Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

castor 

všechny recenze uživatele

Britské, drsné, mozaikovité.. přesto jen dobré!! S touhle pestrou partičkou Dubliňanů nám sice bude na nějakou hodinku tři čtvrtě docela fajn, protože jejich irské eskapády debutant John Crowley poskládal do lehce nadprůměrné mozaiky, přesto mu chybí ona pověstná jiskra. Bláznivý policajt, co chce, aby z jeho akcí v terénu vznikl dokument, kriminálníček, který se chystá na svou „poslední“ práci, kluk, co hází šutry na projíždějící auta nebo týpek, co dostane kopačky od brunetky, která vzápětí napochoduje do postele plešatého úředníka. Crowley si nebere servítky, nabízí hodně černý humor, drzé momenty a svižné dialogy a jeho symbolické uzavírání jednotlivých minipříběhů vlastně docela potěší!! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Cool... :). Film z malýho velkýho města (že by Brno) o malých lidech (kterých je ale v tom malým velkým městě všude plno). Řeší se tady ty nejprostší témata - na prvním místě rozhodně vztahy a láska. Samozřejmě taky prachy, práce, chlapi jsou tady dost sígři a v hospodě chlastaj zásadně jen guinnesse. Před 15ti lety mi to bylo bližší, je to generační film a generace, pro kterou se zrodil, má dnes našlápnuto na důchod. Koule to má ale pořád. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Láska, peníze, kariéra - hybné to páky veškerého pokroku tentokrát (a opět) na britský způsob. Šla jsem do toho kvůli Colinu Farrellovi, ale chlapec se moc nepozdržel, což mi ovšem více než bohatě vynahradil Colm Meaney jako správně neurotický policajt. Hodně vtipný film s pestrou škálou srandovních figurek, jehož potenciál, nevím proč, nebyl plně využit. ()

Pipes 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který skvěle popisuje osudy několika lidí žijících v jednom městečku. Je zde vidět jejich běžný den, krize i dobré dny. Prostě dobře natočený snímek o běžném životě, i když je poznat, že jde o film :) Také nesmím zapomenout na skvěle odvedenou práci všech herců, kteří působí velmi opravdově. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava. Další film vyprávěný jako mozaika příběhů. A ty jsou skutečně zajímavé, přestože poněkud ujeté ( stejně jako některé postavy ). Dobré dialogy (i v dabingu). Hodně přirozené, místy dost vulgární a velmi vtipné. Ovšem není to humor pro každého. Colm Meaney má super roli. Jeho hláška "Přijmi svoji důtku" už mezi mými kámoši zkultovněla ( je možné, že v titulcích bude zkomolená ) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Súčasťou záverečných titulkov je ešte jedna scéna. (mijec)
  • Film je věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka na vozíku v kavárně. (Terva)
  • Kto by mal chuť si vypočuť spev Colina Farrella, má tú možnosť práve pri tomto filme. Približne od polovice záverečných titulkov totiž znie pieseň “I fought the law“, kde môžeme obdivovať Colinove spevácke vlohy. (Deftie)

Reklama

Reklama