Reklama

Reklama

Zázraky

(seriál)
  • USA Miracles
všechny plakáty
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, 2003, 9 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Kamera:

Ernest Holzman

Hrají:

Skeet Ulrich, Angus Macfadyen, Marisa Ramirez, Hector Elizondo, Michael McMillian, Zachary Quinto, Melinda Page Hamilton, Colby French, Bonita Friedericy (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Byl to zázrak, nebyl to zázrak? Na tuhle otázku Vám odpoví hlavní hrdina seriálu "Miracles". Paul Callan (Skeet Ulrich), který vyrostl jako osamělá duše v sirotčinci, vedeném Otcem Calerem (Hector Elizondo), se vždy toužil jednou setkat se svými rodiči. Při své práci (vyšetřování výskytu zázraku) začne pochybovat o své víře a svou práci pro církev chce opustit. Při své práci se setkává s prapodivnou organizací "Sodalitas Quaerito". Tu vede profesor Alva Keel (Angus Macfadyen) a pomáhá mu bývalá policistka Evelyn Santos (Marisa Ramirez). Profesor Paulovi nabízí možnost získat odpovědi na všechny jeho otázky, tím že se k jeho organizaci přidá. (Pierek)

(více)

Recenze (7)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemná mysteriózna séria, ktorá sa síce nedočkala poriadneho rozvinutia ale nedá sa povedať, že by mi to až tak výrazne vadilo. Z 13 natočených dielov žiaden vyložene neohromí, na druhú stranu ale ani nemá čím sklamať. Téma, ktorú sa autori podujali spracovať je spracovaná veľmi inteligentným spôsobom a na pôsobivosti jej neuberá ani fakt, že napätie nie je budované klasickými ľakačkami a adrenalínom nabitými situáciami. Miracles však nikdy nemali byť druhými Aktami X a hoci majú s ich začiatkami čo-to spoločné, oproti nim sú skôr sympaticky staromódne a nútia diváka k hlbšiemu zamysleniu sa. Hlavne majte na pamäti, že zázraky sú všade vôkol nás ale nie všetky musia byť božím dielom... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

GOD IS NOW HERE Mizející letadla, nesmrtelné servírky, chlapec se schopností léčit, věty, které se píší krví, mrtvá dívka coby předzvěst další smrti a uprostřed toho všeho stojí Sodalitas Quaerito, skupina, která se zabývá výskytem a vyšetřováním moderních zázraků. Zpochybnit, nebo potvrdit jejich pravost, rozeznat boží zásah od lži a klamu. Skupina, která nepracuje pro církev... Před čtyřmi lety odvysílala televizní stanice ABC prvních šest epizod a pak se odmlčela. I přes příznivé ohlasy kritiky se zalekla nízké sledovanosti a odmítla zbylých sedm epizod pusti do éteru. Naštěstí, nedlouho poté, se na internetu rozjela kampaň "Save Miracles", kde se tisíce fanoušků dožadovali svého. A dočkali se alespoň uvedení kompletní první série na dvd. Ovšem budoucnost seriálu stále zůstává kdesi ve hvězdách. Škoda, převeliká škoda. Miracles jsou totiž výborným seriálem s příjemnou atmosférou, snadno srovnatelnou s ranými díly Akt X, nabízejí spoustu mrazivých momentů i silných emocí, potěší hereckými výkony (trio Macfadyen-Ulrich-Ramirez) a dávají dostatečných prostor i postavám vedlejším. Ještě bych se zmínil o skvělé úvodní znělce, která si vysloužila nominaci na cenu Emmy. Tak tolik k seriálu, který si rozhodně nezaslouží být přehlížen. GOD IS NOWHERE ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná mystery/detektivka, která se však od samotných začátků potýkala s problémy. A to převážně kvůli náplni samotného příběhu, citacím, které jsou na americkou společnost příliš kontroverzní a radikální ("Bůh neexistuje !"). Převeliká škoda, že se v USA odvysílala sotva polovina epizod a zbytek byl uveden až na DVD, protože se tu jedná o velice podařenou záležitost. Za zmínku stojí neotřelý, inteligentní scénář, plný odvážných tvrzení ("Bůh je mrtev!") a zajímavých příběhů, které však nemají jednotnou dějovou linii. Z herců zde překvapí svým charizmatem Angus McFayden, kterého budu mít stejně navždy zafixovaného jako vrtkavého skotského hraběte Roberta Bruce ve Statečném srdci, který má problém se rozhodnout ke komu se přidat. Uvěřitelný je rovněž Skeet Ulrich, který má s nadpřirozenem společného víc, než se na první pohled může zdát. Na seriál jsou triky na velice slušné úrovni, forma ovšem nepřebíjí obsah. Musím zde vyzdvihnout temnou a depresivní kompozici z pera skladatele Roberta Krala, kterého známe převážně z Angela. Podobnost s Akty X je rozhodně na místě, veliká škoda, že seriál neměl šanci se rozeběhnout na plné obrátky. Lepší 4. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Další serál, ktery byl ukončen pro malou sledovanost ? myslím že by se amíkum měl pouštět ten nářez sraček typu VKV co se vysíla u nás, aby pochopily že mi koukáme na odpad a oni nekoukají na takový poklad. Zatím na mě serál působí jako smes Akt X a Millennia, hodně dojemný pilot velmi rychle zatáhne do děje a při druhém díle mi az běhal mráz po zádech :) uvidíme jak dál ... . . ()

macoslavek 

všechny recenze uživatele

ze skeeta se nakonec stane můj favorit (jericho, into the west).. tenhle počin se povedl, mysteriózno hraje prim, god-is-now-here..! ()

Reklama

Reklama