Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Recenze (129)

golfista 

všechny recenze uživatele

Všemi odborníky zavrhnutý a přece pro mě velmi pohodový remake v žánru romantické komedie. Julia Ormond je opravdu okouzlující a je pro ní evidentně složité si mezi takovými "bratry" jako jsou Ford a Kinnear vybrat :) Nic světoborného, ale kdo se chce naladit na strunu - pohoda, vtip a romantika - může s klidem vstoupit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek. Originál sice neznám, ale tohle je velmi příjemné. Navíc dvojici Ford-Ormonodvá to sluší. Jeden z mých nej. filmů od Pollacka - asi to bude tím, že se u něj tak nenudím (jako u většinu skoro tříhodinových Pollackových opusů :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Na jednu stranu je v něm každá kulisa, jakou romantickej film dneška nemůže postrádat (od známých mužných či hezounských tváří, přes inteligentní a své ženy oplývající taktéž krásou a ještě je tu taky jejich citová vyprahlost), jenže na druhou stranu zas až tak romantickej není. Julii to docela sluší a i Harrison má to svý charismatický kouzlo, jenže není přesvědčivej. Ne dost na to, abych mu dokázal uvěřit třeba i jen stín zamilovanosti. Dějově to je klasická polívka, přesto se mi ten film líbil a i když ani romantičností ani zábavností nedosahuje na takový perly, jako Francouzský polibek nebo Pretty woman, je to mnohokrát lepší než jakýkoliv německý splašek. Jen mohli trochu víc propracovat příběh, to by tomu pomohlo. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není tak krásný jako David. Ani on." Boháči Larrabeeovi se šoférskou dcerkou Sabrinu se nám po čtyřech desítkách let vrátili a přestože mě zase celkem pobavili, tak se asi vracet neměli. Pro mě je totiž původní Sabrina nesmrtelnou klasikou, jejíž chybičky jsou natolik titěrné, že nebylo třeba je opravovat. Nicméně i nový fackovací trojúhelník v tradičním složení Linus, David, Sabrina měl něco do sebe a jediný žijící dárce srdce Linus mě svým sucharstvím celkem seděl. Budu-li však někdy pozván na večírek Larrabeeových, tak se rozhodně vydám na ten v roce 1954. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie, tentokráte okořeněna hereckým umem Harrisona Forda a Julie Ormond, kterým v patách sekundoval perfektní Greg Kinnear. Imho je to velice podařený snímek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Milá, nenáročná romantická komedie se sympatickými hlavními představiteli. Julia Ormond v roli Sabriny byla tak noblesní, elegantní a okouzlující, že mi připomínala Audrey Hepburn. Snad jediné, k čemu bych měla výtku, jsou až příliš časté klišovité, ohrané dialogy. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack bol režisér, ktorý sa svojím typickým rozvláčnym štýlom takmer úplne prieči mojej predstave o zmysluplnom filmovom zážitku, pričom netvrdím, že nemám rada ,,pomalé filmy". Keďže som len nedávno vzhliadla originálnu wilderovskú Sabrinu, nemôžem sa vyhnúť porovnávaniu. Tento ťažko znesiteľný remake vo mne vyvoláva maximálnu nechuť k romantickým slaďákom, a to môže byť Harrison Ford akokoľvek NEODOLATEľNÝ a Julia Ormond nebesky sladká. Wilder mal švih a Audrey Hepburn dodala svojej postave ,,popolušky" nádych dievčenského šarmu, ktorý sa čochvíľa premenil na ženskú zmyselnosť. Do scenára Wilder vdýchol temperament, žhavosť, iskrenie. Medzi Audrey a Williamom Holdenom ( aj keď bol vedľajšia postava ) prebleskovalo jemné nadšenie a túžba, zatiaľ čo medzi Juliou a Gregom Kinnearom to prebiehalo zúfalo a prázdne. V originálnej Sabrine Wilderovi nedokážem odpustiť, že sa Sabrina vykašľala na Williama - keďže to medzi nimi tak bytostne iskrilo :-), ale tu mi to bolo úplne ukradnuté. Mdlá Pollackova Sabrina predstavuje potupu vznešenej wilderovskej originalite a skrz moju úprimnú lásku k pôvodnej Sabrine, tento remake nedokážem zniesť ani len ako neškodný romantický film, ktorý by so skutočnou Sabrinou nemal nič spoločné. