Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma tento film dosť sklamal lebo som od neho očakával komediálnu gangsterku v štýle filmov Guya Richieho. Pritom to je do veľkej miery vzťahová dráma niekoľkých párov, ktorá je akurát podaná trochu drsnejšie, videoklipovejšie a viac sa tam fuckuje. Holt, čo iné čakať od Írov? Ku gangsterovi má najbližšie chuligán Colin Farrell, ktorý občas niečo vykradne a robí voloviny. Úvod v ktorom hnusne zmláti Kerry Condon ma dosť nasral a tak ma vyústenie jeho príbehu potešilo. Aj keď sa jednotlivé príbehy uzavrú tak akurát, tak ma to príliš nenadchlo, keďže ma jednotlivé postavy nezaujali. Keď už ma nejaká postava bavila, tak hlavne kvôli jeho predstaviteľovi. Napríklad sympatický drsniak Colm Meaney. Z jednotlivých scén ma najviac zaujala havária legendárneho britského poschodového autobusu. Pekné. Celkovo to ale je len priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Prvky gangsterky ci pribehu kriminalniku jdouci po penezich a dalsich postavicek pletoucich se jim do cesty. Lichotive komentare nasmerovane ke kamerovym hratkam nesdilim a propletenec zivotu nekolika iru podobny o tridu lepsim dramatickym peckam me nechytil u srdce a ani nezaujal do te miry, aby mi zalezelo na postavach az do uplneho konce. Par znamych tvari (Farrell, Murphy) jsou trestuhodne prumerni a nevyrazni. 40% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dublin, Irsko. Žijí zde lidé, jako kdekoliv jinde, se svými problémy i radostmi. John hledá cestu, jak se vrátit ke své přítelkyni Deirde, která dala přednost staršímu muži. Jeho žena naopak hledá mladého samce, a do rány jí padá Oskar, Johnův nejlepší kamarád. Ale Oskar pokukuje po Sally, Deidřině sestře. Sally se svojí matkou se stanou svědky autobusové nehody, po které je Mick, řidič autobusu vyhozen z práce. Ten, s pomocí Johna a Lehiffa chce vykrást banku, ve které pracuje Deidřin současný přítel. A tomu všemu přihlíží drsnej policajt Jerry, který chce (kromě chycení Lehiffa) také natočit film o své práci... Několik obyčejných životů, které se až neuvěřitelně protínají (podobně jako v Magnolii), spousta cool hlášek (se správným přízvukem - to jejich "fok ju" je dokonalé). Režisér John Crowley do hlavních rolí obsadil více či méně známé britské herce, např. Colina Farella v roli kriminálníka Lehiffa, Cilliana Murphyho (28 dní poté) jako Johna nebo Colma Meaneyho jako arogantního policistu Jerryho. Pokud budou povinná produkce EU v našich kinech jako tento film, tak není proti čemu protestovat... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve zdraví přenesete přes úvodní překvapení naservírované Colinem Farrellem, mate celkem slušnou šanci užít si velmi povedený film, střihnutý přesně v moderním stylu - tj. útržkovitý příběh, roztřesená "akční" kamera, velmi vtipné a občas i překvapivé scény, navíc podtržené kvalitním herectvím. Subjektivně- lehčí verze moderny ve stylu např. Sbal prachy a vypadni, jenž má určitě šanci zaujmout i širší publikum. Pro mě velmi příjemné filmové překvapení, navíc nabyté spoustou vtipnosti a nápaditosti, jenž je občas přeci jenom trochu hrubšího ražení (jak slovního, tak fyzického). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček mě dosti příjemně překvapil. Nic jsem od něj totiž nečekal.Věděl jsem jen, že se jedná o další příběhový film a těch je dnes již nepočítaně. Přirovnání k Trainspottingu není od věci. Tento film však není o drogách, ale o všelijakých dublinských živlech. Nejlepší na filmu je, že už během prvních pár vteřin diváka vcucne a vyplivne jej až na konci. Rychlé přechody mezi jednotlivými zajímavými příběhy neumožní člověku nudit se. Krom toho je to zatím jediný film, kde mi Colin Farrell nelezl na nervy, a kde výborně ztvárnil opravdu zajímavou postavu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kto by mal chuť si vypočuť spev Colina Farrella, má tú možnosť práve pri tomto filme. Približne od polovice záverečných titulkov totiž znie pieseň “I fought the law“, kde môžeme obdivovať Colinove spevácke vlohy. (Deftie)

Reklama

Reklama