Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri prepadnutí vlaku získajú kriminálnici v podstate bezcennú korisť, ktorou je mladé dievča uväznené v zamknutej truhle. Jediné, k čomu im môže poslúžiť, je to, že pozná miesto, kde môže byť zranenému Duncanovi (Zachary Knighton) poskytnutá pomoc. Zavedie ich na miesto opradené temnou históriou, z ktorého nie je úniku. (Marceloo)

(více)

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele

Takto. Prvá polovica je tragická. Nízkorozpočtová, scenáristicky lacná, herecky česť výnimkám nesympatická a nemá s hororom absolútne nič spoločné. Až som si začal myslieť, že som si omylom zohnal nesprávny film a existuje aj nejaký iný s názvom The Pale Door, ktorý je horor. Našťastie, v druhej polovici sa to konečne dostalo k hororu a treba dodať, že od tej chvíle sa jedná o slušnú žánrovú jazdu. Nie je to zázrak a nudná prvá polovica napáchala nemalé škody, ale vďaka vcelku vydarenej druhej dávam s prižmúrenými očami až 3*. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri prepadnutí vlaku získajú kriminálnici v podstate bezcennú korisť, ktorou je mladé dievča uväznené v zamknutej truhle. Jediné, k čomu im môže poslúžiť, je to, že pozná miesto, kde môže byť zranenému Duncanovi (Zachary Knighton) poskytnutá pomoc. Zavedie ich na miesto opradené temnou históriou, z ktorého nie je úniku. - Tento horor dostával v posledných týždňoch na hororových stránkach celkom dosť priestoru, takže som rozhodne nečakal takýto nezmysel v štýle Syfy kanálu. Tematika mi je síce blízka, ale spracovanie a hlavne scenár sú totálna katastrofa. Nezachránia to ani skúsení hororoví herci, pretože nemajú čo hrať. Dve hviezdičky za dve podarené gore scény, ale namiesto tohto som si mal radšej zopakovať bravúrny Bone Tomahawk, ktorý aj naďalej ostáva jediným moderným filmom, ktorý dokázal skombinovať horor s westernom v pozeratelnej podobe. + Noah Segan + Pat Healy ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ultralevnej televizní nudnej bullshit, kterej měl zůstat na prknech toho ochotnickýho divadla kdesi v temnejch americkejch hvozdech, ze kterýho nejspíš původně vzešel. Jediný dobrý na tom filmu je super plakát, kterej mě namlsal. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zhruba 50 minut se to tváří jako špatnej western. S příchodem do bordelu nastupují Witches Bitches a film konečně dostává trošku hororovej nádech. Ikdyž o napínavým či atmosferickým hororu tady nemůže být řeč. Škoda, že se tváří tak vážně. Osobně bych uvítal kapku humoru, když už to jako horor moc nefunguje. Třeba hláškující čarodějnice by byly určitě zpestřením. Nízkej rozpočet je cítit skoro v každým záběru. Kupodivu ale zjev Witches Bitches není nejhorší a najde se tu i pár povedenějších pasáží. Ve výsledku mi ale The Pale Door připomíná spíš něco jako westernovou lehce hororovou pohádku pro otrlejší děti. Rádoby "dojemné" finále je toho jen důkazem. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V bedně holka zavřená... kurva, co to znamená?!" Pardon za výraz, ale půlka wild-west-hororu se odehrává v bordelu, tak co. Btw, lézt do hampejzu nemlich tůtěma dveřma, s nápisem Aaron B. Koontz, byl fakt hovězí nápad, měl jsem radši zůstat u hovězího a u koní na své farmě. Čarodějnice sice byly fešandy k nakousnutí, ale moc nezaujaly. Nechaly se střílet jak králíci, zbůhdarma lezly po stropě, nebo jako nějaký prašivý vesnický čokl okusovaly negrův kotník. Kdepak profesionálky ze Salemu, pouhé amatérky. Navíc kdysi úspěšně upálené (!), ale proti všem zákonům, páně Bobligovým, pekelným i filmovým, žily dál, aby nám po 200 letech zasmrděly zdravý westernový vzduch. Daltonovcům i mně, nevinnému (!) divákovi. Jen jedna bradavice na nose se černá. Druhou vymáčknu pro tajemnou krásku s pršáčkem, podivně zavřenou v bedně a hlídanou osmi po zuby ozbrojenými Pinkertony. A přidám i třetí, coby tuzér pro babu Jagu na všech čtyřech, v poloze "na pejska", za její hlášku: "No co, vždyť jsi říkal, že to máš rád špinavé." :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Pale Door" ma teda vôbec nenadchlo. A to hovorím s absolútnou vážnosťou. Tento film dokopy sa snaží skombinovať niekoľko nápadov dokopy a vytvoriť čarodejnícky horor, no absolútne nevie pracovať s atmosférou, ešte menej toho dokáže s príbehom a dokopy robí len jediné. Ukazuje čo chce ukázať a nemá to žiadny význam. Je tu niekoľko celkom dobre spracovaných gore scénok, no nemám pocit, že by to filmu niečo reálne malo pridať. Scénka sem-tam funguje, v drvivej väčšine prípadov absolútne nefunguje. A potom sú tu herecké výkony. Wow. Nemám šajnu čo Melora Walters v tomto filme mala hrať, no pôsobila ako keby bola po celú dobu pod vplyvom drog. Dodávala tomu tak neznesiteľnú dávku pátosu, až som ju mal chuť z filmu vyhodiť. Natasha Bassett nie je až tak vysoko teatrálna, no tiež filmu nepridáva moc. Najhoršie je, že tento film je od návštevy záhadného mesta vysoko predvídateľný a tupý, že ho už nemalo čo zachrániť. Na celom filme je podľa mňa dobrá dokopy jedna jediná vec. A iba z toho titulu som to dopozeral až do konca. A tou je vzťah medzi Duncanom a Jakom. Bratia pôsobia skutočne a uveriteľne. Dialógy sú tam dobre napísané a jednotlivé scénky majú veľkú dávku srdca. A to aj keď sú malí chlapci, aj keď sú dospelí. Najviac ma asi vzala scénka, kde sa Jake Duncanovi ospravedlňuje, že schytal guľku, lebo to bola jeho vina. A rovnako aj verím postupne počas filmu, že Duncan je hlavným hnacím motorom Jakea. Takže ich vzťah je pre mňa jediný element, ktorý tento film podal presvedčivo. Plus úvodná časť je dobre spracovaná. A sem-tam scénka v meste funguje. Inak je to celé mizerne napísaný western v kombinácii so "Silent Hill" . A hoci to môže znieť super, tak verte mi, nie je to super. Hodnotenie: D ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Říhnutí do xichtu, vyvolá větší hororový příběh, než je toto. Každopádně chválím kulisy, jenž byly šikovně postavené stejně jako v pořadu Hogo fogo se Štefanem Margitou a Leonou Vondráčkovou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nesúrodý western, kde ani Indián nevyzerá poriadne ako Indián a na tvári mu honosne svieti mexikánksky fúzik. A keď ešte k tomu pridáme nálepku horor, tak nám vyjde mizerný film, ktorý vo svojom žánri nespĺňa ani tie najnižšie štandardy. Miestami to vyzerá akoby dobové kostýmy dali partii brigádnikov, nie hercom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koontzův film je na jednu stranu poctivá a upřímná pocta žánrům western a horor. Na druhou stranu se mi zdálo jeho vedení slabé. Až to chvílemi připomínalo partu přátel hrajících si pro zábavu. The Pale Door představu stylovou směsku a vůbec nekončí jako souhrn svých částí. Navíc si dovedu představit, jak zase bude americkým divákům vadit patriarchát a puritanismus původních bílých obyvatel Ameriky, kteří se dlouhodobou nízkou porodností (normou pro středostavovskou rodinu bylo jedno dítě) staly doma menšinou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No tušil jsem sice, že to bude lobotomickej nízkorozpočťák, s obsahovou i obrazovou kvalitou televizních béček okresní kanadský televizní stanice, ale chtěl jsem vidět Meloru Walters. No a viděl jsem Meloru Walters v černejch westernovejch šatech a furt se mi líbí, i když už má před důchodem. Plus pár krátkejch tříhvězdovejch momentů (orální porod havrana, chroupání skla, vytrhávání si očiček, obrácenej kostel). Jo, je to děsná kravina, útoky čarodějnic jsou jak z nějaký parodie, dialogy k smíchu, exteriéry mizerný, ale úplná amatérština to zase není no a jestli ten Áron Kunz dokáže splašit dost šekelů na takovýhle retardovaný béčka, tak ať si je točí, když ho to baví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička renegátů přepadne vlak, najde v něm bednu a v bedně holku, která jim slíbí, že je všechny zavede na bezpečné místo, kde budou moc ošetřit zraněného šéfa. Jenže jak už to tak bývá, o bezpečí se zrovna dvakrát mluvit nedá. Film bych rozdělil na dvě poloviny. Ta první, westernová, byla příšerná ve všech ohledech a bylo tu špatně úplně všechno. Ta druhá, hororová, v mezích možností ušla. Nápad, byť nijak převratný, mě neurážel a i když tu byl zoufale vidět šestákový rozpočet, nedá se režisérovi upřít snaha, která v několika momentech přinášela ovoce. 35% a je škoda, že se tohle nedostalo pod taktovku Wirkoly, nebo jiného certifikovaného řezníka. Ta látka si o to vyloženě říká. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Horor a western, pre mna veľmi zaujímavá kombinácia, ale si pametám len dva filmy, ktoré z touto kombináciou u mna aj uspeli. Tento to žial ,ale nieje. Problém vidím hlavne v prevedení a aj v maskách, znázornenie čarodejníc bolo nielen úsmevne ale i časom dosť trápne. Herci-muži ukážkový, ale herečky, veľmi zlé. Film mal niekoľko svetlých momentov, ako obrátený kostol, ale už som niečo podobne niekde videl. Tak sa mi zdá, že tvorcovia tohoto filmu sa dosť inšpirovali seriálom The Salem, ale ani to nepomohlo. Slabé 2*. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Banda lupičů přepadne vlak kde najde truhlu s ženskou. Jednoho pak postřelí tak potřebují lékaře a nejbližší je ten co jim poradí právě ta ženská tak jich tam vede a oni zjistí, že jsou tam čarodějnice co vypadají jak kdyby vylezly z hajzlu co jednoho z nich chtějí. Následuje scéna vykradená z Od soumraku do úsvitu 2 krvavé peníze akorát místo tam byla tudiž v kasínu tady je v bordelu a pak to jde do háje. Spoiler Přežijou 4 utečou do kostela tam dva umřou ´´bez boje,, zůstanou dva z toho jeden se obětuje a o posledním se nedozvíme nic jelikož je pak konec. Na konci to mohly být slušné jatka bohužel se režisér nezmohl na nic. 5 procent za to, že tam není jednonohý postižený krypl jak v Bone Tomahawk co vše zázračně vyřeší a jsou zde lepší herecké výkony než tam. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Na atmosféru chabej čarodějnickej easy béčkovej nizkorozpočťák s pár slušnejma scénama, ale jinak nic, co by stálo za doporučení. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku nekoukatelný kvůli nízkýmu rozpočtu a naprosto tragický výpravě, doufal jsem že aspoň ta hororová část to zachrání, ale nestalo se. Promarněnej potenciál námětu. ()

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Netusiac do coho idem, som sa na tomto "divadelnom" kusku celkom dostal. Nizkorozpoctova amatercina s nulovou atmosferou, prachbiednym herectvom, ci dialogmi. Neodporucam. Tieto "hororove pokusy" ocenit neviem a spravidla vo mne pochovaju akykolvek divacky zazitok. Ak ste na tom podobne, vyhnite sa tomuto oblukom. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Téměř vždy když dojde na spojení westernu a horroru tak to nedopadne moc dobře a to je bohužel i tento případ. Westernová část je opravdu strašná, to se prostě nedá. Co se týče té hororové tak to dopadlo mnohem lépe. Objevení čarodějnic to opravdu oživilo, zlepšilo, ale o žádnej hororovej zážitek se i přesto nejedná. Podprůměrná podívaná bez debat. ()

Reklama

Reklama