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Myšlenka číslo 1: Nevím, proč do rolí bratrů vybrali tvůrci právě Grega Kinneara a Harrisona Forda, když je dělí víc jak 20 let a vypadají vedle sebe jako otec a syn. Myšlenka číslo 2: Chci vidět tu tolik kultovní předlohu tohoto filmu. Myšlenka číslo 3: Předvídatelné, jak jen romantický film může být, přesto v některých momentech stále překvapivé. Myšlenka číslo 4: Neškodný film, ale v následujícím roce si ho asi znovu nadšeně nepustím. Myšlenka číslo 5: Odstraňte prosím někdo z "oficiálního textu distributora" toho HarrYsona. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Oproti Sabrině z roku 1954 mi tato verze jako komedie nepřipadala (a jako drama už vůbec ne.). Ale převedení do dnešní doby se povedlo a film měl zajímavé maličkosti, které ho oživily. Ovšem Harrison Ford je mnohem větší suchar než Humphrey Bogart. :o) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný romantický film, od kterého jsem nečekal skoro vůbec nic a na který jsem se vlastně původně díval tak trochu z donucení, ale který se mi nesmírně zalíbil a už po pár minutách jsem podlehl kouzlu tohoto filmu. Vydržel jsem až do konce bez jediné známky nudy a s napětím čekal, jak celý příběh dopadne. A je samozřejmě příjemné, když vás film mile překvapí. A to se na rovinu přiznám, že Grega Kinneara jsem dosud znal jen z filmu Lepší už to nebude, Julii Ormond jsem neznal vůbec a Harrisona Forda nemám nějak zvlášť v lásce. Také asi proto jsem k tomuto filmu přistupoval s velmi výrazným despektem, ale v tomhle filmu se vše sešlo tak dokonale, že jsem byl velmi překvapený. Greg Kinnear jako dědic velkého majetku, který velmi rád střídá ženy skoro stejně často jako ponožky, Harrison Ford jako Kinnearův cynický bratr, který neprojevuje k nikomu žádné city a který zřejmě nezná slovo láska, a Julia Ormond jako šoférova dcera, která tajně miluje Kinneara, čímž však narušuje plány Fordovi, a ten tak předstírá, že jí má rád, to je zajímavá sestava herců ve filmu s hodně pozoruhodným dějem. A na mě tento koktejl zafungoval přesně tak, jak zafungovat měl. A proto velice rád uděluji čtyři hvězdičky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda - nezábavné, otřepané, ani trojice dobrých herců v hlavních rolích nedokázala vzbudit můj zájem. Film mě jen rušil při čtení knihy. Zíííív, "Sabrina" never more! Ale já holt romantické filmy zrovna nezbožňuju. 39% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ošklivka Betty číslo... už ani nevím, ztratila jsem přehled. Nutno podotknout, že mi Julia Ormond s tlustými obroučky a ofinkou seděla daleko víc, nehledě na to, že jí "proměna v krásku" přidala tak 10 let. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Fordík jako bezskrupulózní hajzlík, který pro rodinnou firmu udělá cokoliv a předstírá na staromládenecká kolena milostné pobláznění ... v tomhle filmečku mám pro jeho brýle, šarmantní úsměv a prošedivělý vlas nesmírnou slabost. Vlastně si nesmírně cením, že mu Sydney Pollack nabídl takovou netypickou příležitost, stejně jako v -o čtyři roky mladším- Náhodném setkání. Originál jsem neviděla a to je možná dobře. 60%. ()

Reklama

Reklama