Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Newell (Sidney Poitier), vysokoškolský student, pracuje jako dobrovolník na telefonu v krizovém centru pomoci. Na začátku jedné obyčejné noční směny obdrží telefonát od ženy jménem Inga Dyson (Anne Bancroft). Ta mu oznamuje, že právě spolkla hrst prášků a než zemře, chce s někým mluvit. Alan se snaží telefonování prodlužovat a spolu s psychiatrem Joem Coburnem (Telly Salavas) a detektivem Judde Ridleym (Edward Asner) se snaží vyhledat místo odkud Inga volá. (Terva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Skvele zahratá a zároveň patetizmom predchnutá konvencia o potrebe zachránenia ľudského života v ohrození. Podotýkam, že v dobrovoľne vystavanom samo ohrození. Bancroftová aj Poitier excelujú, nuž ale vyššie skóre len ťažko vydolujú, keď scenár je tak korektne humanistický. Polka hasičského, telefonického a policajného zboru sa ide zblázniť kvôli žene, čo pojedla plató barbiturátov. Vo vedľajšej úlohe sa objaví inšpektor Kojak. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Drama, co uz moc dneska nefunguje - a nemyslim to jenom kvuli ty zastaraly technologii, ktera v ty dobe byla spicka evoluce. Poitier byl chvilema fajn a chvilema zase takovej divnej a Bancroftovy postava byla vlastne nesympaticka kaca. Na filmu se mi nejvic libila ta sedesatkova diskoteka - to jsem mel nadsenej ksicht jako Inga. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Dnes môže človek už len krútiť hlavou, koľko času a námahy kedysi stálo vypátrať telefonický hovor. Všetky tie ústredne a spojovateľky, kopa káblov a svetielok. Ale aspoň vďaka tomu mohol vzniknúť tento celkom napínavý film. Nezaujme ani tak pohnútkami, ktoré viedli Anne Bancroft k spáchaniu samovraždy, tie mohli byť ešte o niečo viac rozpracované, ale hlavne vďaka opäť raz skvelému Sidneymu Poitierovi, ktorý dáva do svojej postavy všetky svoje emócie. Práve preto je film strhujúci, aj keď vlastne ide len o jeden 90 minút trvajúci telefonát. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Spíše jen průměrné klasické konverzační černobílé drama slavného režiséra, které to, co získává na chytře vystavěném konceptu vyprávění, zase ztrácí ve své druhé půli natahováním něčeho, čehož konec je dávno dopředu jasný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Sydney Pollack v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Film je inspirován článkem z časopisu Life o výstřelech v Seatlu, který napsala Shana Alexander. (Terva)

Reklama

Reklama