Reklama

Reklama

Honba za Měsícem

(seriál)
  • USA Chasing the Moon (více)
USA, 2019, 3x113 min (Alternativní 6x52 min)

Režie:

Robert Stone

Scénář:

Robert Stone

Hudba:

Gary Lionelli

Hrají:

Neil Armstrong (a.z.), Buzz Aldrin (a.z.), Mike Collins (a.z.), Buzz Aldrin (vypravěč), Mike Collins (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Součástí studené války byla také snaha uspět na poli objevování vesmíru. Poté, co Rusové vypustili do kosmu Sputnik, začali Američané pracovat na programu Apollo, aby jako první přistáli na povrchu Měsíce... Honba za Měsícem je seriál, který přináší nový pohled na závod o to, kdo první přistane na nejbližším vesmírném sousedovi naší planety. Zapomeňte na obvyklé mýty, kterými je dnes přistání na Měsíci opředeno. Tohle je vzrušující pohled určený pro nové generace. Historický dokument přibližuje vesmírný věk jako fascinující období vědeckých vynálezů, politických pletich, úžasné mediální podívané, vizionářských podnětů a hluboce osobních dramat. Nenechte si ujít vizuální hostinu dříve přehlížených a polozapomenutých archivních materiálů, které většinou nebyly dosud zveřejněny. Těšte se na různorodé hrdiny, kteří sehráli hlavní role během důležitých událostí lidských dějin. Nechybí mezi nimi astronauti Buzz Aldrin, Frank Borman a Bill Anders nebo syn bývalého sovětského premiéra a přední raketový vědec Sergej Chruščev. Ani pětadvacetiletá geniální matematička Poppy Northcutt, která se proslavila jako první žena, jež pronikla do nitra do té doby výhradně mužského klubu Řízení misí v NASA. A Ed Dwight, pilot amerického letectva, vybraný administrativou prezidenta Kennedyho, aby se stal prvním černým astronautem USA. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Sturmbannführer Wernher von Braun nás dostal až na Měsíc! Nás jako lidstvo...mám na mysli. A proč ne? Tahle minisérie to otevřeně přiznává, samozřejmě píchne do jeho nazi minulosti, ale to je asi fuk, páč von Braun to zabalil ještě předtím než židovským honičům nacistů začal vysychat rybník a tak se v 80.letech min. století zaměřili i na dosud hájený jedince. Sérka nabízí hodně úžasnejch dobovejch záběrů a hlavně vypjatou a kontroverzní politickou a společenskou dobovou atmosféru na pozadí Vietnamu a studený války, jak se zmiňuje berg.12. Mě přijde hodně smutný že bez toho by tak náročnej program jako Apollo nedostal zelenou a to že šlo víceméně o politickou záležitost zanechává na "one small step for man, one giant leap for mankind" bitter taste. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá nějaké neznámé detaily z této mise, naladí spíše 'The Curious Droid' nebo 'Vintage Space' na YouTube. Tohle je pozvolné ponoření se do dobové atmosféry, kdy z popela jedné války a v kontextu té nové studené vyvstal vesmírný závod, který se stane nepřekonaným technologickým triumfem 20 stol. U mě to z celých 270min vyhrál generál, co si na konferenci vedle představovaných astronautů Mercury projektu v klídku zapálí cígo. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Historie prvních cest na Měsíc 1)  je zajímavě zasazena do dobových souvislostí._____ 2)  Mnoho otázek však v seriálu jen nakousli a nedořešili - například, co se stalo s prvním černošským astronautem. Rovněž vztahy se Sovětským svazem jsou dost odbyté._____ 3)  Vadilo mi i neustálé opakování již řečeného a zdlouhavé úvodní pasáže jednotlivých dílů._____ 4)  Nejvíce mě ovšem dostala informace, že prý palubní počítač na Apollu 11 měl menší kapacitu než má dnes počítač v kapesním Iphonu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama