Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $896,993Tržby Celosvetovo $4,856,298 ║ Zbesilá príbehová jazda plná hlášok, drzosti a akcie, kde výborne ľadí celé herecké obsadenie od Colina Farrella až po Cilliana Murphyho. /85%/ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Láska, peníze, kariéra - hybné to páky veškerého pokroku tentokrát (a opět) na britský způsob. Šla jsem do toho kvůli Colinu Farrellovi, ale chlapec se moc nepozdržel, což mi ovšem více než bohatě vynahradil Colm Meaney jako správně neurotický policajt. Hodně vtipný film s pestrou škálou srandovních figurek, jehož potenciál, nevím proč, nebyl plně využit. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Dovolím si jít tak vysoko, protože se mi líbí, jak je z odstupu vyprávěný příběh oživen tak blízko zameřenou a pohybující se kamerou. Jistě je to legrácka s velmi omezeně nadefinovanými postavami, a celé je to vlastně beze hlubšího smyslu (kterého ostatně nedosáhne ani ta postava televizního režiséra), ale pocitu jisté komplexnosti se docílí. Navíc je to hrozně svižné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně postav, každá má svý trable a vzájemně se ovlivňujou. Nic nového pod sluncem, ale díky dobrejm hercům a hlavně skvělý postavě, až komicky, drsnýho policajta, kterýho hraje Colm Meaney, mě ten film bavil. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava. Další film vyprávěný jako mozaika příběhů. A ty jsou skutečně zajímavé, přestože poněkud ujeté ( stejně jako některé postavy ). Dobré dialogy (i v dabingu). Hodně přirozené, místy dost vulgární a velmi vtipné. Ovšem není to humor pro každého. Colm Meaney má super roli. Jeho hláška "Přijmi svoji důtku" už mezi mými kámoši zkultovněla ( je možné, že v titulcích bude zkomolená ) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Zábavná čiernohumorná gangsterka. Na nič sa nehrá a tak volím silnejšie hodnotenie 80%, aj keď sa priznám, že druhýkrát by sa mi to asi pozerať už nechcelo... O to, aby film vznikol, sa postarali prevažne Colin Farrell a Colm Meaney, dvaja tvrdí Íri. Ten prvý príjemne šokuje hajzlovským imidžom nerozmýšľajúceho grázlika, druhý boduje ako namyslený poliš, milujúci keltskú muziku (ktorú ak vám daruje na CD, znamená to, že vás berie). Originálnych vecí je tu veľa - dievča s fúzmi, krásna úvodná romantická pasáž, brutálny sex (počas ktorého žena svojho milenca zbije) atď. Je sa na čo pozerať, je sa na čom baviť, ale iba ak nemáte nič proti drsnému humoru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíš nenávidět a vždycky podáš stoprocentní výkon." Irsko, Keltové, U2, Clannad, Clash a přesto z toho nejsem nadšenej? Vždyť tohle všechno mám rád. Jenže ono se to nějak nesešlo. Přesto Lehiff láme dívkám nosy se skvělejma hláškama na rtech, polda Jerry skvěle knokautuje podezřelý, Deirdre je krásná sympaťanda, Noeleen si parádně vybíjí frustraci na chlapech a o nejzlejším malým klukovi s šutrem se snad ani není třeba zmiňovat. Taky je tam bouračka autobusu, na kterou se nezapomíná a já furt nejsem nadšenej? Nechápu se. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi opět potvrzuje, že sice miluju Iry, ale nenávidím irský přízvuk. Jediné, na kom to snesu, je Jonathan Rhys Meyers, a ten se zde bohužel nevyskytuje. Ale začátek byl famózní. Zbytek filmu bohužel různě kolísá, budu muset ještě vymyslet, jak na mě působí. Prozatím jako skvělá černá komedie s pár silnějšími dramatickými momenty. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Irský lidový soubor písní a tanců (včetně těch s pěstmi). První scéna s Farrellem vrcholící songem od jedné místní kapely navnadila, ale pak té křižovatce osudů, kde nefungují světla, značení a ani přednost zprava cosi scházelo. Možná o něco vážnější nota. Možná o něco plastičtěji napsané figurky, co proplouvají krajem, kde ten, kdo je nevinný, nechť hodí kamenem. Možná Brendan Gleeson, já nevím.. Raději už do toho nebudu dál šťourat, abych pak od Jerryho nemusel přijímat jako důtku přefiltrovaný 7up.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrá dráma s prvkami čierneho humoru, ktorú môžem označiť aj ako dosť cool! Jeden z mála filmov, pri ktorom sa stretávame s postavami, ku ktorým nevieme zaujať postoj a zároveň sa s nimi často stotožňujeme. Herci tu dostávajú pridelený priestor a o žiadnej z postáv sa nedá povedať ako o hlavnej, čo sa tiež tak často nevidí. Jediné, čo mi vadilo bolá tá prílišná súvislosť a slovenský dabing. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Britské, drsné, mozaikovité.. přesto jen dobré!! S touhle pestrou partičkou Dubliňanů nám sice bude na nějakou hodinku tři čtvrtě docela fajn, protože jejich irské eskapády debutant John Crowley poskládal do lehce nadprůměrné mozaiky, přesto mu chybí ona pověstná jiskra. Bláznivý policajt, co chce, aby z jeho akcí v terénu vznikl dokument, kriminálníček, který se chystá na svou „poslední“ práci, kluk, co hází šutry na projíždějící auta nebo týpek, co dostane kopačky od brunetky, která vzápětí napochoduje do postele plešatého úředníka. Crowley si nebere servítky, nabízí hodně černý humor, drzé momenty a svižné dialogy a jeho symbolické uzavírání jednotlivých minipříběhů vlastně docela potěší!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pulp Fiction na irský způsob se docela povedlo. Nenechte se odradit nízkým hodnocením tady. Film má určitě na víc. Scénář je promyšlenej a ani v nejmenším nevadí, že divák docela solidně odhaduje co bude následovat. Colin jak jej známe a jak ho máme nejraději. PS: Úvodní písnička Out of Control od U2. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček mě dosti příjemně překvapil. Nic jsem od něj totiž nečekal.Věděl jsem jen, že se jedná o další příběhový film a těch je dnes již nepočítaně. Přirovnání k Trainspottingu není od věci. Tento film však není o drogách, ale o všelijakých dublinských živlech. Nejlepší na filmu je, že už během prvních pár vteřin diváka vcucne a vyplivne jej až na konci. Rychlé přechody mezi jednotlivými zajímavými příběhy neumožní člověku nudit se. Krom toho je to zatím jediný film, kde mi Colin Farrell nelezl na nervy, a kde výborně ztvárnil opravdu zajímavou postavu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Osudy několika postav, které se během filmu nějakým způsobem více či méně protnou, jsou už sice trochu obehraná písnička, ale přesně tenhle styl filmu mám rád. Tentokrát jde na to režisér s ruční kamerou, výborným Colinem Farrellem a celkem obyčejnými historkami. Ale proč ne? Hezky se na to kouká a Out Of Time od U2 jsem si potom doma pouštěl celý večer. Magnólie to ale není, takže jedna hvězdička musí z kola ven. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna za Cilliana Murphyho jinak mě to moc nevsáklo, tedy skoro vůbec. Agresivní kamera mi lezla na nervy a příběh mě nedojal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typ kina, ktorý vznikne, keď chcete napodobňovať Guya Ritchieho, ale nemáte na to. Vulgárne, bláznivé, plné čierneho humoru, ale na konci dňa nevýrazné. Máme tu veľa zložitých postáv, ktoré sa skôr či neskôr stretnú, čo je ale najhoršie, rozprávajú sa zvyčajne o nechutnostiach a štýl každého gagu je mimoriadne predvídateľný. Na konci je vždy nejaká zvrátenosť a po pár takýchto scénach už vieme, ako sa každá ďalšia môže skončiť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Točíme tady film, ty šunte jeden ... Jo, a o čem? O šuntech, přece... a já potvrzuji, že přesně o nich film je, s menším upřesněním - jedná se o extra irské šunty, kteří se se vším svěřují jeden druhému, problémy řeší rázněji, než kdo jiný, pro pintu Guinnessu ani pro nadávku nejdou daleko - ještě jsem s takovou koncentrací na pět minut filmového času nejspíš neměla tu čest - jednu výstižnou jsem si zvlášť oblíbila - slovo sráč neurazí (no, rozhodně ne Irčana) a hodně uvolní atmosféru ve společnosti :-). Přesto, že se jedná v podstatě o blbinu, příjemně baví po celou stopáž .... a nejokeuju, jak říkají v Americe:-). ()

Reklama

Reklama