Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Bohužel na můj vkus je scénář tohohle filmu až moc stupidní a logické lapsy a podivné chování hlavních charakterů každou chvíli odváděly mou pozornost od filmu k myšlence, jak fajn by to mohlo být, kdyby to napsal někdo s víc nadhledem. Protože základní myšlenka je fajn a ve filmu je i spousta cool nápadů. Prý jsou další dva díly lepší, tak uvidíme... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netflix na začiatok leta vytasil slasher trilógiu Fear Street, kde sa každý piatok bude venovať istým časovým úsekom a mne pri pohľade na predmetné roky prichádza smutno, že dané časové rozhranie nezahŕňa aj nové milénium, aspoň do r. 2008. Na to by som sa rád pozrel najmä preto, že jedným z hlavných zámerov tvorcov tu bolo, súdiac podľa tohto prvého filmu, správne zachytiť atmosféru obdobia, čo sa aj slušne podarilo (hoci na úrovni detailov Summer of 84 či Stranger Things to nie je), mimo iného už hneď v úvode scénou s walkmanom, starým bielym počítačom, ranným vzhľadom internetu a v pozadí hrajúcou skladbou 'Fear of the Dark' od Iron Maiden, či neskôr vintage pixelovou videohrou s kostlivcami a skladbou 'More Human than Human' od White Zombie. Po obsahovej stránke relatívne výživné, nenudil som sa ani na chvíľu, po stránke filmárskej kvalitka so super štylizáciou a farbami, hudobná zložka a skladby lahodné. Cecky mi tu síce nechýbali ako ostatným nedohonencom, chýbalo mi však väčšie kvantum odkazov na popkultúru, aspoň trojnásobok by bol predstavovaný ideál. Postava všeznalého Josha (Benjamin Flores Jr.) značne sympatická, takže predstava, že bude aj v nasledujúcich filmoch je veľmi sladká. Uvidíme, čo prinesú ďalšie časti, slušný nábeh to rozhodne má. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ --- (x) (x – nemá súvis s filmom, ale chcem si to niekde uložiť x) (x) (x) (s/o J.F.B.) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

snaha o vzkříšení slasher žánru vyšla tak napůl.Z jedné části je to hodně zábavné,překvapivě brutální a osobně mě bavil ten nadpřirozený prvek.Na straně druhé to občas bojuje s tempem a s tím,že se neumí rozhodnout co by vlastně chtělo být.Pravým hororem?Nebo snad hororem líznutým fantasy?A nebo snad teen hororovou komedí?A nebo snad něčím jako Goosebumps (vzhledem k autorovi předlohy)?I přesto to dohromady nějak funguje a na další díly se kouknu rád.Minimálně ten druhý alespoň podle traileru slibuje návrat k tomu nejlepšímu ze sedmdesátkových béček...60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

takto to mam rad, dospievajuca holka ajej tlupa sa postavi akemusi zlu, ktore si chce povystrajat pliagu v meste. Zlu klepnu cez prsty a poslu ho do pice. Teda zase pardon, to mi uslo a chcel som napisat, ze aj v tomto horore bojue dobro so zlom a dobro vitazi - tak to mam rad. Hm, len tak mimochodom ulicu starchu sme mali aj na Slovensku - Edlova ulica v BA /dnesna Podjavorinska/   : 77 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slashery sú moja detská láska, ale obávam sa, že na toto som už starý. Hrozne šikovne, rafinovane a inteligentne sa to tvári a pritom je to, nuž, trošku hlúpe. Nič proti, mnohé vyvražďovačky (väčšina?) sú také. Ale aspoň sa na nič nehrajú a sú si dobre vedomé faktu, že sú béčka. Toto nie. Toto sa hrá na novým kult, na nový Vreskot, ale nesiaha mu to ani po rebrá (po členky možno áno). Potešilo ma, že napriek istému odľahčeniu je to pomerne vážny horor. Kasting akiste mohol byť horší, ale fakt som z toho nepadal od nadšenia na zadok. Rozhodne musím skonštatovať, že už dávno som nevidel film, v ktorom by ma tak iritovala hudba. Od režisérky Svadobnej cesty som bezpodmienečne čakal viac. Čo už. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu již v první minutě můžeme v pozadí slyšet skladbu „Closer“ od americké kapely Nine Inch Nails z jejich alba „The Downward Spiral“, které bylo vydané v roce 1994. (Trajektt)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama