky trošku zpomalil. Ale abych se vrátil k Dutchovi a Key. Protrpěl jsem to s nimi statečně, ale nebavilo mě to o nic víc než je. Navíc to bylo strašně dlouhé, nijak to nejiskřilo a volby ani policejní vyšetřování mi to moc neulehčili. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama s opravdu orginálním příběhem. I když má film poněkud pomalé tempo dokáže udržet u obrazovky a ve filmu skvěle vyniknout jednotlivé charaktery herců. Harisson Ford podává výborný výkon a tak i těch dlouhých 133 minut filmu uteče jako voda. Já jsem byl spokojen. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

ONA chce nechat kvůli dceři, politické kariéře a klidu v duši minulost pohřbenou, ON ji chce až posedle exhumovat, protože se přes ni není schopen přenést.. Pollackova poněkud vážnější variace na Nebožtíci přejí lásce trpí několika neduhy. Expozice vrcholů milostného čtyřúhelníku je před havárií zbytečně ledabylá, celá linie vyšetřování v policejním sboru nemá opodstatnění (Ford mohl klidně skončit v nemocnici, že ho na přechodu srazilo auto a nebo v moři kousl žralok), od prudkého zlomu do melodramatu dochází rozmělněnému Random Hearts rychle benzín a postavy jsou napsané tak, že mají problém vzbudit sympatie. Tady bych vypíchl Harrisona s kreténskou náušničkou, který se fízlovskými manýry a chováním Uka Ješity tak odkope, že se záletům jeho manželky ani nedivíte.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bez Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasové by bylo Náhodné setkání poloviční. Sydney Pollack umí i lépe (Firma, Tlumočnice). A když se podívám do filmografie Harrisona Forda, tak musím napsat to samé co k režisérovi. Natočil už lepší filmy (Uprchlík, Idiana Jones). Navíc, jak už tady někteří zmiňují - Ford a Thomasová se k sobě moc nehodí. Viděl jsem už spousty lepších podobných filmů, a proto musí hodnocení mírně klesnout. Za 3. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Může spojením kultovního Sydneyho Pollacka (Tootsie, Vzpomínky na Afriku) a slavného Harrisona Forda (Indiana Jones, Blade Runner) vůbec vzniknout něco průměrného? Odpověď: Bohužel může! Proboha co měly znamenat ty dialogy? Co měla sakra znamenat ta vyšetřovací linie Harrisona Forda? A proč proboha mezi dvěma hlavními představiteli nebyla žádná chemie a jejich citové vzplanutí bylo zajímavé asi tak jako konjugace trepky velké? Hodně slabé tři hvězdičky. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem si tenhle film bez nějakých očekávání, a tak nemůžu být vlastně ani zklamán. Poměrně zajímavý nápad setkání dvou rozdílných lidí, které osud spojí dohromady, funguje hlavně díky hlavním představitelům - především pak Kristin Scott Thomas. Co je to ale platné, když je scénář rozmělněn vedlejší dějovou linkou (Fordovo vyšetřování) a navíc nutí oba herce k tak příšerným dialogům, které každého normálního člověka musí tahat za uši. Takže asi nejvíc mě zaujala vzhledem k filmu až překvapivě dobrá hudba Davea Grusina, což jak uznáte, je málo... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film nefunguje jako drama a už vůbec ne jako romantika. Harrisona je mě svým způsobem líto, ale na přelomu století měl na kvalitní role prostě smůlu. Celou dobu mě bylo vlastně zcela jedno jak tohle skončí. 40% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Z nebe spadlo letadlo a policista Dutch Van den Broeck se stal vdovcem. Jeho žena však v letadle letěla za zálety pod jménem manželky svého milence - senátorky Kay Chandlerové. Dutch zabrání prohlášení znovu kandidující senátorky za mrtvou a jde nekompromisně za informacemi odhalujícími důvody svého nasazeného paroží. O výsledcích svého šetření se snaží informovat senátorku, která však v době své kandidatury nechce, aby se jakákoli negativní informace z jejího života objevila na stránkách periodik. Ten zarputilý hledač pravdy jí však začíná být poměrně sympatický. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní detektiv Dutch Van Den Broeck a emancipovaná senátorka Kay Chandlerová přišli o své životní partnery při leteckém neštěstí. Tajný romantický výlet na Floridu totiž skončil v ledových vodách nedaleko Washingtonu. Dutch a Kay jsou zlomeni žalem a zjištěním, že byli rafinovaně a dost dlouho podváděni. Detektiv se jako posedlý snaží vypátrat všechny detaily o tajném životě své manželky, zatímco zdrcená senátorka hledá nějakou oporu. Společné neštěstí je sblíží...Pěkná nuda, film kráčí odnikud nikam, obdařen neúnosnou stopáží má při absenci poutavého příběhu pramalou naději zaujmout. Jakoby si to uvědomovalí i ústřední herečtí představitelé a tak se tupě potácejí s jedním výrazem ve tváři od záběru k záběru. Nevzrušivě podaný příběh v nevzrušivé režii Sydneyho Pollacka je učiněný propadák. ()

Reklama

Reklama