Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

nash. 

všechny recenze uživatele

Spousta vydařených hlášek, krásně zachycené okouzlení Paříží, stoprocentní, nefalšovaná a svým způsobem staromilsky pojatá romantika. Narozdíl od většinového názoru, se mi remake líbí víc než originál. Julia Ormond je okouzlující dozrávajíc od zasněné holky v elegantní mladou dámu, u níž Paříží probuzené sebevědomí a šarm mění dětinské poblouznění ve skutečnou lásku, Harrison Ford je naprosto dokonalý "jediný žijící dárce srdce", dokonale zaskočený city, které nebyly v plánu. Hlavně díky nim je tahle příjemná, úsměvná a dokonale romantická pohodovka, podívanou, která mě zatím neomrzela. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Na jednu stranu je v něm každá kulisa, jakou romantickej film dneška nemůže postrádat (od známých mužných či hezounských tváří, přes inteligentní a své ženy oplývající taktéž krásou a ještě je tu taky jejich citová vyprahlost), jenže na druhou stranu zas až tak romantickej není. Julii to docela sluší a i Harrison má to svý charismatický kouzlo, jenže není přesvědčivej. Ne dost na to, abych mu dokázal uvěřit třeba i jen stín zamilovanosti. Dějově to je klasická polívka, přesto se mi ten film líbil a i když ani romantičností ani zábavností nedosahuje na takový perly, jako Francouzský polibek nebo Pretty woman, je to mnohokrát lepší než jakýkoliv německý splašek. Jen mohli trochu víc propracovat příběh, to by tomu pomohlo. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb jak se zakřiknutá "holka" (Julii Ormond bylo v době natáční 30 a je to vidět) přestěhovala do Paříže a tam se z ní stala hvězda? U této naprosté ubohosti vskutku překvapí, až šokuje jmého režiséra. Člověk by od něj čekal víc. A tak mě napadá, že spousta lidí na CSFD ostře kritizuje filmy o teenagerech, ale myslím, že kdyby byl tento film o nějaké teence, působil by věrohodněji a smysluplněji. Potěší jedině postava Sabrinina otce a jeho nápad jak si přivydělat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne zbytočný remake starej klasiky. Ale to je už obohraná pesnička. Zachraňuje to hlavne krásna Julia Ormond. Jej partneri sa našťastie tiež k nej pomerne hodia, o čo by malo vždy ísť v prvom rade. Bohužial mi ale film pripadal naivný, proste jednohubka pre ženské publikum, ktoré si tento filmík vychutná určite viackrát. Ak je tento film tak obľúbený našimi komerčnými televíziami, prečo nie aj náročnejšie Pollackove klasiky? ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Myšlenka číslo 1: Nevím, proč do rolí bratrů vybrali tvůrci právě Grega Kinneara a Harrisona Forda, když je dělí víc jak 20 let a vypadají vedle sebe jako otec a syn. Myšlenka číslo 2: Chci vidět tu tolik kultovní předlohu tohoto filmu. Myšlenka číslo 3: Předvídatelné, jak jen romantický film může být, přesto v některých momentech stále překvapivé. Myšlenka číslo 4: Neškodný film, ale v následujícím roce si ho asi znovu nadšeně nepustím. Myšlenka číslo 5: Odstraňte prosím někdo z "oficiálního textu distributora" toho HarrYsona. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama